Европарламентът замрази отношениета си с Русия

Това остава в сила до отмяната на т. нар. черен списък
Обновена: 2 юни 2015 23:00 | 2 юни 2015 22:52, Красимир Ангелов
251
Европарламентът замрази отношениета си с Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщи БТА.

Шулц поясни, че посланикът и дипломатът няма да имат свободен достъп до ЕП, както досега. Молбите на членове на руската Дума, както и на Съвета на федерацията на Руската федерация за достъп до ЕП, ще бъдат преценявани поотделно, според всеки конкретен случай.

В съобщението се уточнява, че предприетите от ЕП стъпки ще останат в сила до отмяната на т. нар. черен списък за забрана на европейски политици и официални представители на ЕС да влизат в Русия. Шулц е съобщил за решението на руския посланик в Брюксел.

Отбелязва се, че според ЕП руските власти не са успели да осигурят прозрачност за своите решения, както и да съобразят тези решения със задълженията си по международното право. По думите на Шулц, така засегнатите нямат възможност да се защитят по правен път и да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: Русияевропарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 118 119Прав си в Москва където е един от най-скъпите градове не само в Рф наистина цените са такива. Обаче мръднеш ли 10мин с влака извън Москва и цените падат. то така е и за София и околните села. Мръдни на 30 км от София с кола и виж какви са цените. В София Варна Бургас и част от Черноморието цените целогодишно са по-скъпи от останалата част от страната.
75
0
 
2
 
! Отговори
До до бобю преди 8 години
Вносът на руснаците от Европа е предимно от луксозни стоки като скъпи сирена и френски вина. Те имат достатъчно свинско и птици, не си покриват добре потреблението на говеждо, което сега им идва от Аржентина вместо от САЩ. Недостига на някои европейски зеленчуци компенсират съседите, като Казахстан (домати) и Белорусия (картофи). Млякото и сметаната им са върха, колкото до луксозните стоки - заместват ги с техни си, като червен и черен хайвер например ;) Самите руснаци масово сами си отглеждат зеленчуци по вилите и въобще, не са загубили връзка с реалността като българите.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 116Toва което си написал е пълна глупост, абсолютно всичко с изключение на бензина в Русия е по-скъпо средно с около 50-80 %, за Москва цените са от 2-2,5 пъти по високи от тези в София, а това за качеството че тук било скапано а там се следяло е абсолютна глупост, ще ти дам само един пример, най-евтиното пилешко по маркетите в Москва е около 200 рубли килото/6,50лв/ и толква бломбирано, че пиле със стандартна големина като го сложиш на кантара удря 1,800 т.е. поне 0,5 л вода :)
73
1
 
1
 
! Отговори
до бобю преди 8 години
"Естествено това което в РФ не се произвежда е скъпо"Половината от храните не могат да си ги произведат и ги внасят от ЕС. Само най-лесното могат (зърно и пр.)Русия я чакат тежки времена.
72
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 114Умнико имам приятелче дето живее в подмосковието на 15 мин с влак от Москва. Сравнявахме цени между БГ и РФ. Естествено това което в РФ не се произвежда е скъпо или с други думи Плодове и зарзават. Също така се търсят много консерви за разлика от ЕС които с новите разпоредби се опитват да ги извадят от оборот. Останалото е средно 20-30% по-скъпо от тук. Имай предвид че при нас стоките са скапани а там се следи за качество. Рубла 30:1$:1.4Евро стана Рубла 50:1$:1Евро :-)
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Haha, na Evropa ne i puka ot sankciite, targoviqta s Rusiq nqma i 1%Da mu misli Rusiq, shtoto skoro shte pukne ot glad!
70
6
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Европа комулативно от началото на санкциите има към 200 милярда евра загуби. Продължава да се подмазва и поддържа САЩ независимо че скапва собствената си икономика с безумни санкции които на всичкото отгоре и не работят. Питам ако РФ освен за зарзавата вкара санкции към европа за машиностроенето и други области какво ще правим ние в ЕС? Азиатските тигри с удоволствие ще снабдят РФ с автомобили и друга всякаква техника тяхно производство. Ще подскачат от радост както Турция подскача заради зарза
69
7
 
5
 
! Отговори
CC преди 8 години
До Ха-ха-ха. Спокойно, те китайците и с говедата отвъд океана ще се заемат, не само с руското куче. Само че за разлика от *** кучето има мозък и знае как да бъде приятел, докато ***.... е ми то си е ***.
68
1
 
4
 
! Отговори
CC преди 8 години
До Ха-ха-ха. Мдаа, ама и на мини пинчерите не им позволяват да скитат, защото някой ще ги схруска за закуска. А и те самите нямат това желание, все гледат да са наврени в нечий скут, обикновено това е този, който му дава храна (колкото и когато прецени) и го пази от големите кучета. Само тогава се чувстват в безопасност и показват зъби. А големите кучета често късат синджирите, оцеляват и с по-малко храна и няма начин някой да ги изяде на закуска. Значи, както и да го погледнеш, пинчера си плъх
67
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези в Брюксел отдавна са спукали гарнитурите!Всеки ден, всеки час все по-неадекватни!
66
16
 
6
 
! Отговори
тролполис преди 8 години
"САЩ продължава като луди да купуват руски ракетни двигатели и хеликоптери"Що лъжеш, а?Колко ви плащат на пост бе ,колко?
65
9
 
4
 
! Отговори
хатака преди 8 години
Май Путин бърка ЕС с България!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 189Съгласно статистиката търговията между САЩ и Русия през миналата година е нараснала с 6%, а между ЕС и Русия е намаляла с около 10%.
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ЕС си помислиха, че насреща им е България, а не Русия.
62
0
 
8
 
! Отговори
Marinofficer преди 8 години
До ухилен глупчо nr 1888. Ха ха ха!Най добре се смее този който се смее последен. Ние вече си имаме един ухилен президент, много станахте веселяците в този прокажен нистан!
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко по малко ЕС почва да си показва истинското лице. Далеч не съм привърженик на Руснаците но както е казал човека "каквото повикало такова се обадило". Не може ЕС да си слага всякакви рестрикции и да не очаква, че ще получи подобни такива от другата страна. Мисленето "ние ви налагаме санкции и забрани а вие ще стоите мирно без да предприемате нищо в ответ" само показва как се мери с двоен аршин ... само където докато ЕС и Русия си ги мерят... други се облагодетелстват...
60
3
 
16
 
! Отговори
CC преди 8 години
Еврогейския мини пинчер пак ли се обади. Виждали ли сте как мини пинчер лае срещу голямо куче - целия трепери, а опашката е подвита между краката му. По същия начин изглежда и ЕС когато налага санкции на Русия. Да, истината е че се вдига много шум, ама само толкова.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
184 Правиш ли разлика между единият списък и другият . Но за какво те питам , имаш ли акъл да направиш такава разлика
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наблюдаваме завръщане във времената на светата инквизиция.
57
6
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
180 Като игнорирам думите ти за " фашизма " защото това е само Кремълска пропаганда , нищо друго наистина би могло и да се търсят алтернативни маршрути , разбира се , стига да има инвеститори които да искат да ги осъществят и да са икономически обосновани . Южен Паток не е икономически обоснован нито за Русия нито за България . Да , получавахме така директно газ но на каква цена инвестицията , а и не постигахме диверсификация на доставчика , той си остава все същия монополист на нашия пазар