ЕС със специално отношение към нас за бежанците

Да окажем подкрепа на Гърция и Италия, призова Доналд Туск
26 юни 2015 10:44,
19
ЕС със специално отношение към нас за бежанците
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че държавните и правителствените ръководители на ЕС са отхвърлили късно снощи идеята за схеми за задължително разселване на 40 хиляди имигранти, пристигнали в Европа. Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поясниха, че разселването ще става на доброволна основа.

Има две изключения - Унгария и донякъде България, защото тези две държави са засегнати от силни мигрантски потоци и мисля, че те ще получат от нас специално отношение, когато дойде времето за разпределението на молбите за убежище, заяви Туск. Но всички държави в ЕС изразиха солидарност с целта за разселването.

Обсъдихме методите и принципите, а не целта да предоставим помощ на Италия и Гърция в преразпределението на тези 40 000 души, добави той.

Юнкер отбеляза, че въпросът не е дали схемата ще бъде задължителна или доброволна, а да бъде оказана подкрепа на Италия и Гърция. Преговорите в Европейския съвет продължиха почти до 4.00 ч. тази сутрин българско време.

Първоначално ЕК предложи схеми за задължително разселване на 40 хиляди имигранти от Сирия и Еритрея, приети в Гърция и Италия, както и за още 20 хиляди, пристигнали в други държави по света. Великобритания, Ирландия и Дания имаха правото да не участват в схемата. Съобразно думите на Туск, Унгария и "частично" България ще бъдат изключени от доброволната схема, чието окончателно договаряне предстои следващия месец.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да окажем подкрепа - но на съответната цена!(и *** да го махнат че само обещава, нищо не прави и трупа дългове!)
14
0
 
4
 
! Отговори
Трезво преценено преди 8 години
Нашите трудови пенсионери мизерстват, след като 40 г. са работили и са си плащали осигуровките.Средностатистическите работещи български граждани рядко си позволяват да създадат повече от едно дете, защото не могат да издържат две или три.Българките масово започнаха да раждат, след 35-тата си година - поради недоимък.Изнудени сме да храним около половин милион мързеливци, които започват да раждат още на 12-14 г. и не желаят да учат и да работят.При това положение, как да приемем и бежанци?!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PROKLET DA E TOZI EVROPEI SKI SAUZ ,KOITO UNISHTOGI BALGARIA.
12
0
 
4
 
! Отговори
националист преди 8 години
и нии вече имаме специално отношение към ЕС скоро ще го ритнем силно по задните части
11
0
 
2
 
! Отговори
Дотук добре преди 8 години
В статията изразът "специално отношение" е в смисъл, че ЕС се е съобразил, че България без друго е на топа на устата и е взел решение тук да не ни препращат и бежанци от Гърция и Италия. Дотук добре, хубаво, че ще ни изключат от това преразпределяне. Но трябва да искаме и да ни сложат редом до Гърция и Италия като страна първа на пътя на миграцията и ЕС да поеме и от нашите имигранти.
10
1
 
10
 
! Отговори
K преди 8 години
ЕС винаги е имал специално отношение кьм "вас"... Винаги сте били от богоизбраните. За това и имате още 25 години скитане из пустинята. А след това ако ви има , ЕС ще реши какво да прави.
9
0
 
15
 
! Отговори
вера преди 8 години
И в Германия си ги наричат бежанци. Само че когато ние правихме оградата бяхме лоши, а когато унгарците правят ограда е защото са застрашени от бежанците, които идвали от Сърбия. А ние явно сме облагодетелствани от тези, които идват от Турция. Казвам ви, колкото повече опознавам "западняците", толкова повече разбирам, че имаме голям проблем. Не за друго, а защото ако някой си мисли, че тук / на Запад/ могат да се решат някакви проблеми, жестоко се лъже.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3вие ушанките откога станахте българи?
7
0
 
7
 
! Отговори
ккк преди 8 години
От новината разбирам следното:цялата работа с нелегалните е едно голямо таковане. Който иска, участва, който не - не. Има обаче участници със статут на платени жрици, които ще участват и никой няма да им прости, накрая обаче е възможно евентуално и да им платят, ако му дойде времето.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ си оправя икономиката чрез бомбардиране на различни държави. Налагането на американските ценности(наркомания, проституция, мошеничество, спекула, далаверизъм, въоръжено противопоставяне, монетаризъм, и т.н.) е в ход. Афганистан увеличи десетократно износът на хероин. Косово се мери с Албания по търговия с *** и дрога. Украйна вече не е държава,а опитно поле. Сирия и Ирак са подлежаща на овладяване територия от ИД чрез изселване на коренното население към бутафорния ЕС.
5
1
 
35
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
ако не бяха.... АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ БОМБИ .....над СИРИЯ , този проблем нямаше да го има.
4
1
 
32
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Като преписвате от чужди медии поне превеждайте правилно! Никъде в западна европа не ги наричат "бежанци". Наричат се "имигранти". Престанете да промивате мозъците на хората в България. Това са нелегални имигранти, които искат да влязат в Европа по икономически причини и да се възползват от социалните системи. Това е всички.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите също имаме специално отношение към ЕС.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обяснете " специално отношение " и то частично, че не ви се разбира !
1
0
 
27
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
др. ренци да вземе той в асиендата си едно 1000-2000 резняка и бурки, след като изповядва таквиз ценности.