САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ако потрябва

Москва иска да разцепи ЕС, смята Яценюк
10 юни 2015 07:55, Красимир Ангелов
104
САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ако потрябва
Снимка: БТА

САЩ и техните съюзници са готови да въведат допълнителни санкции срещу Русия при необходимост. Това е заявил американският министър на финансите Джейкъб Лю при срещата си с гостуващия украински премиер Арсений Яценюк и финансовия министър Наталия Яреско, предаде ТАСС.

Лю е посочил постигнатата на срещата на лидерите на Г-7 в Германия договорка за продължаване на действащите санкции спрямо Русия, докато тя не изпълни изцяло своите задължения по Минските споразумения.

Американският финансов министър приветствал усилията на украинските власти за постигане на споразумение с кредиторите за преструктуриране на дълга. Той подчертал важността да продължи осъществяването на реформите, започнати от Киев, "с цел възстановяване на икономическия ръст и на стабилността в условията на извънредни обстоятелства".

В интервю за CNN намиращият се във Вашингтон Яценюк отново говори за необходимостта САЩ да предоставят на неговата страна "отбранително оръжие", защото "тя е принудена да се защитава от руската агресия".

"Украйна е единствената страна, която се сражава с редовна руска армия", каза той. Според него Русия представлява заплаха не само за Украйна, но и за целия "свободен свят".

Яценюк предупреди още, че Москва "се стреми да разцепи ЕС". "Засега това не й се отдава, но може да стане". Украинският премиер призна, че Минските споразумения са "най-приемливия път към деескалация на конфликта". Според него обаче успехът на тези споразумения "зависи от дипломатическите усилия, от наличието на силна и надеждна украинска армия и от единството на САЩ и ЕС в противопоставянето на руската агресия", посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби И сега какво? Всичките тези "чаркуляци" Путин трябва да си ги произведе сам и ще му излезе през носа. Освен това 2-3 млн украински руснаци се прехвърлиха на изхранване на Кремъл.
57
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиПочнаха ли дело за цената на ГАЗ Да. Загубиха ли го Да. Кой разбра?--------------------- Ти наред ли си? Русия намали цената на газа за Украйна с 40%.
56
10
 
34
 
! Отговори
Ani преди 8 години
Русия е икономическо джудже, което дори на Южна Корея не може да се опре на малкия пръст.
55
9
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До жгтПарави си сметкаЧасти за Съюз ракетиДвигатели за гражданските КА и Мил вертолетиГазови турбини за корабиГСН за ракети Въздух въздухКРАЗ камиони едни от най-проходимите влекачи дори и сегаЧаркове за САТАНА междуконтинентални ракетиСелскостопанска продукцияи т.н. почти 90% от металообработващата индустрия отиваше за РФ всякакви чаркуляци относително качествени и определено евтини.
54
8
 
32
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 67Анонимни пиши си името да ти се посмеем персонално.Кое от казаното от мен е лъжа? Не може да спориш като просто отхвърляш всичко което съм казал като ОЧЕВАДНО съм казал верни неща.
53
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиЛъжеш
52
9
 
35
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ 63Умнико на 1.1.2014 Украйна РЕАЛНО Е ИКОНОМИЧЕСКА КОЛОНИЯ НА РФ. 35% директен обмен от цялата икономика стигащ до 50% с кооперации от Екс СССР страни.Военната Хунта дошла на власт с преврат реално прекъсна почти всички тези икономически връзки("ГЕНИАЛНО" ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА). Украйна ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАБИРА.В момента официален КИЕВ иска още оръжия за да продължи ГЕНОЦИДА срещу собственото си население в Донбас. Иска още оръжия да продължи ТЕРОРА в Украйна.
51
8
 
33
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Чух едно дете да казва на баща си: "Тате, аз нали ти обещах да ми купиш...". Така прави и Яйценюк - разказва на всички, какво да правят за Украйна, докато Украйна не прави нищо за себе си - те само ще стрелят и ще прибират парите.
50
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Междувременно от днес Русия забрани всякакъв транзит на птици и пилешки продукти от САЩ през територията на Русия. Не го виждам в БГ новини но е факт. Причината е че, се пазят от заразени с пилешки грип американски продукти.
49
12
 
33
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
В интервю за CNN намиращият се във Вашингтон Яценюк отново говори за необходимостта САЩ да предоставят на неговата страна "отбранително оръжие", защото "тя е принудена да се защитава от руската агресия".АБСОЛЮТНО ВЯРНО !
48
9
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
1. Германия, Франция и Рф са наблюдаващи Минск 2 не са страни в конфликта. Задължения носят Сегашното правителство на Украйна и ръководството на ЛНР и ДНР. Постоянните Украински обстрели на мирни граждани отдавна са потъпкали т1 от Минск 2 за следващите точки изобщо не се говори нищо.2. За повече от година едно свестно доказателство за пред съда че Украйна воюва срещу редовна руска армия няма иначе веднага щяха да почнат дело. Почнаха ли дело за цената на ГАЗ Да. Загубиха ли го Да. Кой разбра?
47
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В статия "Скрытая угроза: США продают на Украину смерть транзитом через Болгарию " се цитират имена на фирми, заснет е документ и се описва предположение за схемата.
46
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Би ли ми обяснил някой от така наречените УКРОФИЛИ, как така преди няма 20 години на картата на Европа се появи от нищото- НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА В РАМКИТЕ НА ЕВРОПА.Е ние с над 1300 години история най-големите *** ли се оказахме !!!
45
10
 
46
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Как американската дипломация постига американските ценности?Ние отговаряме: По три начина, първо с бомбардировки, второ с бомбардировки и трето с бомбардировки.
44
10
 
46
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Не знам за вас, но на мен лично ми писна да гледам как американците налагат интересите си по целия свят чрез най-елементарен сценарий - въоръжаване на местна опозиция, медийна пропаганда, политически преврати, финансови и други рестрикции и където се налага пряка военна намеса и действия за последващо укрепване на позициите. Всяко действие е оправдано ако са нарушени "демократичните ценности", ако можем да квалифицираме режима като диктаторски и т.н. Като теглим чертата - навсякъде хаос...безUS
43
10
 
45
 
! Отговори
До Анонимен67 преди 8 години
Най-големият майтап е че, тези които се определят като украинци в допитването, масово 75% са предпочели да попълнят руския акземпляр на теста - раздали са им по 2, един на украински и един на руски.По-бетер и от Македония!Яценюк и останалите от свитата му отчаяно си заработват парите и се надяват на убежище, ако се обърне палачинката. Сега искат да продадат всичките си национални предприятия на американски фирми.
42
12
 
41
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Яйцето е по скоро за затвора отколкото за лудницата.Според мен осъзнава много добре престъпленията които върши.Завършен бандит,от класа.Но по опасни са господарите му,те са големият проблем на всички човеци.Добрата вест е ,че Господ Исус Христос реши този проблем преди две хиляди години и за тези които вярваме в Него има надежда.
41
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаа, американците си направиха поредния преврат и сега отново всички трябва да им сърбаме попарата и немога да разбера какво е толкова очудващото , че руснаците се месят пряко, АМИ ЩЕ СЕ МЕСЯТ, в тази изкуствена държава Украйна едва 10% от населението говорят грамотен украински, а 20 % от населението се определя като руснаци, а 40 % изобщо не знаят какви са !!!Очудващото би били руснаците да НЕ СЕ МЕСЯТ. Украйна , Беларус, Русия и Казахстан след 20 година са свръх сила !
40
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili MarleneКак няма да пишат глупости, като тези русофилстващи "българи" са тотално зомбирани от фашизираната руска пропаганда. Лично аз очаквам още по-голямо оглупяване у русофилите.
39
11
 
46
 
! Отговори
Гуньо Простия преди 8 години
Руснаците ще я карат на водка и кисели краставички с години. Но тия дебели ***,американците, какво ще ако ги удари криза ?