Ходовете на Гърция свършват

Вероятността за капиталов контрол изглежда все по-близка
Обновена: 14 юни 2015 21:38 | 14 юни 2015 20:34, Десислава Попова
35
Ходовете на Гърция свършват

Само допреди няколко месеца вероятността в Гърция да бъде наложен капиталов контрол все още изглеждаше далечна.

Парите на правителството обаче свършват бързо, а притеснени вложители теглят депозитите си от банките в страната. Заради това все по-често се говори за подобни необичайни мерки, а анализатори предупреждават, че Атина скоро може да бъде принудена да ги приложи, пише Financial Times.

"Делят ни още четири до шест седмици от възможността за налагане на капиталов контрол", прогнозира Даниел Грос, директор на анализаторския Център за изследване на европейските политики в Брюксел. „Винаги има някакво временно решение, което може да се появи внезапно, но сега се приближаваме наистина много".

Ако Гърция не успее да плати 1,5 млрд. евро на Международния валутен фонд в края на юни, ситуацията може да излезе извън контрол. Така страната може да бъде принудена да повтори опита на Кипър и Аржентина, които решиха да се намесят, за да спрат изтичането на депозити от банките и да избегнат неплатежоспособност.

Налагането на капиталов контрол обаче надали ще е ясно и просто.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
2
 
! Отговори
,,,... преди 8 години
До До 16:Аз пък залагам 1000000000:1 че преди да се изпълни заканата ти за ада, скапаната русия ще се разпадне, гърция ще фалира и оправи лека по-лека после. А ти като видно *** рублофилче ще си разплетеш чорапите от яд, че си заложил на грешната карта, когато рублите свършат.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееех ***, хубав живот имахте ама свърши...
11
5
 
3
 
! Отговори
ха, ха, ха смешници преди 8 години
Като чета коментарите оставам с впечатлението, че всички сте страхотни спецове по всички въпроси и най-вече икономика, финанси и т.н. - очевидно, че се писани от милионери! Само се чудя - какво правите вие милионерите и суперспециалистите в този сайт. Защо не сте на местата за развлечение на милионери? Ако не знаете къде са тези места, питайте - ще ви кажа!
10
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо до 1Гърците може да ни продават газ от Турски поток по 2000 евро кубика и да си живеят добре.-Цената на газа се определя от собственика, а това е Русия, не Гърция! Научи поне малко икономика преди да пишеш фантазии.***Цената на транзита на газта се определя от страната през която минава трасето на газопровода, а това е Гърция, не Русия! Научи поне малко икономика преди да пишеш фантазии.----------*** в голяма грешка сте ! Цената на газа се определя от Америка.
9
7
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Защо всички плювачи срещу ЕС са анонимни? Защо се криете, бе мишки? Защото няма как да разберем, че при първа възможност или вие, или децата ви, или вкупом ще потеглите на запад, а не на изток, нали?
8
1
 
4
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
До 3Следвайки примера на Германия, просто няма да си платим. Те са го правили 2 пъти за последните 70 години.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците не ги мислете.Държавата може да фалира но народа им не. Познавам много гърци които си изтеглиха спестяванията от банките. Знаете ли че повече от половината гръцко население имат спестявания за над 500 000 евро? Спестява ли са над 30 години. Нито данъци са плаща ли нито акцизни стоки са купували а тока им е бил на смешната цена от 2 евро цента. Като имате предвид че при тях електромерите са от първата световна война и може да се манипулират.А вие къде сте господа тавариши???
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ще се разпадне ама когато цъфнат налъмите, виж руската *** е пред разпад.Загубата на Украйна е непоносима за кремъл. Скоро ще наблюдаваме краха на тая измислена държава русия, която незнайно защо се брои за голяма сила...
5
7
 
19
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Гърците просто ще станат от масата на ЕС и ще излязат без да си платят сметката.-Ако ще и на Марс да отидат, дълговете остават и трябва да се плащат. Няма вариант те да откажат да плащат и това да се случи.
4
4
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Гърците може да ни продават газ от Турски поток по 2000 евро кубика и да си живеят добре.-Цената на газа се определя от собственика, а това е Русия, не Гърция! Научи поне малко икономика преди да пишеш фантазии.
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам коментарите дотук - не е важно положението на Гърция, важно е да се громят враговете на СССР на всички фронтове... Няма нормален българин (който не е платен ***) който да приветства разпада на ЕС (и оттам влошаване положението на България ) само и само да се начеше егото на товарищ Путин.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Tova che spriaha South Stream y tia bazi koito praviat amerikancite v Bulgaria, moje da ni dade edna idea na kade otivat neshtata
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, що? Винаги биха могли да нападнат, например, Албания или Македония.