Пожарът до Чернобил е напълно потушен

Огнищата са ликвидирани, на някои места тлее торф
3 юли 2015 12:19,
11
Пожарът до Чернобил е напълно потушен
Снимка: архив Reuters

В 30-километровата "мъртва зона" около Чернобилската АЕЦ са ликвидирани всички огнища на пожара, съобщи пресцентърът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, цитиран от ТАСС.

Продължава гасенето на локализирани огнища на тлеещ торф край селата Ковшиловка, Глинка, Старая Красница и Лубянка на обща площ от 26 хектара.

Още по темата
Огнеборците са успели да попречат на разпространяването на пожара към горските масиви.

В потушаването на пожара, избухнал в понеделник вечерта, участваха над 150 пожарникари и 24 единици техника.

Както Dnes.bg писа, горският пожар в близост до Чернобил възникна на 29 юни. Експертите измериха по-висок радиационен фон в района на пожара. Въпреки това обаче нивата на радиация и в Румъния, и в Молдова, и в България са в допустимите норми. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: чернобилпожарпотушен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Като Украйна няма друга държава тъй динамична на света. Екшъна е колкото чест и голям толкова и брутален. Обаче са як и красив народ. Ето това е народ който бих приел да дойде в България за да си решим демографския проблем. Евала на Кличко. Нашета мутра лихвар реши че може да му скача и на него. И сигурно още му бучат в главата залповете на Кличко! Не случайно в химна на Украйна се пее "враговете ни ще изчезнат като роса на слънце"! Украйна е острието на СССР.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Събщи Украйна" - мене ей това ме притеснява!
7
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
БСП за днес не предвиждат мероприятия на открито,може пък наистина да няма опасност.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя пожар гори от един месец, вие сега разбрахте за него
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам прозорците на новата сграда на общината днес са плътно затворени и кафенето на Графити вътре е пълно, а отвън на открито масите са празни като никой път през лятото. А дедо попе що рече.
4
1
 
15
 
! Отговори
активен преди 8 години
Защо ли цяла сутрин слушам управляващи и специалисти все едно, че говорят през м. май 1986 год. На това доказва истината- социализма в мисленето и действията в България все още не си е отишъл.
3
3
 
3
 
! Отговори
Галин преди 8 години
И сега кво....още 150-200 пожарникари (християни)ще берат ядове в следващите месеци защото някой е решил да драска клечката, дето не му е мястото...ама да забравих нали е демокрация, есеки прави квото иска...
2
3
 
14
 
! Отговори
VaultDweller преди 8 години
Радиацията пропълзя в България, мутанти вилнеят из Стара Загора, епидемия от лъчева болест взе живота на хиляди в Ботевград, Койнаре и Шумен. Президентът Росен Плевнелиев се оказа пластмасов киборг.На населението се препоръчва да си седи вкъщи и да се маже с боза.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ВИ ВЯРВАМ!