Осуетен атентат срещу храм в египетския град Луксор

Един от нападателите се е взривил, а други двама са убити
10 юни 2015 13:47, Елка Василева
3
Осуетен атентат срещу храм в египетския град Луксор
Снимка: БТА

Въоръжени мъже се опитаха да атакуват прочутия храм Карнак в египетския град Луксор, предадоха световните агенции.

По данни на полицията нападението е било неуспешно и двама от нападателите са били ликвидирани от силите за сигурност, посочва Франс прес.

Един полицай е бил ранен. Двама други нападатели са арестувани. Сапьори са на мястото, за да обезвреди две взривни устройства.

Представител на министерството на антиките на Египет обаче твърди, че на 500 метра от храма един от нападателите е взривил бомба, която носел със себе си, предаде Франс прес.

Полицията е блокирала туристите в храма, за да ги предпази от атаката. Няма пострадали туристи.

Според Ройтерс, която се позовава на говорител на египетското министерство на здравеопазването, ранените в атаката са четирима - един полицай и собственици на няколко сергии в местен базар.

Ройтерс, позовавайки се на свои източници, посочва, че трима въоръжени мъже се опитали да преодолеят загражденията, водещи до храма Карнак. Двама от мъжете излезли от колата, с която пристигнали, и започнали да стрелят по полицаите, които отвърнали на огъня и ги убили. Третият мъж от колата успял да преодолее загражденията и да се взриви.

Засега никой не е поел отговорност за атаката, посочва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЕгипетКарнакЛуксор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сп???нсДа те светна, туристите не са само от европейски и други богати държави. Египтяните и други араби също посещават "камъните".
2
1
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
по-просто нещо от турист не съм познал досега , от 3-4 години в египет се избиват по улиците , ти *** камъни да гледаш , че се свърши светът и нещата които могат да се видят .....
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvi sa teroristite ? Hamas? Hisbula? Islamska darjava? Vsichkite tezi teroristichni organizacii sa ot islamskia djihad.