САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.

Танкове у нас и в още няколко европейски страни, иска НАТО
20 юни 2015 08:00,
266
САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.
Снимка: Reuters

САЩ ще доставят оръжия на стойност 300 милиона долара на Украйна, в това число противотанково оръжие. Военната помощ е включена в приети от Сената поправки във военния бюджет на страната, съобщи Фокс нюз. Те не са съгласувани с Камарата на представителите и може да не бъдат подписани от президента Обама.

Измененията във военния бюджет са били одобрени от 71 сенатори, a 25 са били против. Законопроектът се отнася не само до Украйна. Той предполага и ускоряване на модернизацията на военноморския флот, отделяне на средства за поддръжка на армията на Афганистан, прекратяване на закриването на затвора в Гуантанамо. Общата стойност на мерките е $612 милиона.

Още по темата

За да може да влезе в сила законопроектът, той трябва до края на юли да бъде съгласуван с Камарата на представителите, а след това да бъде подписан от президента Барак Обама.

Танкове на НАТО да бъдат разположени в България и още няколко европейски страни, иска главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав пред в. “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Генералът казва, че няма да се откаже от плана си танкова бригада с до 5000 войници и 250 танка да бъде разположена в България, Румъния, Полша, в Прибалтика, възможно е и в Унгария.

Според Брийдлав идеята му не нарушава договорката между алианса и Русия, защото “числеността на танковата бригада е малка и няма да е съсредоточена на едно място, а ще е разположена в различни държави”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
"омиротворителите" се въоръжават до "зъби", защото ги е СТРАХ.
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата са ясни Ванга е права.САЩ рухват и идва нов световен ред,начертан от Русия и Путин Велики.А България ще бъде освободена за трети път,този път от ционисткото робство.
96
2
 
6
 
! Отговори
жуков преди 8 години
Ако нато предизвика война с Русия, руския войник знае как да воюва за родината си.Показвал го е срещу Бонапарт и срещу Хитлер. А натовската *** събрана от кол и въже за какво ще воюва??? Те знаят само да хвърлят бомби и да бягат.
95
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ако САЩ си мислят, че като сме в НАТО, ще воювам за тях - още от сега съм им показал среден пръст - да ходят феновете им във форума като им е толкова акъла!
94
2
 
10
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Интересно, това не е ли нарушение на договора от 1995 за поставяне на нато-сащ войски в границите на бившият СССР. :D Значи руснаците бяха нахулени че разполагат войски на границата си, а те могат слагат в бившия соц блок. :D Туй е наглост за ресурси, хайде бе руснаците и иранците няма ли да спрат да продават газ и петрол в долари и да обърнат в собствена валута. Интересно ми е колко под лв ще падне долара за 3 месеца. :D
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои хора много има се воюва.Но.....Кой ще пратят. Никоя държава в Европа не би се намесила, а и никой не е луд да воюва за чужди интереси.
92
6
 
3
 
! Отговори
Боленко Сидераста преди 8 години
До ПетковЩях да ти платя 30 рублей за това което си написал, но понеже използваш неприемливи *** английски думички като "хинт" оставаш без надник днес. Я каква красива руска думичка "подсказка" има.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете че Галя пише и говори на език който е доста по близък до първообраза на писменноста която им е подарена от българите? Тя има право да пише тук на собственият си език. Съжалявам но забелязвам че тук има доста хора с умствени увреждания причинени от английския брътвеж. Не, просто ми е смешно...
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОРА.ПРЕВРЪЩАТ НИ ВЪВ ВОЕНЕН ПОЛИГОН...ВСЕКИ ДА ПОМИСЛИ КАКВО СЛЕДВА...
89
16
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 8 години
Галя пиши поне на български----посолството на Русия не ти ли плаща...
88
3
 
13
 
! Отговори
Петков преди 8 години
До нека некаЛив бай дъ суорд, дай бай дъ суорд - стара мъдра американска поговорка! Колега, въпросната поговорка се среща за пръв път в този вид в Библията и се приписва на Исус. Не бъдете като мъдрите американци, 58 процента от които не могат да назоват и една страна, граничеща с Атлантическия океан (хинт - УСА)... Все пак вие сте българин, макар и ***
87
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никаква руска агресия. Русия защитава собствената си територия, която е огромна, и е пълна с несметни богатства. Агресорите от отвъд океана изчерпаха собствените си ресурси, и ресурсите на много държавички, сега искат да сложат ръка на чужда собственост. Това важи и за прослувутия ЕС. Но, както казват хората, правят си сметката без кръчмаря. Такъв пердах ще ядат, че ще го пишат и в новото издание на Библията.
86
0
 
10
 
! Отговори
до 146 преди 8 години
Прекомерното приемане на наркотици ви е подлудило. Идете на психиатър.
85
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 144Нарича се разполагане на съюзнически войски срещу руската агресия, ръководена от един луд аутист
84
2
 
19
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Устаревшие танки. Англия тоже передавала Украине военную технику, а они до Донецка и не доехали, сломались
83
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се нарича положение, в което заповедите идват в прав текст от чужда столица и ти разполагат 5000 чужди войника и 700 танка на твоя територия?а) Демокрацияб) Окупацияв) Васалитетг) предвоенно положение
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали САЩ и НАТо бяха мирни организации.Защо не зададете този въпрос?
81
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 157Много се извинявам, но когато видя това "чудо на чудесата" да поразява ракета, движеща се с 4800 м/с, тогава ще повярвам. Да не стане като с "Армата" :)А твоят калкулатор "Електроника" е бил полу-копие на "някое Касио" :)
80
1
 
13
 
! Отговори
Махалата се радва преди 8 години
Танковете на "жилязу"!
79
27
 
5
 
! Отговори
нека нека преди 8 години
Проклетите руснаци искат война - НА ВИ ВОЙНА, *** !!!Лив бай дъ суорд, дай бай дъ суорд - стара мъдра американска поговорка!