В Грузия утре е ден на траур

Страната скърби за жертвите от наводненията в Тбилиси
Обновена: 14 юни 2015 17:55 | 14 юни 2015 17:54, Веселина Йорданова
8

Снимка: Ройтерс

В Грузия утрешният ден е обявен за ден на траур за загиналите в резултат на наводненията в столицата Тбилиси. Това заяви премиерът Гиорги Маргвелашвили, цитиран от ТАСС.

"За съжаление жертви има и бих искал от името на правителството да изразя съболезнования към семействата и близките на загиналите. В памет на жертвите (на стихията) 15 юни е обявен за ден на траур в Грузия", каза той.

По-рано днес грузинският министър на вътрешните работи Вахтанг Гомелаури съобщи, че най-малко 12 са жертвите, а 24 са обявени за изчезнали в резултат на наводненията в Тбилиси, причинени от продължителни валежи.

Силна буря с проливен дъжд, силен вятър и градушка премина над грузинската столица през изминалата нощ. Стихията повреди жилищни сгради, инфраструктура, но най-силно пострада зоологическата градина.

Това е най-голямото наводнение в Тбилиси за последните 50 години, посочва ТАСС.

За ликвидиране на последиците от бедствието е сформиран кризисен щаб, в който влизат представители на МВР, на кметството на Тбилиси и на районните администрации.

Европейският съюз е готов да помогне в преодоляването на последиците от наводненията, обяви днес еврокомисарят по хуманитарната помощ Христос Стилианидис, цитиран от ТАСС.

"Следим отблизо ситуацията след катастрофалните валежи в Грузия. Моите мисли сега са със семействата на жертвите. ЕС е готов да помогне", каза еврокомисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Грузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ШИРОКОНОСИТЕ ***, НЕКА ***!!!ДА ВИДЯТ КАК СЕ СТРЕЛЯ СРЕЩУ ЦИВИЛНИ С "ГРАД" И КАК СЕ КЪСАТ ГЕОРГИЕВСКИ ЛЕНТИЧКИ!!!КЕФ, КЕФ, КЕФ!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 8 години
Той Господ си знае работата!
3
4
 
3
 
! Отговори
9999999999999999999 преди 8 години
нещо да сте чували за ХАРП-ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА
2
2
 
8
 
! Отговори
Румби преди 8 години
Ужас! Все едно гледам Аспарухово от миналата година.
1
2
 
7
 
! Отговори
flash flood преди 8 години
Колко много тези снимки приличат на снимките от Аспарухово миналата година.