САЩ изпращат по въздух два танка на полигона "Ново село"

Така НАТО показва, че може бързо да разположи военна техника в Европа
20 юни 2015 20:51,
290
САЩ изпращат по въздух два танка на полигона "Ново село"
Снимка: Архив Reuters

 Сухопътните сили на САЩ изпращат по въздуха два танка М1А2  "Ейбрамс" за участие в учения с бойни стрелби на полигона "Ново  село", съобщи в електронното си издание армейският в. "Старс енд страйпс". Танковете бяха натоварени днес на военно-транспортен  самолет С-17 /латински букви/ в американската военно въздушната база в Рамщайн, западна Германия. 

 
Планираното за следващата седмица учение "Бързина и мощ" на учебния полигон "Ново село", което ще продължи няколко дни, цели да успокои съюзниците от НАТО и да демонстрира способността на американските въоръжени сили бързо да разположат военна техника в Европа, отбелязва изданието. То е част от действията, които САЩ и съюзниците им в НАТО добавиха в дневния си ред след руското анексирането на украинския полуостров Крим. 
 
"Смисълът на всичко това е да се покаже на нашите натовски съюзници огневата мощ на М1А2, но също да се покаже на нашите противници, че имаме силите и координацията за бързо прехвърляне на М1А2 в различни страни по цяла Европа", посочва пред изданието старши лейтенант Франк Ууд от Трети батальон в 69-и 
бронетанков полк в състава на Трета пехотна дивизия във Форт Стюърт, щата Джорджия. 
 
За първи път американските въоръжени сили прехвърлят по въздуха танкове М1А2 "Ейбрамс" на територията на Европа, според Сухопътните войски на САЩ в Европа, отбелязва "Старс енд страйпс". 
 
Също така за първи път американски танк ще демонстрира бойна стрелба в България, посочи старши лейтенант Ууд. Той добави, че в продължение на три месеца войниците от неговия батальон са работили с български войници на американския учебен полигон в Хохенфелс, Германия, преди изпращането на танковете  за България. "Те наистина харесаха нашите танкове", каза американският офицер.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
9
 
! Отговори
Лесна работа преди 8 години
Не са проблем тия танкове-само трябва да се окачат табели по пунктовете за скрап в Сливен:"Жилязу от американски танк-10лв/кг".Нема и да осъмнат!Малко били радиоактивни?Нема проблем,контингентът е устойчив!
156
11
 
5
 
! Отговори
да живее НАТО преди 8 години
Напразно се притесняват нашите западни братя и приятели...новата Лада(която Путин тества)запали от 5-и път,закъсалия Армата на Червения площад или потъналата руска подводница Куркс..ха..ха и за това са виновни българските хакери..ха..ха
155
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха огромните помощи на САЩ и Англия сега руснаците да работят в каменоломните на Вермахта и да носят раирана червена звезда на ревера, а не да плашат света с ядрена война! Рашки май не са си взели поука от миналото, когато само луд късмет, че Хитлер спря войските си на 50 км от Москва и тръгна да завладява нефтените полета на Баку и така забави с 3 месеца настъплението и настъпи зимата! А немците само за 3 месеца бяха стигнали до Москва, която нямаше никаква защита, но Хитлер сгреши и
154
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канибали признаха Луганската народна република.Обещано им е месо!Руските депутати пътешественици Олег Савченко и Александър Сидякин, които наскоро се завърнаха от Антарктида, заминаха за Индонезия, за да убедят папуасите на границата с Папуа - Нова Гвинея да подкрепят т.нар. Луганска народна република в Източна Украйна, пише в. Известия...ха..ха..ха А от къде е месото?Навярно от убитите руски солдати от руската армия в Украйна....Хуманитарна помощ..ха..ха за папуасите
153
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Evreite iskat Treata svetovna voina!
152
1
 
20
 
! Отговори
до 191 преди 8 години
Спокойно, няма да идват руски танкове. Руснаците не са балъци като американците. Те ще изпратят ракети. :D
151
2
 
19
 
! Отговори
НЕ Е ДОБРЕ!!! преди 8 години
МИРИШЕ МИ ЧЕ НАБЛИЖАВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!!КЪДЕТО СЕ НАМЕСВАТ ИЛИ ВЛИЗАТ ВЪВ ЕДНА ДЪРЖАВА ТЕЗИ *** АМЕРИКАНЦИ,ВИНАГИ СТАВА ВОЙНА В ТАЗИ ДЪРЖАВА,ТЕХНИЯ ЦЕЛ Е ДА КРАДАТ ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА,КАКТО ПРАВЯТ СЕГА В СИРИЯ,ИРАК,АФГАНИСТАН,СОМАЛИЯ,АЛЖИР,ЛИБИЯ.......
150
16
 
3
 
! Отговори
до 197 преди 8 години
Руската зима на два пъти спасява руснаците от Наполеон и Хитлер, но ядрената зима ще ги затрие и тях!
149
0
 
8
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Трябва да видя къде съм си скрил прашката.
148
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди така славно идваха панцерите на Вермахта.Тръгнаха към големите руски полета и никой не ги видя повече. Все пак танковете на Хитнлер бяха връх в техниката, а сега високотехнологичните хамерикански танкове основно са набкани с компютри от Китай.
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
инджев ,одисеи 1 , както винаги наи активен , всеки пост 50 цента , пък кво е писал и дали има смисъл не го интересува , важното е да изкара 5-10 долара че децата гладни
146
2
 
13
 
! Отговори
Know how преди 8 години
Американски танкове в България срещу Русия, дали е добра идея...
145
18
 
4
 
! Отговори
Капанар преди 8 години
Голям страх от 2 танка бе ***.
144
2
 
25
 
! Отговори
на една ръка преди 8 години
В България не е имало руски танкова, но ще има американски. България не е била заложник на Русия, но ще стане заложник на Сащ! Противниците на Сащ няма да нападнат Сащ, (защото са много далеч), но ще нападнат България, защото им е на една ръка разстояние!
143
3
 
22
 
! Отговори
без боклуци преди 8 години
Тъй като Русия никого не заплашва, палячовците от Нато решиха, да измислят някаква опасност. Защото когато има опасност, хората ги е страх. А когато ги е страх, те се чувстват по-сигурни, ако някой им обещае да ги защитава. И са по-лесни за манипулиране. От Сащ, които искат да владеят света.
142
2
 
26
 
! Отговори
чест и гордост преди 8 години
За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.
141
4
 
26
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
140
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не 2 а много повече танкова трябват. Само така дъртата фашага Путинчо ще се спре.
139
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоталната окупация върви с пълна сила!!!!!!!!!!!!
138
5
 
26
 
! Отговори
вaньо преди 8 години
тaнкове срещу русия едвa ли ще рaдвaт бългaринa-товa не е полшa или литвa.По-добре дa бяхa зa зaщитa нa бългaрите в гърмен или орлaндовци.Но Хилaри е нa стрaнaтa нa Римляните.