Русия не ще да стои като "наказан ученик"

Евросъюзът нарече черния списък "произволен и необоснован"
2 юни 2015 22:05, Елка Василева
356
Русия не ще да стои като "наказан ученик"
Снимка: архив, Reuters

Основното послание в ответните мерки на Москва срещу евросанкциите е да покаже на Брюксел, че Русия не се кани да остане в положението на "наказан ученик". Това заявява Надежда Арбатова, политолог от Руската академия на науките, пред "Комерсант". Експертът коментира т. нар. черен списък на руските власти, включващ 89 европейци, на които е забранено влизането в Русия.

Външният министър Сергей Лавров обясни въз основа на какви критерии е разработен той - по думите му Москва е наложила забраната на официални лица от ЕС, "подкрепяли най-активно държавния преврат" в Украйна.

Още по темата

Обяснението обаче не задоволи ЕС - властите на редица страни членки привикаха руските посланици, а европейското външно министерство нарече черния списък "произволен и необоснован", пише вестникът.

Според източник на изданието в руското министерство на външните работи номинациите за включване в списъка са дошли от посолствата на Русия в страни от ЕС. Най-голямата група сред общо 89-те лица се състои от днешни и бивши членове на Европейския парламент - 28 души, представители на 5 фракции от общо седемте в Европарламента. Най-много - 12 души, са бивши и сегашни депутати от Европейската народна партия – най-голямата сега група в Европарламента и най-критично настроената спрямо Русия, изтъква всекидневникът.

Повечето евродепутати от списъка според него не се огорчили от факта, че са попаднали в него. Навремето мнозина руски депутати и сенатори реагираха по същия начин на черните списъци на САЩ и ЕС - твърдяха, че все едно не са се канели да заминават на Запад и се гордеят с наложените санкции, напомня изданието.

"Комерсант" пише за мнозина политици от черния списък на Москва, но отбелязва, че далеч не всички те имат отношение към Украйна. Един от най-известните - бившият лидер на британските либерални демократи и бивш вицепремиер Ник Клег, явно е наказан заради искането си Русия да бъде лишена от домакинството на световното първенство по футбол през 2016 г. Друг британски депутат - Робърт Уолтър, пък настоя делегацията на Русия да бъде лишена от право на глас в ПАСЕ, дава пример руският вестник.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: черен списъкРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
4
 
! Отговори
цирк преди 8 години
***, световното по футбол е през 2018 г. а не през 2016 г.
101
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 155Определено съм съгласен изцяло с мнението ти за САП. 2000% Само че програмиране на ниско ниво е много трудно да се разбере от икономистите и за това ако напусне програмиста на даден модул понякога е по-добре да понеш програмирането от нула. Заради това и по-сериозните системи като аксапта и САП имат собствени "Езици" за програмиране. Бизнес ориентирани ...
100
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 153Колега, По принцип системи като САП, Макономи, Аксапта и прочие имат десетки модули, повечето от тях могат да се препрограмират и те за това и са създадени. Но всичките тези системи имат един ОСНОВЕН МОДУЛ без който не може. Логико-Математическата част или на компютърен език преведени икономическите тремини като Приход, Разход, Кредит и прочие са програмирани там. Този модул не можеш да го пипнеш и да искаш. Това имам пред вид, че е едно и също навсякъде по света.
99
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 146Браво обясни го по-добре от мен. Съжалявам но не съм икономист. Първичните документи и сметки са еднакви едва ли не навсякъде по света. Вторичните които обслужват ПРОИЗВОДСТВОТО на Услуги и Блага са уникални за всяка фирма. Както всяка фирма е по принцип уникална.
98
0
 
2
 
! Отговори
джона преди 8 години
До Анонименпоредния анонимен умник
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, хе, на рашките много бавно им стопля реотана - сетили се след година и те да направят списък.
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътя на еврогейовете към алианса Русия-Индия-Китай трябва да бъде пресечен.
95
1
 
3
 
! Отговори
джона преди 8 години
До Анонимен 146,Боби говори за едно, ти за друго, но се смяташ за умник и си позволяваш да го обиждаш което говори достатъчно за това че си поредното комплексирано българче, което си мисли че е американец защото плюе по руснаците
94
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До българин 142Умници - Приход, разход, наличност и т.н. са едни и същи по цели свят. Всяка фирма се различава по детайлите - тези са пилоти ТРЗ им умножава стажа по 3, тези са миньори уножава по 2 за всички останали не се умножава. Това е разликата в три различни фирми за една и съща сметка ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЕДНАКВО и в БГ и в Китай няма различни дефиниции за Приход, разход, наличност, заем и т.н. икономически термини. Ей и доста съм поразпитвал по тоя проблем икономисти.
93
4
 
3
 
! Отговори
джона преди 8 години
До българинголям отворко си се извъдил бе българче, Боби като работи ИТ и настройва САП, значи че е експерт или поне разбира достатъчно от счетоводство. Ти от какво разбираш, освен от политика, което всички българи го могат.
92
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
До "Боби" 139:Ти си неспасяем, бе, момче. Нерде SAP, нерде аз да настройвам софтуеър, нерде математика, еднаква у нас и в Китай, нерде "икономиста", нерде "Комунизъм = Свръхмонополен Капитализъм"? Оставам с впечатление, че мозъчните ти връзки са увредени. Не знам, откъде си си въобразило, че като работиш IT, значи разбираш нещо от обществени науки, социология, политология, икономика, история и пр. Май трябва да се прегледаш, защото в твоите кунки достъпът до Интернет става опасен за другите.
91
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До българин 135Умнико работих в фирма която въвежда в експлоатация бизнес софтуер като САП. Питам аз какво по-точно настройвате на софтуера? И икономиста се опитва да ми обясни че всяка фирма по нейно усмотрение си кръщава разни сметки за еди какви си действия по различен начин. Е аз питам а математическата част. Не защо математическата част е еднакава и принас и в Комунистически Китай. Счетоводството се различава по света само подетайли и екстри.Така че Комунизъм = Свръхмонополен Капитализъм
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Списъка трябва да се разшири.
89
8
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
до "Боби" 120:От сайта пак са ми изтрили постинга, предполагам, защото съм обидил нежната ти комунистическа съветска душичка, както впрочем и техните такива. С риск пак да ми изтрият постинга и да ми блокират достъпа, пак ще каже, че си съветско недоразумение на природата, а драсканицата ти - тюрлю гювеч от баналности и идиотизми. Комунистът си остава такъв, дори и маскиран като капиталист, а ти си просто слуга на съветските комунисти, които съсипват и Русия и България, от 1917 г., та до днес.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
горките английски депутати няма да могат да идат на почивка в Крим или да си преместят влоговете в руски банки. Не могат и да емигрират в раша.
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 555какво има да ми мислиш - чемодан, вакзал, масква
86
10
 
9
 
! Отговори
българин преди 8 години
До 555 - постинг 125:Руснаците не са народ, а стадо нещастници, които вече 1100 г. не могат да си издигнат поне един свестен човек да ги управлява, без да се избиват, без да *** от глад и алкохол, без да унищожават съседни и далечни страни и народи. а такива като тебе, които дращят, че били "горд народ", са просто за лудницата.
85
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 127Я попрочети малко закони и тогава говори. В Украйна президента може да умре, да се откаже и да се смени на редовни избори. Процедура по импийчмънт няма сори. Така че в Украйна има Военен преврат, след това има незаконни времено правителство и парламент. след това изборите за президент и парламент са организирани по такъв начин че и Албания и Тамбукту ще признае че има нередности ако някой беше си направил труда официално да си ОТВОРИ ОЧИТЕ И ДА ПОПИТА.
84
11
 
8
 
! Отговори
Do 126 преди 8 години
Замислям се, че нищо общо не желая да имам с руснаците и моделът им на живот. Повече симпатизирам на западнати държави, там където хората живеят мирно, спокойно, цивилизовано с добри доходи, и уважение към личността и човешкият живот. Все неща които в Русия липсват, заради което и самите руснаци мигрират на запад.
83
10
 
12
 
! Отговори
555 преди 8 години
Руснаците са ГОРД народ!Ние трябва да се замислим!