Родителите на детето с дифтерия: Виновни сме, че не го ваксинирахме!

Те обвинят за това антиваксиналните движения
9 юни 2015 18:10,
23
Родителите на детето с дифтерия: Виновни сме, че не го ваксинирахме!
Ройтерс, архив

„Изпитваме огромна вина за това, че отказахме да ваксинираме детето си“. Това заявиха в интервю пред националната испанска телевизия родителите на 6-годишното момче, което се бори за живота си след заболяване от дифтерия.
 
В момента то се намира в интензивното отделение на болница „Vall де Hebron“ в Барселона.
 
Припомняме, че след три десетилетия коварната инфекция отново се завърна на Стария континент като резултат от разрастващото се антиваксинално движение, вледствие на което родители масово отказват да ваксинират децата си срещу заразни болести, отнемащи живот.
 
Родителите признават, че са "съсипани и се чувстват излъгани" от движението, което ги убедило да не предпазят сина си.
 
По думите на Антони Матьо, регионален секретар на Каталуния по обществено здраве, испанските здравни власти засега няма да предприемат действия срещу родителите, чиито имена не са направени публично достояние, за неизпълнение на задължението им да ваксинират детето си и няма да ги държат отговорни за разходите за лечение.
 
Той посочва обаче, че заедно с екипа си ще преследва „подстрекателите, които разпространяват лъжи и предизвикат объркване“ сред родителите.
 
В момента специалистите работят за предотвратяване разпространението на инфекцията сред децата и се опитват да издирят онези, които са били в контакт с детето и са изложени на риск.
 
Дифтерията представлява инфекциозно заболяване, причинено от бактерията Corynebacterium diphtheriae, която обикновено засяга малки деца, но е опасна и за възрастните хора. Тя се разпространява чрез дихателните пътища чрез кашляне и кихане и има висока смъртност - един от всеки десет заболели умира.
 
Момчето от град Олот, в близост до Жирона, първо показва симптоми на заболяването на 25 май, след като е прекарал няколко дни в училищен лагер, но все още не са открити други случаи.
 
Детето реагира добре на лечението, но продължава да е в много тежко състояние, съобщават пред местните медии от лечебното заведение.

Още за дифтерията можете да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
az преди 8 години
Тая снимка откъде я изкопахте? Тая история ми е като съшита с бели конци, дали наистина се е случила? Но нашия читател вярва и акъли дава, но не знае, че за днешната медицина дифтерията не е проблем с днешните антибиотици и понеже дифтерията е силно заразна ми е много странно, че детето е било на лагер и други болни няма, освен това така наречената ваксина всъщност не е ваксина а антитоксин и не предпазва от заразяване, а от усложнения, ама простия народ лесно се баламосва.
15
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Всеки има глава на раменете си, вярно е, че някои я използват само да носят шапка и да я чешат, но това е друго. Антиваксиналните движения не могат да бъдат винени за това, че определени родители са се доверили, тъй като те искат само правото на избор. Това е същото все едно лекарят да сбърка и да вземе да набие ваксина на сополиво бебе, и то вземе случайно, че се оцъкли и пририта. Разбира си, ваксината никога не е виновна, и това е така защото заетити лекари работят на конвейр.
14
0
 
3
 
! Отговори
искрен преди 8 години
До Анонименнапротив, обществото тепърва започва да поумнява и да проглежда истината
13
0
 
3
 
! Отговори
Аз съм прост... преди 8 години
Нито дума къде е намерено лекарство и кой го е пратил, на това дете, нали не може врагът ем да е лош агресор, ем да е благороден и да спасява животи!
12
13
 
9
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 8 години
Нищо против ваксините, ама бих ползвал след като ги изчистят от отрови. Дифтерията може да е опасна, ама се лекува, но рак, аутизъм- не! Само до годинка и 3 месеца бебетата получават мин. 4мл.гр. алуминий в кръвния поток, а той е силен невропаралитик и е основен причинител на аутизма (справка мед. листовки на ваксините за да видите грамажа). Живака е упоменат като "следи" от тиомерсал, колко е само Господ знае! Също "следи" от формалдехид, ох колко полезно за вашите деца...още етиленгликол и т.н
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фармацевтичните компании пак са в акция...*** и те требвя да припечелят някой трилион.
10
1
 
3
 
! Отговори
Калибър преди 8 години
Кой не знай тез будни пациенти: Е, научи ги.........Глупостта върви за ръка със самозванството.
9
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществото оглупя ужасно! Хората са склонни да вярват на филми свалени от интернет с неизвестни автори или самозвани лечители, а не на нормални лекари! *** не трябва да отглеждат деца!
8
11
 
16
 
! Отговори
пск преди 8 години
Еко талибаните нещо никакви ги няма. Иначе много обичат да дават акъли, а сега са се скрили като мишки. Къде сте бе форумни философи ? Я ни обяснете колко са лоши ваксините.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКО ВИ ПЛАТИХА?
6
11
 
30
 
! Отговори
дрт преди 8 години
Хора ваксинирайте си децата,наистина имат и странични действия,но самата болест е 1 000 по опасна и в много случаи нелечима.Ваксинирайте си децата,а и вас самите.Не говоря за грип,а за болести от които няма спасение
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Санчо от БарсаТака е. Платена е с живота на едно дете.Скоро антиваксърите ще разберат за статията и гледайте какво става.
4
13
 
15
 
! Отговори
Санчо от Барса преди 8 години
Платена реклама!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
испанската бг-мама явно са си свършили работата
2
6
 
27
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Религията е възникнала когато първия мошеник е срещнал първия ***!Поредното доказателство за твърдението са тези родители.
1
6
 
17
 
! Отговори
nona преди 8 години
Сетили се .....После друг им бил виновен