Дочуто от Камерън: За Гърция може да е добре да напусне ЕС

Било възможност да оправят икономиката си
27 юни 2015 09:58, Александър Попов
81
Дочуто от Камерън: За Гърция може да е добре да напусне ЕС
Снимка: Reuters

В частен разговор британският премиер Дейвид Камерън допуснал, че евентуалното излизане на Гърция от еврозоната може да е добра възможност за Атина да реши икономическите си проблеми, съобщи ТАСС, цитирайки британския в. "Гардиън".

Вестникът се позовава на изтекла от обкръжението на премиера информация от негов частен разговор с колега от Европейския съюз по исканията му за реформи в ЕС.

"Във връзка с Гърция премиерът се пита дали е разумно от страна на Ангела Меркел да се съгласява дискусията с Атина да се състои на равнище министър-председатели и размишлява, че за Гърция може да е по-добре за напусне еврозоната, за да сложи в ред икономиката си, макар да признава, че и това крие сериозни рискове", се казва в работна бележка, цитирана от всекидневника.

"Гардиън" отбелязва, че коментарите на Камерън може да предизвикат известно раздразнение сред лидерите от еврозоната, които се борят да предотвратят изпадането на Гърция в дефолт и излизането й в резултат на това от еврозоната.

В Брюксел днес ще се състои нова извънредна среща на Еврогрупата в пореден опит за постигане на споразумение между Гърция и нейните кредиторите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ГърцияДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно съм съгласен с Камерън.И за гърците и за еврозоната е по-добре РАЗВОДА.Има рискове за Гърция но всичко зависи САМО ОТ ТЯХ.Ако се вземат в ръце това излизане ще е като прераждане.Ако ли не ще потънат в безвремието и мизерията за много години.
10
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
най добре за хората ще бъде нато и ес да се разфомироват всяка държава да сисключва договори с когото иска и за каквото трябва емигрантите обратно в родината имвсяка държава да се изчисти от религии които не искат мир и благоденствие
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днеса, напускането на ЕС и напускането на еврозоната са две различни неща. Ние сме в ЕС, ама сме извън еврозоната.
8
0
 
2
 
! Отговори
тими преди 8 години
нормално е за англичаните те отдавна искат да напуснат евро саюза за камерън е добре да напусне някой за да може и той да извади страната от евро саюза да не чака насрочения реферндом
7
0
 
6
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
За Гърция ще е добре да напусне ЕС, Но кой ще плаща на кредиторите им, или си вярва някой, че греките ще минат метър. Няма безплатен обяд, още повече платен от финансовите акули
6
1
 
15
 
! Отговори
gaw преди 8 години
Все пак гърците ще идкрънкат парички и ще продължат да си живуркат доста добре...Да му мислим ние, дето "живеем" прекрасно как ще плащаме и за спасяването на Гърция. Защото да разлика от гърците, нашите политици не мислят за нас, а само за собствените си джобове.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Гърция няма да е добре, напротив- би било катастрофа. Обаче за Великобритания би било отлично. Ако една страна напусне ЕС, това е предимство за тях в преговорите понеже ЕС ще е по-отстъпчив към тях. ЕС няма да иска да я напуснат две страни. Камерън знае това и като типичен британски лицемер гледа да има изгода за него. Дано Гърция не се подведе по тази негова налудничева идея.
4
14
 
21
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
И за България може да е добре да напусне. Само да си оправим производството и да си подсигурим пазари.ЕС е монопол който контролира пазарите в ущърб на малките като нас и подхвърля трохи от фондовете си.С развити туризъм и селскостопански износ България може сама да си осигури добра икономика...според мен.
3
2
 
23
 
! Отговори
лошо другари преди 8 години
Гърците са взели 400 милиарда евро заеми и са си направили едих хубав малък комунизъм с тези парички. Проблемът е че не връщат парите и искат още за да поддържат комунизма си ,а лошите западни държави не искат да плащат . сега са избрали левичари уж да преговарят ,но работата не става , а и Путин не ще да плаща за да живеят гърците по-добре от руснаците.
2
9
 
17
 
! Отговори
англия търси повод преди 8 години
браво!!! искам е незабавен референдум за нато и ЕС да се махаме от там. нас ни управляват предатели и българоубиици, бунт трябва и трепане за да се оправим. вчера англия приеха закон в стрната ще остават емигранти само с годишни доходи над 35000 паунда т.е. само умните и образовани. които отново ще бъдат източени от България. за нас остват *** арабите турциет и ромите. ако не излезем от ЕС това озанчава да е емигрираме всички до един още днес. греб пуснаха бежанците и ромите.
1
10
 
19
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
И НАТО, господин Камерън, и НАТО. Да зареват от страх задокеанските стратези, сенатор Маккейн да получи тежък инсулт поради пристъп на силен страх и да престане да идва в България и да заплашва продажните и корумпирани български политици. И светлия пример на Гърция да последват и други държави. Защо никъде не пишат за исландския вариант за излизане от дълговата криза от 2008 г.? Крахът на банките "Кауптинг", "Ландсбанки" и "Глитнирбанк" се числи към 10-те най-големи банкови фалити в историята...