В Анево американците тествали оръжие за Сирия

Било предназначено за войските, борещи се с "Ислямска държава"
10 юни 2015 08:30,
32
В Анево американците тествали оръжие за Сирия
Снимка: архив, Булфото

Тримата доставчици на оръжие на правителството на САЩ, които пострадаха от взрив на полигон в България, са тествали оръжия за доставка на сирийската опозиция, бореща се срещу "Ислямска държава", съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник от американската армия.

Още по темата


Един от американците беше убит при взрива, а други двама бяха ранени при инцидента в събота. При експлозията бяха ранени и двама българи, припомня агенцията.

Българските прокурори са започнали разследване на инцидента, но властите отказаха да съобщят като са правили в България американците.

Според американски военен източник, пожелал анонимност, те са подготвяли оръжие за евентуално закупуване за обучението и оборудването в Сирия.

Ройтерс припомня, че полигонът Анево е разположен недалеч от Иганово, където неотдавна също имаше експлозии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
спи преди 8 години
ГОСПОД ГИ НАКАЗА, ние като не можем!!!!! АЛИЛУЯ!!!!!!!!
27
0
 
5
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
...никакви опозиционни сили не са това!обикновени наемници на които някои им казва ту да се бият с Асад ту с ИД. И съм 100% сигурен че ако не беше незаконното нахлуване на САЩ в Ирак нямаше да има и следа от конфликтите в региона.Саддам щеше да мачка ислямистите както го е правил винаги,Асад също.Да им е честита демокрацията! И очаквайте напрежение на балканите...единствения начин фалиралите американци да продължат напред е да подпалят целия останал свят.
26
0
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Значи САЩ първо въоръжиха иракската армия,после въоръжиха и ИСИЛ за да се бият с Асад. ИСИЛ стана ИД и гепи оръжието на Ирак и започна да сее смърт навсякъде в региона.САЩ започна да помага на останалите опозиционни сили в Сирия ( много от които са ислямисти) а всъщност САЩ се бори с тях още Бушево време.Сега дойдоха да взимат и българско оръжие предназначено за опозиционни сили...и мислите ли че тия същите са толкова *** да водят гражданска война при положение че ИД превзема части от Сирия
25
0
 
3
 
! Отговори
pop преди 8 години
imenata i vazrastta na horata ot sluchkata zasto sa vse oste X za bg medii?!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като американците изнасяли оръжие за "сирийската опозиция" а не за Ислямска Държава, тогава защо българските власти отказват да коментират темата? Айде не ни правете на балъци, американски ***.
23
1
 
10
 
! Отговори
Крим преди 8 години
Ако е вярно- тогава, България вече е станала територия за изследване за американски оръжия. .Злощастната съдба на майка-България!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Превърнаха ни в американска губерния. На това се вика глобализация, да продаваш руско оръжие с американско съдействие на терористи, които заплашват да направят атентат в България. За това ли ти беше този 16 млрд. заем, Тик-ун пр.ст?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво прави сирийската опозиция а.к.а. бунтовници - всички знаем - екзекутира християни.САЩ подпомага антихристиянските исламисти, като ги снабдява с оръжие.Извода - ако не беше гръмнал тоя гранатомет, с него щяха да бъдат убивани християни.
20
0
 
5
 
! Отговори
Da! Taka e. Nie spim преди 8 години
До напомням виBorisov e taen pomoshtnik na islamisti i romi. Tozi stroitel na cherkvi e dvulichnik.Balgarskia narod da ne malchi a da iska otgovor ot vlastvashtata mafia
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Анево американците тествали оръжие за Сирия - тестът се оказа много , ама много успешен! Българските гранати - яки трепачи!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно колко са ти големи ушите, а какво имаш между тях.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те заради това ни приеха в Нато, да не би да сме им изпотрябвали!
16
0
 
33
 
! Отговори
напомням ви преди 8 години
ДА НАПОМНЯ на аудиторията тук--Ислямистите обявиха преди няколко дни,че ще осъщетвят терористични актове на Балканите(новината я имаше тук)....Та какво излиза сега--американците и нашето правителство ги въоражава,та да могат тези главорези да ни взривяват в собствената ни държава!!!!!!!Изводите си правете сами--кой ни унищожава.....
15
0
 
19
 
! Отговори
ВМЗ преди 8 години
Видимо по резултатите, трябва да е ефективно.
14
2
 
30
 
! Отговори
ГЕОРГИОС КОРИТАРАС преди 8 години
С ИСЛАМ. ДАРЖАВА СЕ БИЯТ ВОИСКИТЕ НА ВЕЛИКИЯ РУСКИ СЮЗНИК--БАШАР АССАД....И КЮРДИТЕ !КАКВИ ДРУГИ ВОИСКИ СЕ БИЯТ ??? А И.Д. -- СА ВОИСКИТЕ НА САЩ/ТУРЦИЯ/КАТАР/САУДИСТСКА АРАБИЯ .МНОГО ЯКО СТЕ ОБЪРКАЛИ ЗАГЛАВИЕТО.САЩ СА СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ ОТ 70 ГОДИНИ.КОГА РУСИЯ ЩЕ ПРАТИ ВОИСКИ В МЕКСИКО, ЗА ДА ПАЗЯТ МЕСКИКО ОТ ТЕРОРИСТА САЩ ?
13
0
 
32
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
....Това оръжие което са"тествали"за терористите,един ден могат да го "тестват"и срещу нас българите....Или казано по нашенски: С нашите камъни по нашите глави!...
12
1
 
39
 
! Отговори
PD преди 8 години
Жалка картинка. Военно промишлените ни предприятия, пълнят джобовете на богатите американци, а самите предприятия тънат в мизерия и дългове. И на това му се вика сътрудничество и пазарни взаимоотношения. А в общия случай произвеждаме руско оръжие. Интересно ..много интересно.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vse oshte razbirame che 1+ 1 ne e ravno na 5. Informaciata e oskadna no naroda se seshta
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako premiera e mafiot, prezidenta bivsh targovec na evtina balgarska rabotna raka, pravosadieto 100% korumpirano, KAKVO ISKATE ? Vsichki sa izbrani ot romite i naivnite selski babi.
9
1
 
30
 
! Отговори
555 преди 8 години
И кои са войските сражаващи се срещу ислямистите? Ааа да тези на Асад, лошия дето хамерите искаха да го махат.