Преди референдума в Гърция: Повече гласуват с "Да"

Разликата обаче засега е минимална - около 2%
34
Преди референдума в Гърция: Повече гласуват с "Да"
Снимка: Reuters, архив

Гърците ще кажат "да" в подкрепа на еврото на референдума в неделя, а резултатът от общонародното допитване ще бъде с разлика от 1,4 на сто. Гласувалите с "да" ще изпреварват отговорилите с "не", показва последно проучване на социологическата агенция ALCO, изготвено за гръцкия в. "Етнос".

Още по темата
Според данните от него 44,8 на сто от гърците в неделя се очаква да кажат "да", а 43,4 на сто да отговорят с "не".

61 на сто от запитаните са убедени, че при гласуване с "не" има опасност Гърция да излезе от еврозоната.

Авторите на изследването очакват тази разлика между "да-то" и "не-то" да нарасне в подкрепа на положителния вот, тъй като процентът на нерешилите за какво да гласуват растял.

Колебаещите се обаче казвали, че ще се застъпят за еврото, тоест би могло да се предоположи, че ще пуснат бюлетина с "да".

Процентът на нерешилите се изчислява на около 11,8 на сто от анкетираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: референдумГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пенсии с/у младежи......Доста пенсионери също ще гласуват с "НЕ",понеже Ципрас до сега да беше подписал споразумението,но точно заради пенсиите не го подписа.Трябваше отнякъде да видите по тв как хората заставаха пред репортерите и им викаха да се махат щото поддържат Ципрас и веднага им беше отнемана думата от репортера.Също ще гласуват и младежите над 18год,,на които предишн.пр-во им отне правото на глас,а те са над 100хил.,а Гърците зад граница дето си търсят хляба и те с "НЕ"
5
6
 
11
 
! Отговори
Пенсии с/у младежи преди 8 години
Слушах един английски журналист който преживява в Гърция от няколко седмици. Казва следното: пенсионерите ще гласуват с ДА понеже си пазят пенсиите в евро; младежите масово ще гласуват масово с НЕ понеже се надяват на промяна и нямат какво да губят - безработицата при тях е нечувана и перспектива за подобряване няма в рамките на това което им предлагат от Европа и МВФ.Пенсии срещу младежи - това е там.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласуват "ДА" ама "НЕ",особено след вчерашния писмен доклад на МВФ, в който се казва, че дългът на Гърция е необслужваем,нещо,което МВФ говори от 2011г.и нещо,което винаги е казвал Ципрас.Мнението на гърците почна да се обръща пак към "НЕ",особено като виждат как всички бивши,които са отговорни за ситуацията в Гърция са се мобилизирали и правят такава кампания с/у Ципрас,че така най-много да докарат Гърция на ръба на гражданска война.
3
9
 
18
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Каквото и да гласуват гърците все тая, те вече са под водата . Ципрас лъже за последно , защото повече с него никой няма да се занимава в ЕС . Такава наглост никой нормален човек няма да си позволи , освен ортодоксален *** комунист. Да имаш над 330 милиарда евро дългове и да се правиш на велик няма как да стане . Дали ще отворят банките или не все тая , там няма пари освен кламери и карфици.
2
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искрено се надявам, че гърците ще си дадат сметка за ситуацията и ще гласуват с да. Времето за блъфове отмина, би трябвало да са разбрали, че се решава съдбата на страната им, че трескавите бълнувания на чегевариста и неговият пишман - икономист нямат общо с реалността.
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и гласуват безриза са пътници - въпросът е дали ще ги гонят с камъне или ще има навеждане преди да дойдат полковниците и да въдворят ред!