Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6-21 i 9-11ma razbiura se 4e deka ima fashutki ono si trebe rakutki i to da moe da metat giuletata pone teka do kade Kinef
85
0
 
6
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Каквото и да става , на която и страна да симпатизирате накрая ще сме капо та и ощетени......
84
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ако е искала да завземе украина можеше да го направи стотици пъти , първия предлог е защита на руското население от геноцида на украинците , това беше достатъчно , а украинците да се благодарят че Путин излезе мъдър управник и не се подлъга пред американската *** от пропаганди , а щом руските воиници се струпват значи тръгват да освободят европа от злото , като доидат тук и аз ще се присаединя към тях
83
2
 
5
 
! Отговори
даммм преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ....Тоше,дали някой разумен човек вярва на написаното отгоре--едва ли...Как си ти,отдавна не сме се засичали...
82
0
 
7
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 92 АНОНИМЕНТИ НЕ СИ С ВСИЧКИЯ СИ. РАЗПРАВЯШ ИСТОРИЧЕСКИ ЛЪЖИ, ЧЕ РУСИЯ БИЛА СЪЗДАДЕНА ОТ ТАТАРИТЕ. КОЛКО ПОРАЗИТЕЛНИ СИ ПРИЛИЧАТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ С ТЕЗИ НА БИВШИЯ СССР И ПОВТАРЯТЕ ЛЪЖИ, КАТО ТАЗИ ЗА ТАРСКИЯ ПРОИЗХОД И НА БЪЛГАРИТЕ. ПЪРВАТА РУСКА ДЪРЖАВА КИЕВСКА РУС Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 10В,КОГАТО ТАТАРИТЕ ОЩЕ НЕ СА БИЛИ СЪНУВАЛИ ЕВРОПА.СЛЕД ТАТАРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ И В РУСКИТЕ ЗЕМИ ПРЕЗ 13-14В. РУСИЯ Е СЪЗДАДЕНА ОТНОВО С ПОМОЩТА НА ДЪРЖАВНИЯ МОДЕЛ НА ВАРЯГИТЕ.
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а хунтата въобще не се подготвя, нали.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
101 Сгреши само с един век , все тегли към ВОСР никой не е луд да си прави ядрено харакири още повече докато руските авоари са в американски банки , война не чакай
79
14
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Укрaiни винaги е билa Европa, с Кiiв сa се сродявaли Европейските монaрси от средновековието не с москaлия- тaтaрия! Кiiв е Рус и Жечпосполитa, a не москaл- тaтaр с тюрбaните нa черквите си!!!Укрaiни, Полскa и Прибaлтикa сa Брaтя и Европa!
78
1
 
11
 
! Отговори
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 8 години
ЛОШО НЯМА-на тяхна територия са...........за разлика от американците,които разпръснаха вчера антракс в Ю.Корея от военната си база там....
77
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
98 Никой не е забравил че Наполеон би на Бородино в прекия двубой и влезе в Москва , живя зимата в Кремъл ,а Хитлер не смогваше лятото на 41 година да навакса съ завзетите руски територии , предават се 2 млн руски богатири , не само руски де съветски .Просто никой не го интересуват трзи неща , влезв американски е европейси сайтове и се осведоми от какво се интересуват хората , последна грижа им е напъните на джуджето от Кремъл
76
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи кога НАТО разполага войски в източна Европа е "освобождение " кога руснаците разполагат .....на тяхна си земя е завоевание!!!! Да е.а и политиката!!!
75
12
 
2
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Еми сега е момента НАТО още малко да ги изчакат, та съвсем да се струпат и на секундата щом влязат в Украйна да ги подпукат с 2-3 ракети за добре дошли в Украйна.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mai sa zabravili kakvo e stanalo s napoleon i ***
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а европа и сащ не спира да трупа африкански имигранти по южните гранници на европа
72
6
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
83 ти луд ли си ве? къв форум нa aтaкa те гони още по- мaлко aз дa пишa при тия ***...ходи нa лекaр по нaй- бързия нaчин, или дa те зaкaрaт
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
92 Грешно са те осведомили хихиихи виж юани би могло , юана еврото и долара да си поделят света , но русблата е безпесрпективна
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
84 Както и че средиземно море е натовско море и някакви коруби там били те китайски или руски нищо не значат , защото могат да поемат към дъното когато потрябва Да Русия е сухоземна Империя за разлика от бившите Британска , Испанаска , Португалска , Френска , Холандска , Белгийска дори и Германска . Рисоя е пряк наследник на Златната орда и на Чингиз хан защото на практика ядрото на Руската империя е Московското княжество или Москвия така е било до Иван Грозни и чак при Петър Велики в 1721
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не харесвам русия ,но обърнах парите в рубли. ушанките казват това била бъдещата валута...
68
5
 
9
 
! Отговори
до габ преди 8 години
Пич, това, че съм си обърнал парите в швейцарски франкове значи ли че мразя Русия и ЕС и обичам Швейцария? Аман от детски акъли като твоя.
67
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, спрете да трупате железарии по границите !