Лондон праща спецчасти в Тунис

Така ще гарантира сигурността на гражданите си в тази страна
28 юни 2015 20:23,
13
Лондон праща спецчасти в Тунис
Снимка: Reuters

Великобритания ще изпрати в Тунис допълнителен брой сътрудници на спецслужбите, за да гарантира сигурността на гражданите си в тази страна, каза министърът на вътрешните работи на кралството Тереза Мей, цитирана от ТАСС и БТА.

Тя говори след днешното съвещание на правителствения комитет по извънредните ситуации КОБРА, посветено на създалата се ситуация след кървавия атентат в Тунис, при който загинаха 38 чуждестранни туристи, много от тях британци.

Тя не уточни колко именно британски агенти ще отлетят за Тунис в допълнение към "неголемия брой", който бе изпратен там след атентата. Мей добави само, че те ще бъдат съсредоточени главно "около два хотела" в непосредствена близост от района на терористичната атака, в които са настанени повечето от оставащите в Тунис британски граждани.

За Тунис ще отлети и група британски медици за оказване на помощ на пострадалите при атентата.

По-рано бе съобщено, че за Тунис са заминали сътрудници на лондонското полицейско управление на Скотланд ярд, които ще помагат на местните правозащитни органи в разследването на терористичния акт. Освен това британските служби за разузнаване (МИ-6) и за контраразузнаване (МИ-5) анализират наличната оперативна информация, опитвайки се да установят има ли заплаха от нови атентати, които ислямисти могат да извършат срещу западни цели.

В същото време Около 250 туристи от Германия са заявили, че искат да прекъснат почивката си в Тунис и да се върнат в страната си, съобщи германският туроператор ТУИ (TUI), цитиран от ТАСС.

Според представител на фирмата до довечера от Тунис ще са отпътували около 200 германски граждани, а останалите 50 ще се върнат в Германия през следващите дни. Няма да е необходимо да се изпращат допълнителни самолети, уточни той.

Мнозинството германски туристи в Тунис обаче предпочитат да не си тръгват - 3500 клиенти на ТУИ ще останат в страната до края на почивката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ингилизите го измислиха - са ще пращат спец частите да се правят на туристи че да подържат бизнеса на сателитите си!
4
2
 
9
 
! Отговори
Дж преди 8 години
Офисейчо, остави на човека главата, пълна си е с квото трябва, виж си г.за с какво е пълен
3
3
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
А колко спокойно бе в Тунис с африка корп на Ромел . Всички родители на сегашните терористи пасяха камилите и беряха фурми .
2
5
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Одисей,верно ли работиш в Днес?И триеш неудобни коментари?
1
17
 
37
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"Демократичен" туризъм по американски:турист-командос,турист-командос.В по-горещите точки:командос-турист-командос.А не можеше ли да оставят хората на мира,без цветни революции и прочее простотии?Щяха да си се разхождат туристите на воля,спокойно!Най-много да ги преджобят,да им продадат някое менте или в краен случай-да "уважат" някоя засукана туристка...