Френски министър поиска закриване на UberPop

10 души арестувани при протестите на таксиметрови шофьори
26 юни 2015 10:02, Александър Попов
27
Френски министър поиска закриване на UberPop
Полицаи се опитват да изправят обърната от протестиращите кола. Снимка: Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов заяви, че услугата UberPop трябва да бъде закрита. Той поиска и колите да бъдат конфискувани, ако бъдат заловени от полицията, че возят пътници, предаде Асошиейтед прес.

Съобщението бе направено вчера след среща между Казньов и стачкуващи френски таксиметрови шофьори, протестиращи срещу услугата, която според тях ги лишава от препитание. Казньов заяви, че планира да се срещне с шефове на американската компания Uber за споделени пътувания, но е категоричен, че най-евтината й услуга UberPop трябва да бъде спряна.

Министърът съобщи, че при вчерашните протести на таксиметрови шофьори, недоволни от конкуренцията на нерегламентираните таксита, в цялата страна са били унищожени 70 автомобила, изпълняващи услугата, а 10 души са арестувани. Чрез UberPop собственици на частни коли се свързват с клиента чрез приложение по интернет, подбивайки цените на традиционните таксита.

Във Франция практикуването на услугата е незаконно от 1 януари и за нея е предвидено наказание до една година затвор и глоба от 15 000 евро, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ФранцияUberUberPop
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде отиде конкуренцията :-)))). Капитализмът е яко сдухан и става все по сдухан ... едни чупят коли и са жертви ... а другите ... тези дето возят по евтино и са им счупени колите ги чака затвор :-)))))). WTF ?
3
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще целият убер трябва да бъде забранен, ако смята да продължава да не се съобразява с правилника. На бакшишите са им наблъскали хиляда правилника и регулации, за да се гарантира безопасността на клиентите, а мошениците от убер ги заобикалят. Всякакви психопати и тарикати могат да станат убер шофьори и никой не следи състоянието им, защото не фигурират като шофьори.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да конфискували колите - популизъм чиста проба.Сега вече човек да го е страх, да качи някой познат в колата. Не можеш ли да докажеш роднински връзки - гориш.
1
5
 
29
 
! Отговори
.... преди 8 години
Нарича се CARPOOL ! Означава с една кола се предвижват от точка А до точка Я максимално количество хора, които плащат само за бензина, без такси, без надценки. Полезно е за намаляване на емисиите на вредни газове, помага на природата, пази въздуха по чист и пести пари на граждани ! Защо да го забраняваме за някакви си 500 обирджии ? Да го духат такситата !Като не им харесва конкуренцията да си направят диктатура .