Преди референдума в Гърция: Повече гласуват с "Да"

Разликата обаче засега е минимална - около 2%
34
Преди референдума в Гърция: Повече гласуват с "Да"
Снимка: Reuters, архив

Гърците ще кажат "да" в подкрепа на еврото на референдума в неделя, а резултатът от общонародното допитване ще бъде с разлика от 1,4 на сто. Гласувалите с "да" ще изпреварват отговорилите с "не", показва последно проучване на социологическата агенция ALCO, изготвено за гръцкия в. "Етнос".

Още по темата
Според данните от него 44,8 на сто от гърците в неделя се очаква да кажат "да", а 43,4 на сто да отговорят с "не".

61 на сто от запитаните са убедени, че при гласуване с "не" има опасност Гърция да излезе от еврозоната.

Авторите на изследването очакват тази разлика между "да-то" и "не-то" да нарасне в подкрепа на положителния вот, тъй като процентът на нерешилите за какво да гласуват растял.

Колебаещите се обаче казвали, че ще се застъпят за еврото, тоест би могло да се предоположи, че ще пуснат бюлетина с "да".

Процентът на нерешилите се изчислява на около 11,8 на сто от анкетираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: референдумГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
я да помислим преди 8 години
В Гърция няма фасадна демокрация,а истинска демокрация. Имат православно християнство ,а не съветско" православие" Имат истинска армия и истински политици .Кое е смешното и кой е наистина смешния?
25
5
 
2
 
! Отговори
хм преди 8 години
В Гърция няма фасадна демокрация,а истинска демокрация. Имат православно християнство ,а не съветско" православие" Имат истинска армия и истински полици .Кое е смешното и кой е наистина смешния?
24
4
 
0
 
! Отговори
До П.Петров 23 преди 8 години
Значи да обобщим мислите ти;) Отчитайки че, вотът не е да/не на еврото или членство, а е във връзка с "затягането на колани" което дотук влоши нещата:ЗА банкерите и МВФ да продължат парада със свалянето жизненото ниво - високоинтелигентенНЕ на "затягане коланите", подкрепя правителсвото, иска облагане с 12% данък богатите - нискоинтелигентенВ Гърция значи, пенсионерите са "умни" младежите "***" т.е. обратно на БГ, където младите трябва да са доволни че, става тяхното! Защо тогава напускат страната?
23
5
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 24Ами да видим какви са резултатите от отношенията ни с МВФ и ЕС.Брутен вътрешен продукт: 1996 - 10,11 милиарда долара; 2014 - 52,53 милиарда долара, ръст 520% средна заплата :1996 - 8 долара ; 2014 - 460 долара, ръст 57 пъти(5700%);Инфлация :1996 - 305%; 2014 - около 4%Само изчакай до края на следващата седмица да видиш какъв ще е резултата за Гърция от византийските номера на Ципрас и Варуфакис и финансирания с кредити социализъм.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че ще гласуват с Да тези пос**ни гърци, какво друго може да се очаква? Мислите ли, че биха напуснали Еврозоната доброволно? Ще връщат пари в следващите 400 години ако трябва, но ще останат там да лапат. Не само тази спасителна програма свърши, даже ще има нова, сигурно по-голяма. Опитаха гръцките клоуни да блъфират, но не успяха и сега ще гласуват с Да като най-обикновени въртиопашки. Радвам се, че целия континент ги гледа и им се хили, та веднъж завинаги да се разбере какви са.
21
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен 24Ако хиперинфлацията се избягваше с "не се давам лесно" можеше и да има някакъв смисъл в това което казваш. За сега звучи като пълно малоумие. Другото което не разбирам е какво общо има дстойнството на един народ с икономическата криза в която се намира? И последно хич не е достойно да не си връщаш заемите. В очите на останалите изглеждаш нестабилен шлякатарник, но пък може би това считаш за достойно.
20
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 23,Коя частна банка е била спасена ? Ако подходът на държавата е "неолиберален" би трябвало да остави вложителите да си търсят парите сами от банката, вместо да се ангажира да покрие влогове до 100000 евро.С какво образование и опит в икономиката, финансите и банките можете да се похвалите?Какво според вас е ликвидната подкрепа ? Дарение, краткосрочен кредит, овърдрафт?
19
0
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Дано да им е останал малко мозък на гърчулята,че иначе тоя откачалник Ципрас ще ги доведе до просешка тояга
18
6
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
При положение, че статистическата грешка дори при максимална обективност е 5% при 2% разлика в резултатите, изобщо не може да се каже какъв ще е резултат. Според мен самият избор на популиста Ципрас и широката подкрепа, която намира в Гърция въпреки очевадните лъжи е показателен за твърде ниската интелигентност на мнозинството, което предполага изборът "Не" и последващото бързо пропадане на Гърция, фалити на банки и въобще пълната програма, която нас ни сполетя след 1997-***.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците от Европа хубаво не са видели ,изборът е ясен и то с над 10%
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1Полковниците могат наистина да вземат властта, все пак САЩ имат дългогодишна топла връзка с Гърция и сега отново няма да позволят руско влияние в Гърция. ЦРУ действа по плана.
15
2
 
6
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Каквито и прогнози да се правят, единствено след референдума ще се види резултатът...
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По всякакъв начин се стремят да катурнат правителството на Ципрас,щото са започнати много комисии по разследване как Гърция стигна до това положение,има доста корумпирани,които са излезли като змии от дупките си и подкрепят да се гласува за "ДА".А г-н Габриел каза,че правителствата на Гърция са корумпирани..., а Гърция като иска от Германия да им предаде Христофоракос за аферата Сименс, Германия отказва, щото са забъркани и много германци.Хе-хе...
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да манипулирате обществото със статии като тази!!!!!!!Никой от управляващи в момента и население не е против ЕВРОТО!!!!!Референдумът не е ДА или НЕ за еврото!!!!!Референдумът е ДА или НЕ на мерките за икономии наложени от ТРОЙКАТА-МВФ,Световната и Европейска банка т.е. да продължават ли затятане на коланите или не,да приватизарат ли държавните си обекти или не ............!!!!!Т.е. всичко това,което ние изпълнихме БЕЗРОПОТНО!!!!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как 10 млн. гърци с 200 млрд БВП да потопят 300 млн Еврозона, с 10 трлн. БВП. Варуфакис ако няма с какво да си нащечата драхми, да се разплащат с бирени капачки.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кукуво лято са тези проценти верни.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агенция "Една евро баба каза"Ако гърците гласуват то не е ясно какво ще излезе - при тях манипулациите не са като в Англия, по-мъглява магия се получават!
9
2
 
5
 
! Отговори
Пенсии с/у младежи преди 8 години
До 7Сигурно е така! Нещо повече: доста пенсионни фондове могат да се стопят при една нова световна финансова криза.До 9Ами то в БГ винаги всичко е наопаки. Гърците имат по-високо национално самочуствие, освен това тотдавна познават света, не са се "отворили" за него преди 25 години затова не страдат от илюзии като българите, имат по-ясна представа какви акули го управляват.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9====Щото сигурно нашия голям Кубрат е дал завета си на гърците.За завета го знаете!
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Збогом, Ципас, збогом - няма да липсваш на никого, ненормалнико :)