Повечето гърци ще кажат "да" на кредиторите?

Ципрас може да получи изненадващ резултат от референдума
29 юни 2015 21:58,
266
Повечето гърци ще кажат "да" на кредиторите?
Снимка БТА

Голямата въпросителна около случващото се в Гърция вече се измества от преговорите с кредиторите към референдума, планиран за тази неделя.

Европейският съюз е склонен „да спре часовника“, а германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС, коментира, че институциите трябва да се съобразят с мнението на гърците.

Тя отказа да посъветва как да гласуват хората, но това охотно направи председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на своя брифинг в Брюксел. Той призова гърците да подкрепят плана на кредиторите, коментирайки, че никога не би изоставил гърците и гръцкият народ не би искал да напусне ЕС.

Вече се появиха и първи резултати от експресни проучвания на общественото мнение в Гърция относно предложението на кредиторите. По данни на две агенции в неделя може да има голяма изненада за премиера Алексис Ципрас.

Институтът Alco посочва, че 57% от анкетираните ще кажат „да“ на предложенията на кредиторите, съобщи Channel NewsAsia. Проучването е направено сред 1000 души.

Анкета на Kapa Research пък показва, че 47,2% от гърците ще подкрепят идеята за продължаването на спасителната програма, тоест на изпълнението на исканите от кредиторите промени. Малко над 48% са категорични, че няма да подкрепят каквото и да е действие на правителството, което да доведе до излизане от еврозоната. В проучването на Kapa също са участвали 1000 души.

Жан-Клод Юнкер днес беше категоричен, че „тройката“ (МВФ, ЕЦБ и ЕК) не са поискали съкращаване на заплати и пенсии, но сред предложенията им са реформи в пенсионна реформа и увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Още за гръцката криза четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
2
 
! Отговори
северозападнала Бълг преди 8 години
240 милиарда опростени пък ми говорете ,това е национална политика на Гърците ,''взимаш не връщаш '' ШАХ И МАТ ЗА ЕС '' .Путин гледа и потрива ръце след 3 години какви ли ще е ситуацията между Русия и Гърция .тролчета колко и да пишете това е реалноста .Естествено ще се обърнат към русите за закрила тука взеха какво можаха къщата е ремонтирана (Гърция )
192
0
 
2
 
! Отговори
северозападнала Бълг преди 8 години
РИА Новости: Руски сенатор предлага Гърци да се присъедини към Евразийския икономически съюз .Москва. След излизането от еврозоната, Гърция може да се присъедини към Евразийския икономически съюз, което би било изгодно за всички. Така смята професор Евгений Тарло, член на икономическата комисия в Съвета на федерацията
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 248 АнонименЩе каже човек,че пъпа ви е хвърлен в ЕС,бре!!!!!!!Сякаш земята спира да се върти и света умира извън ЕС!!!!!!Само,че как така страните извън ЕС са с най-малко%съотношение ДЪЛГ:БВП????Този феномен можеш ли да го обясниш?????
190
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като излязат от ЕС кво? Ще цъфнат и вържат ли? Тогава парички от къде? Пенсиите колко ще станат и на колко години ще се пенсионират? Излязат ли то ЕС ще изппаднат в такава изолация, че ще им се **е майката. Тоя Ципрас в момента си измива ръцете.
189
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друзе Чипрас,ке ти ядат гащите бой и у дома.
188
5
 
5
 
! Отговори
преди 8 години
До АнонименА българите нямат равни по злоба,завист и *** мозък...
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не кажат охи?
186
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърци и руснаци се конкурират по наглост!
185
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете им ДА и си подписвате смъртната присъда. Заплатите и пенсиите ви ще станат като у *** ще ви приватизират заводите плажовете пристанищата островите и ще останете с пръст в г.з. ЧЕСТИТО ВИЗАНТИИЦИ ПАК ЩЕ ДОЙДЕТЕ НА МОЯ. ОТДАВНА ВИ ГО КАЗВАМ АМА НЕ МИ ВЯРВАТЕ.
184
0
 
10
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
Абе ще кажат "не" ама туй означава "да".
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До xx - е, да де, те кредиторите т'ва искат, да се събират данъци за да могат богатите/забогателите от парите на европейците/ гърци да връщат т'ва дето са присвоили!
182
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я стига сте се правили на умници бе.Няма държава в света ,която с икономии и изпълняне на чужди разпореждания да си е върнала дълговете.Само Чаушеску го направи защото си беше наумил да направи Румъния единствената страна в света без заеми.Само ,че тези на моите години помнят ,че свинефермите и кравефермите се пазеха от войници в автомати.И не се пънете напразно0Гърция е ключът за Средиземно море и Хамерика няма да ги остави да фалират и да се прегърнат с Китай и Русия
181
7
 
17
 
! Отговори
ЩЕ КАЖАТ "ДА&qu преди 8 години
....защото , драхмата ще има цената на "стар вестник" или в най-добрия случай на тоалетна хартия!НИКОЙ ОТ БОГАТИТЕ ГЪРЦИ И ЧУЖДЕНЦИ --НЯМА ДА ИСКА ДА РАБОТИ С ТАЯ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !ВСИЧКИ ЩЕ ТЪРСЯТ ДОЛАРИ И ЕВРО !/...а това ще е ГЛАДНА СМЪРТ --за служители ,пенсионери и учащите.../
180
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмнява ме дали ще кажат ДА. До момента единствен се осмели да каже истината техния управител на централната банка Янис Стурнарас и те само дето не го линчуваха като предател. Журналисти, икономисти, граждани, всичкото е на вълна неподписване. Пиянството на един народ.
179
3
 
14
 
! Отговори
xx преди 8 години
Бях 10 дни на почивка в Халкидики и се прибрах снощи,впечатленията ми са съвсем пресни.Истината е че Гърция е държава с много богат народ, а бедни са държавните и общински институции.Как да разбираме иначе факта, че повечето от тях си имат собствени жилища и вили за по 200-300 х.евро, някои по милион и повече.За хотела платих 500 евра, няма касова бележка, няма документ, а стаите са 60, или 3000 евра за ден печели малаката, но данъци не плаща.В ресторантите може и да получите касов бон на обяд, но не и вечер-вечерята се плаща по една хвърчаща бележка, магазините и кафетата ползват касовеите ап
178
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от Сириза са почти същите нещастници както атакизите, но нашите са недостижими.
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 222Първо прочети последните предложения на Брюксел. В тях няма орязване на пенсии и заплати. Единственото вярно е за ДДС за туризма. *** и елементарна пропаганда.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сафридис - Стафидис, ти да не си "Оракула от Делфи"?! - Македонци се припознаха, като роднини на Александър Велики, а пашмаците с елини! - O tempora, o mores, беше казал навремето брат'чеда Цицерон.
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 222Къде го прочете това, че Брюксел е изпълнил исканият на Гърция и е изпратил новото предложение. Пропаганда в стил ЦК на БКП от 70-те години. По лекичко го давай. Нали посли тези пари ще трябва да се одобрят от всички държави и как ще стане след този цирк на гърците. Не сме ***.
174
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЗабе кавал нещастен що не вървиш на майната си в Русия вместо да ръсиш простотии за българите? Аман от съветски ***.