Русия е против легализацията на леките наркотици

Путин: Проблемът е сред най-острите и чувствителни за страната ни
17 юни 2015 19:23, Анисия Иванова
67
Русия е против легализацията на леките наркотици
Владимир Путин. Снимка: БТА

Русия е против легализацията на така наречените леки наркотици и тази позиция трябва да се изразява по-активно на международните форуми. Това заяви на заседание днес на Президиума на Държавния съвет руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Безусловно сме против такива подходи /на редица страни за легализация/ и това виждане трябва да се изразява по-активно на всички международни форуми", каза Путин.

Според него редица държави са започнали истинска кампания по легализиране на отделни видове вещества - така наречените леки наркотици.

Руският президент изрази увереност, че от борбата с наркопрестъпността пряко зависят животът и здравето на много
 руски граждани, а дори и руската национална сигурност, и определи проблема като един от най-острите и чувствителни за неговата страна. Путин обърна внимание на факта, че през последните години смъртността от наркотиците е намаляла.

Руският президент заяви, че присъстващите в Афганистан международни сили не се борят активно с наркозаплахата и отбеляза, че в регионите на Русия продължава да идва хероин оттам. "За съжаление - и тук сме принудени да го констатираме, нашите партньори, тези, които присъстват в Афганистан, не водят съвместна борба по това направление", подчерта Путин.

Той възложи на службите за сигурност да засилят работата за пресичане на наркотрафика в Русия отвън, както и на наркоразпространението по интернет.

Путин изрази мнение, че трябва да се възстанови системата за рехабилитация на наркозависимите, но според него би било грешка това да стане чрез връщане на лечебно-трудовите профилакториуми, които преди са съществували в системата на руското министерство на вътрешните работи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците не могат с тежките наркотици да се справят, за леките се хванали!Ама ясно е защо, понеже путин и близки до него държат контрабандата на наркотиците и ако се легализират, това е директен удар по неговия джоб! Много ясно, че ще надигнат вой до небесата и то по всички международни форуми, където ще настояват тяхното мнение да бъде взето предвид с най-висок приоритет..Толкова са жалки и прозрачни тези комунисти, не се ли научиха че вече номерата им не минават?!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много сте прости! Това, че обичам да пия бира прави ли ме алкохолик? Това, че обичам да пия бира означава ли, че обичам да пия и водка? Пуша от 12 години марихуана. И за друго нито имам мераци, нито пък съм пробвал. Който иска да пуши, който е против, да пасува, но вместо полицията да гони такива като мен, които тровят единствено себе си, е по-добре да гонят милионерите крадци, заради които страдаме всички, включително и ***, а след това страдаме и заради ***...
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди 7 минутиТрагедия... Сега как САЩ ще пласират авганистанските *** в Русия?----------Ми досега как ги пласираха бе *** ?
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ушанките ще наблегнат на обезценената с указ водка...
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрата новина е ,че нетърпеливите турци започнаха да строят едноименния поток дори без догово--------Хахаха, не само че нищо не строят ами даже не са отишли на среща с оня мюлер ли къв е там. Пак хлъзнаха жужето :)
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофилТук се казва: "бисимаата!". Тези хора ни освободиха от турско иго! Дадоха 100000 убити за едно неблагадарно племе!
29
4
 
1
 
! Отговори
25г. преди 8 години
49 ами ние русофилите влизаме на новини за Русия, интересно ми е защо русофобите са 24/7 на тези статии? Какво казваше за доларите?
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук наистина е пълно със "зелени човечета" получаващи рубли!!! Вече на 100% съм убеден и то доста рубли като гледам активността им, явно са на смени за да покриват сайта без прекъсване
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Haha te sisa malko na drusani,ta i legaliziraite.
26
10
 
9
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Путин пак показа акъл, а не като Съединените Анални Щампи хляб, наркотици и зрелища ... е и ние вече сме като тях. Наркоманче ще ми обяснява как тревата ни е дадена от Бог, че чак лекува и рак ''Виж колко умни хора като американски президенти приемат марихуаната а докторите лекуват болните от рак с нея'' До тук само разбирам как този лек наркотик убива мозъчни клетки.
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички зависими вече наркомани са започнали в началото с трева!!!!Факт!!! а вие си говорете че няма проблем да се напушвате...
24
2
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Ти цепиш мрака! Признавам те! По-силен виц не съм чекл от месеци.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като говорим за наркотици отидете в някой клуб за да видите за какво става въпрос. Продават се свободно и пишлеметата яко се друсат. И това е в центъра на София.
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин, този циркаджия се опитва да бъде на всяка манджа мерудия.
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофилЗа БГ соросоида истинските ценности са ***, педофилията, наркоманията и всяка друга извратеност, за която се сетите. Соросоидът смята, че Кончита Вурст е върха на изкуството, а да си прецакан в главата извратеняк е модерно. Жал ми е за такива хора.
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН!!!
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички пиянки по кръчмите , обичат ***..!Дрогираните от Орландовци --НЕ!
18
7
 
9
 
! Отговори
АМИ ДА... преди 8 години
ДА СИ ПИЯНИЦА---ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО.....!!!!!ДРОГАТА Е ГАДНО НЕЩО!!!
17
4
 
14
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Предпочитам да чета русофилски коментари пред коментари писани от дрогирани и в наведено положение със свлечени до коленете панталони ***.
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и ... май наистина е пълно или с психично болни или с хора получаващи рубли за коментарите си. То бива да си русофил ама чак толкова бяло-синьо-червени очила да си сложил и да ти липсва грам обективност е прекалено съмнително. П.С. Мнението ми е неутрален наблюдател който симпатизира нито на САЩ и ЕС нито на Русия