САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.

Танкове у нас и в още няколко европейски страни, иска НАТО
20 юни 2015 08:00,
266
САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.
Снимка: Reuters

САЩ ще доставят оръжия на стойност 300 милиона долара на Украйна, в това число противотанково оръжие. Военната помощ е включена в приети от Сената поправки във военния бюджет на страната, съобщи Фокс нюз. Те не са съгласувани с Камарата на представителите и може да не бъдат подписани от президента Обама.

Измененията във военния бюджет са били одобрени от 71 сенатори, a 25 са били против. Законопроектът се отнася не само до Украйна. Той предполага и ускоряване на модернизацията на военноморския флот, отделяне на средства за поддръжка на армията на Афганистан, прекратяване на закриването на затвора в Гуантанамо. Общата стойност на мерките е $612 милиона.

Още по темата

За да може да влезе в сила законопроектът, той трябва до края на юли да бъде съгласуван с Камарата на представителите, а след това да бъде подписан от президента Барак Обама.

Танкове на НАТО да бъдат разположени в България и още няколко европейски страни, иска главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав пред в. “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Генералът казва, че няма да се откаже от плана си танкова бригада с до 5000 войници и 250 танка да бъде разположена в България, Румъния, Полша, в Прибалтика, възможно е и в Унгария.

Според Брийдлав идеята му не нарушава договорката между алианса и Русия, защото “числеността на танковата бригада е малка и няма да е съсредоточена на едно място, а ще е разположена в различни държави”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
k преди 8 години
До 194Ако искаш може да оптиташ каква работа ще свьршат. Запиши се доброволец.
117
0
 
0
 
! Отговори
k преди 8 години
До 195Ами немаше да спамиш днеска. Найстина голема грешка са направили.
116
2
 
6
 
! Отговори
До 196 петър преди 8 години
Петре! бъди благодарен че американците направиха бомбата три месеца по късно през 1945. Иначе нямаше въобще да им мигне окото и да я пуснат в Германия. Представяш ли си какво щеше да се случи и с България.
115
0
 
3
 
! Отговори
тт преди 8 години
Мале,Искандър дано не бъде изстрелян.
114
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защото са затънали в дългове до ушите и им трябват нови територии за грабене,а в Русия дал господ и ресурси и евтина работна ръка.Вече старите им слуги започнаха да не ги слушкат,станаха независими,имат развиващи се икономики и не им се дават -Бразилия,Индия,Китай и започват наново да им дрънчат оръжията,защото само чрез война/ако победят разбира се/ ще могат отново да господстват,но с Русия определено ще им бъде много трудно,ако не и фатално.
113
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какви ги търсят американците в Украйна,каквито ги търсеха в Югославия,Либия Сирия,Афганистан,Пакистан и т.н.Защо край тези така наречени миротворци непрекъснато оръжия дрънчат.Защо непрекъснато решават,че точно те трябва да спасяват някой народ по планетата,защо те определят кой е диктатор,Мисля си че точно диктаторите наричат хората които не им отърват както им скимне.И защо да вярваме на тези международни агресори-откъдето са минали само разруха и гибел.Дано не споходи същата участ и България
112
0
 
20
 
! Отговори
Ало Петре, преди 8 години
А защо използуваха атомни бомби срещу мирни градове а не срещу японската армия?
111
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новият пакет санкции подготвян от САЩ и ЕС предвижда отключване на РФ от SWIFT, и ако и това не помогне следващата санкция е пълно ембарго на вноса на руски горива. Що се отнася до Китай, той на практика се включи в санкциите срещу Русия, като забрани на китайски банки да рефинансират руските банки.
110
10
 
3
 
! Отговори
петър преди 8 години
До 177Тъпо ***, по това време американците имаха атомна бомба и я използваха срещу японците. Именно атомните бомби доведоха до капитулацията на Япония, а що се отнася до офанзивата на руснаците в китай, това си беше чиста помощ за китайските комунисти и благодарение на това китай стана комунистическа държава.Скоро след това американците създадоха и водородна бомба и ако искаха можеха да изпепелят ссср , но американците имат друго мислене. Това вие руските *** не можете да разберете, твъ
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 177Вервам ти, както повервах и на царя.
108
0
 
13
 
! Отговори
До 177 преди 8 години
Ако СССР не беше помогнал на щатите срещу Япония американците можеха да говорят японски до сега. Червената армия от Берлин замина за далечния изток където направи на пепел японската армия в Манджурия и Китай.
107
10
 
1
 
! Отговори
за 180 преди 8 години
До До 178Половината оръжие ще премине през болния ти комунистически мозък. Когато хиляди ковчези потеглят към матушката, тогава ще осъзнаеш в какво вярваш и какво искаш. Путин е предупреден за последно, че опита ли се да проправи сухоземен коридор през Мариупол към Крим, това ще е краят на Русия.
106
0
 
7
 
! Отговори
До 178 преди 8 години
Без майта еврогейче.Ами нека си ги оставят тогава да се избият помежду,защо американците въоръжават тогава украинската армия.Да ти отговоря ли или ще си се сетиш сам.А повечето от половината от всичко доставено от САЩ ще премине в ръцете на опълченците и то съвсем безплатно
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 173ТОВА СЕ КАЗВА КОМУНИЗЪМ. ЕТО И НИЕ СИ ИМАМЕ ЧЕРНО МОРЕ А НЯКОИ ДЪРЖАВИ НЯМАТ Ю И ТЕ ШЕ НИ КАЖАТ "ДЛЪЖНИ СТЕ ДА СИ СПОДЕЛИТЕ С НАС ПЛАЖНИТЕ СИ ИВИЦИ ". ИМАМЕ СИ ГИ И НА НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПОДАРИМ. СЪЩОТО И С РУСИЯ И С КОЯТО ЩЕШ ДРУГА СТРАНА. МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ДРАСКАТЕ
104
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До славянинЛежи на тази кълка и вярвай на московската пропаганда. В Донбас опълченците отдавна се избиват един друг в стремежа да си разпределят териториите за мародерство.
103
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 173Ако Америка не помагаше на СССР през 2СВ сега ти щеше да пееш съвсем друга песен. Като те гледам колко си запален по путлеризма, сигурно сега щеше да си също толкова запален хитлерист, защото между хитлерист и *** разлика няма.
102
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ Русия живее само 2% от населението на земята а в същото време за окупирали 10% от територията на света и заграбили над 25% от световните природни ресурси. Русия трябва да сподели тези територии и ресурси с развитите и цивилизовани страни.И Хитлер мислеше така
101
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Танкове тук? Американски? По коя граница?
100
0
 
8
 
! Отговори
ъ преди 8 години
ало янки с оръжие бомби и снаряди ли се прави демокрацията ??
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия защитава собствената си територия, която е огромна, и е пълна с несметни богатства. Агресорите от отвъд океана изчерпаха собствените си ресурси, и ресурсите на много държавички, сега искат да сложат ръка на чужда собственост. Това важи и за прослувутия ЕС. Но, както казват хората, правят си сметката без кръчмаря.