Европарламентът замрази отношениета си с Русия

Това остава в сила до отмяната на т. нар. черен списък
Обновена: 2 юни 2015 23:00 | 2 юни 2015 22:52, Красимир Ангелов
251
Европарламентът замрази отношениета си с Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщи БТА.

Шулц поясни, че посланикът и дипломатът няма да имат свободен достъп до ЕП, както досега. Молбите на членове на руската Дума, както и на Съвета на федерацията на Руската федерация за достъп до ЕП, ще бъдат преценявани поотделно, според всеки конкретен случай.

В съобщението се уточнява, че предприетите от ЕП стъпки ще останат в сила до отмяната на т. нар. черен списък за забрана на европейски политици и официални представители на ЕС да влизат в Русия. Шулц е съобщил за решението на руския посланик в Брюксел.

Отбелязва се, че според ЕП руските власти не са успели да осигурят прозрачност за своите решения, както и да съобразят тези решения със задълженията си по международното право. По думите на Шулц, така засегнатите нямат възможност да се защитят по правен път и да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: РусияЕвропарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоууу Годпода,РФ миналата година заявиха,че няма да участват във ЕП и всякакви подобни организацийки и че спират финансиранието за тях.Е те така
35
11
 
3
 
! Отговори
Геро преди 8 години
Какво иска Руси??? Да пиянства,да се превъоръжава,да анексира чужди територии,да убива безнаказано,да краде чужди технологии,да натрапва присъствието си въпреки волята на народите,да си влачи икономиката и стандарта на посредствено ниво, и някой да и ръкопляска. Е, нема бате в 21 век сме . Трябва и да се съобразява.
34
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До 86 Сирия се бие само и единствено заради жалкото подобие на човек Асад, който предаде на заколение народа си, в името на руския интерес.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До , - СПОКО ония от идил(игил) или както там се наричат като влезнат в Мюнхен и еврогейовете го ударят на молби към Русия , ще видят среден пръст.Който копа гроб другиму сам влиза в него!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
za6to li vsi4ki koito pazqt stranite si kato Putin i Erdogan se belqzat kato diktatori nejavi kaja za6toto be minavat 4ifutskite nomera
31
4
 
33
 
! Отговори
Ala_bala преди 8 години
Управлението на Европата става все по идиотско!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Штирлиц копира списъците с новите евросанкции, сложи ги в папка Европарламент - строгоповерително и се отправи към изхода. Размина се група от хора. Шулц, Станишев и Туск помисли си Штирлиц. Щтирлиц, помислиха си тримата. Пак е дошъл да ни краде от папките.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу! Класов враг! Предай се или ще бъдеш бита по лидера на русия, докато припаднеш!
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека нощ вожде! Приятни балистични сънище с империалистично-нуклеарни штрихи и мужици от кгб с розови и пухкави дрешки, плюшени мечета, миризма на нафта, смесена нежно с ухание на природен газ, мазут. Всичко това на фона на скърцащи на вятъра ламаринти. :))))))))))) Че забравих...аз може ли да спя!? Или да бдя зорко за класови врагове!?
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютни илюминати! Купуват си крайслер и му обръщат емблемата, че да ги виждате на сателитите като петолъчки...заговорничат, срещу империята и процеса на путинизация! Гулаг или Полски Тръмбеш, къде ще бъдат изпратени?
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм досадил великолепний! Никак даже! Но имам чувството, че майка ви го е направила, защото всеки път хората крещяха да му е майката на путин...явно е известна жена...
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
62 е класов враг другарю жуже! Враг на народа! Предлагам да го изключим от...където е необходимо!
24
6
 
19
 
! Отговори
българина преди 8 години
ЕС мирише на ***. ...... на прясна ***..... развръзката идва скоро. Война ще има
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готово! Ама май сгреших...извиках 7 пъти...това подсъдно ли е!? :))))))))))
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми тя афтоматипичната скоростна кутия е западна ге..ска изгъзица. Друго си е волано на кразецо...Праф си вожде! Слава на жужето! :)))))))))))))))))))))
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джудже, джудже!!! Може ли да съм ти фен? :))))))))))))))))))))
20
4
 
15
 
! Отговори
Аз преди 8 години
ЕС се пъчи като свекървата дето плашила снаха си - Ако китката ми е на дясното ухо, значи съм в добро настроение; ако е на дясното - бягай да се криеш, че съм зла. Ама снахата й отвърнала - Пука ми на "черупката", от коя страна ти е китката!
19
2
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Ама ти и без автомобил си такъв бе. Я кажи с коя ръка държиш вибратора в момента ?
18
7
 
25
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 8 години
Що бе, хер Шулц така?! Вие почнахте първи бесотлъка със санкциите! Какво искате? Китки в замяна ли? Русия не е като робите ви от България, които мило и драго дават, за да са ви верни роби. Пък и нали не сте умрели да ходите в Русия, какво ви пука, че са ви включили в черен списък. Стойте си щастливи в евро *** и говорете за демокрации и гей ценности.
17
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мурзилажа се е скупчил под статията и трескаво щрака с пръстчета по клавиатурката, зер Батюшката им има нужда от подкрепа.