Арменците на протест срещу скока на тока с 22%

Демонстранти: Не ни бият за първи път полицаите!
24 юни 2015 17:15,
36
Арменците на протест срещу скока на тока с 22%
Снимка: bgonair.bg

Втори ден на протести срещу вдигането на цената на тока в Армения. Хиляди граждани отново излязоха по площадите на столицата Ереван, въпреки силното полицейско присъствие. Лидерите на протеста са категорични, че агресията от първия ден е консолидирала демонстрантите.

Хиляди протестиращи настояха за незабавна отмяна на решението за вдигане на цената на електричеството от 1 август с 22%. Те поставиха ултиматум на властите – докато планът не бъде спрян, няма да напуснат улицата.

"Протестът ще продължи, разбира се. Не можем да бъдем спрени с насилие. Това не ни се случва за пръв път – да бъдем бити от полицаите. Сега обаче бяха особено брутални. Не знам защо!", каза демонстрантът Егин Нарсисян.

Този път полицията не прибегна до употребата на водни оръдия. Силите за сигурност поставиха на демонстрантите условието да провеждат протеста само на площад "Свобода" и да не тръгват на марш по централните булеварди.

Недоволството на гражданите в Армения, но и на диаспората в чужбина, се засилва и в социалните мрежи. Хиляди съобщенията в Туитър с хаштаг #ElectricYerevan идват от всички точки на света.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде и ние да излизаме че зимата не е далече!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И НИЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМЕ НОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ИМА КРУИЗИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ!!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там искат национализация на енергокомпаниите, което се подкрепя от САЩ.А ние тука по техния пример (и подкрепа на САЩ) не може ли да поискаме същото?!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я! пак цветни неща стават май :)"Не знам защо!", каза демонстрантът Егин Нарсисян."а дали?
20
0
 
3
 
! Отговори
Ala Bala преди 8 години
За тези дето питат колко е цената на тока за крайния потребител в Армения.Цена на дневна тарифа 35 драма (13 стотинки) в момента и се увеличава с 6,95 драма до 42 драма (15 стотинки). Армения, Беларус и Украйна (доскоро) са с най-ниски цени на електричеството в Европа. Интересното е, че цените са по-ниски от тези в Москва.
19
1
 
4
 
! Отговори
Ala Bala преди 8 години
Е, хората се борят докато ние спим. При това дори с увеличението тока в Армения ще е с около 25% по-евтин от този, който плащаме ние.
18
0
 
3
 
! Отговори
Дебелогъз депутат преди 8 години
В икономически стабилна България цената на тока всеки месец трябва да скача минимум с 22%,така простолюдието ще се научи на уважение спрямо своите олигарси.
17
1
 
0
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
До ПаметливДа не плачем на чужд гроб викам аз ;))) Не е ли така хехех
16
3
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
За тока нека си протестират,ама да не избие на другаде,щото като сменят руския "недемократичен" ток с американски "демократичен" цената може и двойно да скочи също като у нас!Между другото,азерите само това чакат-отслабена Армения!Ще ги спаткат набързо а от НАТО-само съболезнования!
15
1
 
3
 
! Отговори
Тъпото преди 8 години
те са на протест от 16-и ..... а не от вчера, онзе ден би ги и залива с вода полицията
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17Цената на електричеството в Армения е около 18 ст. дневна и около 12 ст. нощна тарифа, средната заплата в Армения е около 200 $ /350 лв/
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11 ТЕЦ Русе Изток е топлоелектрическа централа в град Русе, България. Тя има капацитет за производство на електроенергия от 400 MW (2 турбини по 30 MW, 2 по 60 MW и 2 по 110 MW).Централата е собственост на Топлофикация Русе, която през 2007 г. е купена от словенската компания Холдинг Словенске електрарне. От 2010 г. дружеството е 100% СОБСТВЕНОСТ НА РУСКАТА КОМПАНИЯ Мечел.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАБЛЮДАТЕЛТука ако вдигнат тока с 22 % може да си сигурен че ББ ша търчи към Банкя като див ****** :))) с отделно при такъв протест в Бг няма да посмеят да арестуавт никой, камо ли да му повдигнат обвинение
11
10
 
13
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Когато се намесват "братски принципи", ефектът е мизерия !!! Кремъл винаги е разчитал или на силата на оръжието, или на силата на енергийната зависимост !!! Всички нормални държави търгуват с Русия на *** , защото Русия има горива !!! Никой не би търгувал с тази проядена от корупция страна, ако не се налагаше да се купуват природни ресурси !!! Кога ще доживеем до време, в което Русия ще бъде една нормална страна, търгуваща принципно без да заплашва и рекетира !!!
10
7
 
7
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
И арменците доживяха цветната пролет! И при тях умните и красивите, най-вече *** са против увеличението на тока! Но защо у нас същите тия не протестират, или у нас увеличението на тока е най-више благо, а кой бяга от доброто?
9
5
 
11
 
! Отговори
бате златко водолаза преди 8 години
елате и в бьлгария братя арменци да спретнете един протест за тока че тук наште шутки само си траят и са много доволни от всичко
8
6
 
13
 
! Отговори
Волен преди 8 години
Това са ***, вдигането на тока в Армения е благородно дело, защото фирмата е руска и Путин ще печели повече, и естествено Путин като печели повече, ще плаща на мен повече, за вдигам джангър срещу 2-та американски танка, опс исках да кажа 2-та краварски *** танка
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 5Или викаш щом Монополът е руски, значи е сладък, удобен човеколюбив харизматичен и исторически справедлив, нали?
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българите спим по диваните и...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 2"Предложението на производителя ЗАО "Электросети Армении" (ЭСА е дъщерна компания на руската ОАО "Интер РАО"), бе за вдигане на цената с 40.8%."Не съм Божо...