Нападателят Сали не действал с религиозен мотив

Професионален спор бил причина да обезглави работодателя си
29 юни 2015 22:26, Анисия Иванова
12
Нападателят Сали не действал с религиозен мотив
Снимка БТА

Ясин Сали, извършителят на нападението в завода за промишлен газ в Сен Кантен Фалавие, Франция, беше прехвърлен днес в арест на звеното за борба с тероризма към полицията, намиращ се в района на столицата Париж, предаде Франс прес.

Още по темата

По време на разпитите Сали отричал, че в престъплението му е имало религиозен мотив, разказва източник, запознат с разследването.

Той обаче не дал никакви обяснения защо до отрязаната глава на работодателя си, която закачил на оградата
 на завода, имало две знамена с ислямски надписи, нито защо е викал: "Аллах е велик", когато се опитвал да отвори бутилки с газ в атакувания завод.

Според колега на Ясин Сали той е имал професионален спор с шефа си Ерве Корона, собственик на фирма за транспорт и товари. Двамата се скарали неотдавна, защото Ясин Сали съборил палета с компютърна техника.

Според френски медии Ясин Сали е казал още при разпитите, че има семейни проблеми.

Разследващите нападението днес съобщиха името на предполагаемия получател на зловещото селфи с отрязаната глава, направено от Ясин Сали и пратено по мобилен телефон.

Предполага се, че получателят е френски джихадист на име Юнес Себастиен, който от ноември 2014 г. е заминал за Сирия и се присъединил към редиците на джихадистката групировка "Ислямска държава" в района на Ракка.

Ясин Сали и Юнес Себастиен се познават от 2006 г., като и двамата се движели в ислямистки среди в Източна Франция, твърди добре осведомен източник.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Европа продължава да прибира такива Салита! Това си е чисто самоубийство на ЕС! То бива толерантност, но щом започнаха да колят и стрелят не следват ли някакви контрамерки?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при социялизма имаше ред спокойствие работа и пари , и клошари нямаше
7
10
 
5
 
! Отговори
Грую преди 8 години
Аз не виждам съществена разлика между ислям и социализъм.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a, точно така, професионален е мотивът. спокойно. не всички зверства на света са причинени от религиозни мотиви, има и професионални спорове. ако се шокирате - то е просто защото не сте достатъчно отворени към културите по света. особено света на африка, който все по-бързо се настанява и у нас, благодарение на миграционните потоци.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та казват част от ежедневието е....
4
3
 
41
 
! Отговори
Иво Минджев преди 8 години
Това по абсолютен начин доказва че Исляма е религията на психично болните.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нападателят Сали не действал с религиозен мотивПрофесионален спор бил причина да обезглави работодателя си"Ай стига ве! А аз си мислех, че всеки, който иска да пречука шефа си го иска поради религиозни причини, защото е набожен...Търсел е начин да се докаже пред ислямистите и е теглил ножа на омразния си шеф. Вероятно е искал да стане член на ИД или да се издигне в йерархията, ако вече е бил член.
2
8
 
5
 
! Отговори
добър пример! преди 8 години
Трябва и при нас да се въведе тая практика!
1
8
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Абе всеки има началници,дето главите им са за рязане,ама на-търпим.Сигурно сме будали да караме по 3-4 месеца без заплати.Ама като не ни идва отвътре,какво да правим?А тоя джихадист-тарикат,току виж се отървал(от доживотния).Впрочем едва ли някой ще лежи повече от 10 години,дотогава ислямистите ще вземат властта във Франция и ще си освободят хората.