Расизмът в Америка е болест, отсече Обама

Отново заговори за контрол над огнестрелните оръжия в САЩ
20 юни 2015 09:10,
69
Расизмът в Америка е болест, отсече Обама
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че разстрелът на девет души при нападението в афроамериканска църква в град Чарлстън, щата Южна Каролина, показва, че расизмът продължава да тормози Америка, и свидетелства за нуждата от по-добро законодателство за контрол върху огнестрелните оръжия, съобщи Ройтерс.

"Очевидните мотиви на стрелеца ни напомнят, че расизмът остава болест, с която трябва да се борим заедно", каза Обама в реч пред конференцията на американските кметове в Сан Франсиско.

Още по темата

Той обаче се позова на други масови разстрели напоследък като тези в училище в Нютън, Кънектикът, и в киносалон в Орора, Колорадо, за да настоява за реформа в законодателството за контрол върху огнестрелните оръжия - една доста спорна тема в страна, чиято конституция гарантира правото на гражданите да притежават оръжие.

"Би трябвало да можем да говорим по този въпрос като граждани, без да демонизираме всички притежатели на оръжия, които в огромното си мнозинство спазват закона, но и без да внушаваме, че всички дебати за това са свързани с ужасен заговор за отнемане на оръжията на всички", аяви Обама.

"Вие не виждате убийства в такъв мащаб, с такава честота в която и да е друга напреднала страна на земята", каза той.

"Във всяка страна има хора, които се отдават на насилие, омраза или са психически нестабилни. Разликата е, че не всяка страна е залята с лесно достъпни оръжия", заяви Обама.

Президентът подчерта, че отказва да приеме, че редовните масови разстрели са "новото нормално състояние" в Америка.

Той призна, че Конгресът едва ли ще разработи в близко бъдеще нови закони за контрол върху оръжията, но изрази увереност, че в крайна сметка общественото мнение ще се промени и ще принуди законодателите да действат.

"Не съм се примирил. Вярвам, че в края на краищата ще направим това, което е правилно", каза Обама. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
11
 
! Отговори
Абсент преди 8 години
Обамич допуска грешката на Горбачов...единият посегна на алкохола...другият на оръжието...отдавна твърдя,че щатите МНОГО ми приличат в момента на късният СССР...следва разпад.
20
1
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
нямало друга напреднала държава с толкова свободно оръжие и убийства така ли било? ми то няма и друга напреднала държава с президент ***, какво мисли обама по това?
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пич, страдате от чувство за вина пред афротата, както германците пред евреите. Да, било е грозно, било е експлоатация, било е унищожаване, но това не значи, че афротата не трябва да спазват законите.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за индианците мога да кажа, че където живеят стават най-дивашките престъпления след напиванията им, изнасилвания и убийства. Не се интугрират и не желаят. Ние живеем с представата за индианците от филмите. Нищо общо с тази представа. Те някога са владеели Америка но нищо вечно няма.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека пишат тези които ходят в САЩ и познават ситуацията. Техните черньовци са като нашите ромове. Но поради икономиката на Америка те са в по-добра кондиция но по манталитет не се различават от нашите. Да сте видели мършав ***? Всичко дебело, живее на гърба на образованите и работещи бели. Има и свестни черни но един на сто. Другото прави деца, плаче че е потискано, точи системата и е агресивно към белите. В Ню Джързи съм бил на места където живеят само бели. Чисто, подредено, ред.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрaнникСъжалявам, че ще те разочаровам, ама май вече там се раждат повече не бели бебета. Някои щати са изцяло доминирани от латиноамериканци или афро-американци. САЩ са формирани от множество националности и раси. Расизмът при тях е в латентно състояния. Ако някога намалее икономическата им мощ до определена граница, там ще се състои най- жестоката гражданска война в историята на човечеството. Дано не им се случва, въпреки че, външната им политика засенчва дори тази на нацистите през ВСВ.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Брaнник..ку-ку....ку-ку...
14
25
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Бог дa пaзи Aмерикa!!!! Aмерикa е БЯЛA! зa рaзликa от aзиaтския руски ***
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bolest ama do na vlast a Pentagona ti e sad garba ako ne si prodavate orajiata ot kakvo schte jiveete vie amerikanzite nikakva ikonamia namste uj Ste priateli na bG i velikia drugar ot sig boku a ne davate USA visi saschtoto bG zigani schte vi napadnat a ni u4ite kak da Integrirame bG zigani
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХХааххааааааа май пак са обидили Обама....Ехххх Хюсеинчо ..Хюсеинчо....Да бе в Африка седяло--не би чудо видяло.....
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено това е най-слабия президент на щатите, но каквото сам си направиш друг не може да ти го направи!
10
3
 
8
 
! Отговори
Ще го ядете преди 8 години
250 мил. Единици оръжие в населението.... а те са 350 мил. Души.... А сметнете ако се повтори Гражданската война.... Директно ще се закрият.... Сами.... Ще дойде и тоя ден....
9
4
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 8 години
Когато цветнокожите станат мнозинство в САЩ и ЕС, няма да има повече расизъм.:-)
8
2
 
28
 
! Отговори
42 преди 8 години
А НАЛАГАНИЯТ ПО ЦЯЛ СВЯТ ЧЕРЕН ФАШИЗЪМ СРЕЩУ БЕЛИТЕ, А ДРУГАРЮ ОБАМА? НАВСЯКЪДЕ ГЛОБАЛИСТИТЕ ИЗКУСТВЕНО ГИ ЛАНСИРАТ, ЗА ДА ПРИНИЗЯВАТ ДОСТОЙНСТВАТА НА БЕЛИЯ ЧОВЕК, МЕДИЙНО И ПРОПАГАНДНО.
7
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 8 години
Прав си,и *** в Африка не искат да виждат този ***,лъжец и ционист.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА. ТА В ХАМЕРИКАТА НЯКОГА ДЕ НЕ Е ИМАЛО РАСИЗЪМ? АЗ ПОНЕ ОТ 50 ГОДИНИ НЕ СИ СПОМНЯМ ТАКОВА ЖИВОТНО. КОЛКОТО ДО ОРЪЖИЯТА КОНТРОЛЪТ Е НЕВЪЗМОЖЕН. КРАВАРИТЕ ОЩЕ ОТ 18 ВЕК СИ ХОДАТ СЪС ЧИФТЕ ПИЩОВИ ПОД ТАША.ИТЕ. ТОВА ИМ Е НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА. ТАКА ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е НЕ СПАСЯЕМО "ГОСПОДИН" КЕНИЕЦО.
5
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Някакъв плъх е сложил минус на 8.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Расизмът на всякаде по света е болест
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bialite se pyrjat po plajovete za da stanat 4erni, a mraziat 4ernite po rojdenie. KYDE e logikata?????
2
3
 
25
 
! Отговори
бг преди 8 години
Манията за величие е също болест,президенте.