Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Защо нямате грам журналистическа съвест? Всеки който следи знае че, ЕС са тези които ПОМОЛИХА Русия да им каже на кои политици е забранен достъпа до Русия. Обосноваха се че, им е неприятно да ги връщат от летището в Москва и биха искали да са подготвени. Руснаците им направиха жест - публикуваха си списъка и сега всички реват като изненадани, защо го има този списък и за какво е! Като че ли не знаят от кога е защо е и че, в случая им се прави УСЛУГА, за да им се спести унижението да ги депортират! Явно не е трябвало да им се вярва и не заслужават никави жестове!
203
0
 
1
 
! Отговори
обектив преди 8 години
по рядко изпражнение е безсмислено дори и да се плюе
202
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пияндурниците решили да се правят на мъже и написали списък. Горкият г-н Василев сега вместо в Крим ще му се наложи да ходи другаде на почивка :))))
201
4
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До чист БългаринЗащитавал е северноатлантическия краварник не България ,то бива прости хора ,ама чак пък толкоз..
200
1
 
3
 
! Отговори
Rado преди 8 години
Баси ***, много ясно, че ще стане така ... пък и няма нужда да се пудрят като прости девственици !
199
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекенцето от снимката не е за забрана, а си е за сто тояги по лъжливата и нагла Тиква!
198
14
 
10
 
! Отговори
доброволец преди 8 години
Пишете ме и мен в списъка...пукната пара не бих дал да ида там
197
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Когато си РЪБ, важното е да си горд ръб, макар и ***!!! /Даже е задължително/
196
19
 
13
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
Поздравления за г-н Васивел !Тоз номинация ясно показва,че той е защитавал Българските интереси , а не тез на северноазиатската ***...Дай, Боже, повече такива Българи !
195
8
 
25
 
! Отговори
gatyu.gatev преди 8 години
6 години е бил посланик в Москва. Вместо да използва знанията и връзките си за да продължи да съдействува за развитие на отношенията, да изглажда ръбовете между двете страни, той се дърли на най-примитивно равнище (виж блога му). Жалко !
194
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бивш наш посланик в Москва..."НАШ посланник?!?Това трябва да е някакъв виц.Тази *** на снимката може да е американски прислужник, може да е всякакъв подлец, но не е НАШ човек!
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak se narichat hora raboteshti sreshtu zaplashtane protiv interesite na sobstveniyat si narod - predateli. vremeto pokaza che parvanov e bil prav za golemiyat shlem(ne sam pochitatel na komunistite a na BALGARIA) che e pechelivsh no predateli kato tozi go provaliha. PREDLAGAM DA BADE VKLIUCHEN V ZABRANITELEN SPISAK ZA IZLIZANE OT ZATVORA. SMART NA PREDATELITE NA BALGARIA.
192
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя гнусен тип мазен на снимката може да е всичко друго (американска ***, гъзолизец, лакей - прислужник, предател, подлец и т.н. ...), но няма как да е БЪЛГАРСКИ посланник!Той просто е една маша, която да вреди на интересите на Русия и на България, в угода на окупационните власти, които САЩ ни поставиха на главите, за да налагат техните интереси, под формата на колониална администрация в България.Чист, истински българин не може да вреди на Русия и на България и да е горд с това!
191
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
oste edin fashaga kato mu doide vremeto s familiata .....
190
1
 
17
 
! Отговори
зико преди 8 години
Руснаците как са изтървали от списъка врид президента на РБ Николай Младенов, *** и др.
189
0
 
1
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До wild horseТи към коя точно група от изброените се числиш ????
188
1
 
24
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Русия се нуждае от русофили, Америка се нуждае от американофили , а БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ РОДОЛЮБЦИ !!!
187
9
 
39
 
! Отговори
известно преди 8 години
Той и сега е американски служител, работи за "Шеврон" чрез фирмичката си, лобира за добив на шистов газ в България. Като посланик е работил против развитието на българо-руските отношения, за което бе отстранен от този пост от руснаците.Още един предател на националните ни интереси.
186
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н василев си беше американски служител и правеше всичко възможно за разпада на българо руските икономически отношениятой си е и за изгонване от българия
185
7
 
21
 
! Отговори
f преди 8 години
Поздраления за г-н Василев и честито!