Уолстрийт жужи след "Десетте заповеди" за стажанти

Циничните съвети "взеха" главата на мастит US банкер
17 юни 2015 18:38, Александър Попов
8
Уолстрийт жужи след "Десетте заповеди" за стажанти
Снимка: Reuters

С началото на летния сезон, когато вълна от стажанти залива Уолстрийт, финансовите институции са скандализирани от писмо с инструкции, което анализатор на британската Барклис (Barclay's) изпратил до обучаващите се, информира германският в. "Ханделсблат".

Десетте цинични съвета не само стрували мястото на банкера, но и работата, която се готвел да започне след няколко седмици, отбелязва изданието.

В писмото, озаглавено "Добре дошли в джунглата", банкерът Джъстин Куан изложил "Десетте заповеди на властта" и изисква подчинените му да "ги спазват, да ги обичат, да живеят според тях".

"Заповедите" гласят:

1. Обличаме се консервативно. Въпреки че е лято, е забранено е да се идва без чорапи, препоръчително е да се носят чорапи.

2. Това е летен стаж. Няма да бъде лесно. На когото жегата му идва в повече, да напусне кухнята.

3. Очакваме последен да си тръгваш всяка вечер, каквото и да става. Още по-добре би било дори да пристигаш преди мен.

4. През първите няколко седмици се обръщайте с въпроси към определен човек. Който пита мен, ще направи лошо впечатление.

5. Никога не сваляйте сакото. Тук се занимаваме с инвестиционно банкиране.

6. Носете закуска за обучаващите ви.

7. Донесете си възглавница. Това ще улесни пренощуването в офиса, много е вероятно да ви се наложи.

8. Осигурете нещо за похапване за екипа.

9. Имайте резервна вратовръзка или шал - може би някой от по-високопоставените служители ще има нужда от салфетка.

10. Отбелязвайте в списък кога напускате бюрото си и за колко дълго. Това ще бъде важно в края на стажа ви.

Въпреки че някои от циничните съвети явно са дадени с хумористична цел, те разбуниха духовете заради множеството оплаквания в миналото от непосилните условия на труд, налагани на стажантите в инвестиционните банки, с които бяха свързвани дори смъртни случаи и самоубийства.

Множество големи банки търсят отговор на въпроса дали от младшите служители не се изисква твърде много и дали всеизвестното голямо натоварване в инвестиционните банки не отблъсква талантливи младежи към други кариери въпреки примамки като високото заплащане и динамичната работа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: САЩУолстрийтстажанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия май не са отбивали наборна служба, при български условия. Да видят после, че там ще им е рай. Че и костюми носят, че им е позволено и да спя, че и карцер нямат... разлигавени мамини синчета...
4
1
 
2
 
! Отговори
Фют преди 8 години
Правил съм двумесечен стаж в ИБ в САЩ. За цялото време, имах две яденета извън офиса. 100-115ч работа седмично. Тези приказки очевидно са шега, защото в реалността е доста по-зле.
3
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Въобще не виждам проблем в тези "правила".Ясно че повечето е шега,но пък и истина едновременно.Който иска да влезе в играта с големи залози,ще трябва и да изяде малко ла.на!
2
1
 
4
 
! Отговори
?! преди 8 години
Повечето от правилата са напълно нормални : Да се обличат добре, да са навреме на работа , да са наясно, че нямаш свободно време , ако искаш да правиш пари и че трябва да се научиш да целуваш и да работиш със ***. На който не му харесва може да е спокоен- сервитьори се търсят винаги
1
6
 
6
 
! Отговори
Jj преди 8 години
Само един обикновен ***, който се е взел много насериозно може да напише този списък с правила. Но какво да се прави.. ИБ привлича точно този тип хора. Не знам кой би искал да живее според закона: Мен са ме тъпкали като ***, следователно и аз ще тъпча тези под мен. Но един да беше само...