Позициите на Русия и Запада - без сближаване

Суверенитетът ни не подлежи на преговори, отсече Путин
Обновена: 4 юли 2015 10:11 | 4 юли 2015 10:09, Бойчо Попов
103
Позициите на Русия и Запада - без сближаване
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин изключва промяна на курса на страната си по отношение на кризата в Украйна под натиска на западните санкции.

Още по темата
„Нашият суверенитет не подлежи на преговори", заяви президентът в петък по време на заседание на Съвета за сигурност в Москва. „ЕС и САЩ искат да разделят руското общество със своите санкции“, заяви още Путин, цитиран от DPA.

По думите му обаче с това Западът само влошавал ситуацията в зоната на войната в източната част на Украйна. „Особено онези държави, които сега наказват Русия със санкции, са виновни за събитията, на които сме свидетели", заяви Путин.

Той не очаквал скорошна промяна в политиката на Запада. Но Русия оставала отворена за равнопоставено сътрудничество. Въпреки това не била изключена и корекция на стратегическия курс на страната, подчерта Путин в косвена връзка с възможно по-силно ориентиране на Москва към Китай.

Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев обвини Запада, че иска да предизивка смяна на правителството в Русия със своя режим на санкциите. Европа наистина правила опити за нормализиране на положението, но въпреки това САЩ вероятно не искат спокойствие, твърди Патрушев.

Междувременно Украйна значително увеличи цената на електроенергията за анексирания от Русия Крим. Цената на един киловатчас енергия се увеличава с 14,4% до около пет цента, съобщи в петък държавното предприятие „Украиненерго“.

Анексираният през пролетта на 2014 г. от Русия Крим доставя 80 процента от електричеството си от Украйна. Наблюдателите не изключват непряка връзка с неотдавна провалилите се преговори за доставка на газ между съседните страни.

Наскоро Русия спря газовите доставки за Украйна, защото прозападното правителство в страната не плати предварително доставките. По-рано „Нафтогаз“ съобщи, че няма да купува газ от Русия, считано от 1 юли 2015 година, след като поиска по-голяма отстъпка в цената за третото тримесечие.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДД 25 ТИ НЕЩО НЕСИ ФРЕД , РУСИЯ НИКОГА НЕ НАПАДА ПЪРВА ,НО НАПАДНАТЛИЯ ДУПЕ ДА ИМ ЯКО НА ТИЯ , ТАЗИ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА СЕ Е СЪХРАНИЛА ПРИ ТОЛКОВА ВОЙНИ И ПОМАГАЛА НА ТАКИВА *** КАТО НАС , СЕГА ДА РИТАМЕ СРЕЩУ НЕЯ , ЗАСЛУЖАВА МИ СИ СЪДБАТА
20
15
 
6
 
! Отговори
Никой, освен преди 8 години
Червеният дракон няма апетит да заграби руската ***. Дори националните предатели-*** не искат да живеят там, а обичат Жужи от разстояние.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Русия през 1912, и които били публикувани, а седмица след това иззети от всички книжарници и забранено да се публикуват в Русия, която е направила Френската буржоазна революция, споделя за себе си, че тя възнамерява да предизвика 3 световни войни, да властва в политиката на държавите отменяйки монархиите и създавайки "демокрации" с многопартийни системи, в които ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще ***
18
20
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Преди да седнеш да пишеш, първо чети и се ограмотявай. През цялата си история и Русия , както всяка друга държава е била в партер и то не веднъж. Първо е била няколко стотин години под татарско робство. След това е била известно време владяна от Полша.Русия е губила много войни с Полша, Швеция, Турция, Кримската война срещу Франция и Англия, последната загубена голяма война е ПСВ, след това през 1920 г. поляците са ги гонили от Варшава до Киев,унизително е поражението в Афганистан и СССР рухна
17
8
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До Eдин от СеверозападаАз не одобрявам нито агресията на САЩ в Ирак, нито на Русия в Украйна!Само се опитвам да накарам някои хора да започнат да мислят обективно, защо се водят войните и каква цел преследват агресорите!Агент Ларни Дрон!ЦРУ!!!
16
22
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
*** остана в пълна изолация... - като изключим Хамас и Хисбула...
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 19 ТАКИВА КАТО ТЕБЕ С ТОВА УРОДЛИВО МИСЛЕНЕ ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ , ХВАЩАЙ САМОЛЕТА ЗА АМЕРИКА И БЕШ ТАМ
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Eдин от Северозапада 15Уестингхаус няма как да строй централи в Русия :) то това им се иска но просто няма как да стане
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ ГРОЗНОТО И ЛОШО Е ТОВА ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ИГРАЯТ С ЕВРОПА , ЧУДЯТСЕ КОЙ СРУЩУ КОЙ ДА НА СЪСКАТ , НА КОЯ ДЪРЖАВА ДА СПРАТ ИКОНОМИКАТА , ОТ КАДЕ ДА ТОЧАТ РЕСУРСИ , И ТАКИВА КАТО НАС БАЛАМИ СМЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ , СПРЯХМЕ ТЪРГОВИЯТА С РУСИЯ ЗАДА ОГОДИМ НА АМЕРИКАНИЦА , МНОГО *** НАРОД СМЕ , ТРЯБВА ДАСЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИТЕ И ПАК ДА ЗАРАБОТИМ С РУСКИЯ НАРОД , ЧЕ НИЕ СМЕ ХРИСТИЯНИ ВСИЧКИ , АМЕРИКАНИЦА ДЕТО НЯМА АЗБУКА ИСТОРИЯ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ СЪБРАНИ НАС КОМАДВА ,
12
2
 
9
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До Eдин от СеверозападаВ Крим няма петрол, а около Крим гъмжи от петрол!!!Агент Дейв Марджендзън!ЦРУ!!!
11
6
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Защо не може да има сближаване на позициите на Русия и Запада???Защото руските и западни корпорации и елити са в конкуренция и борба за власт над нови пазари!!!Защото облаците се сгъстиха след като Китай се утвърди на световната политическа карта като икономическа и военна сила и конкуренция на Русия и Запада???Живота е суров и куров, и само умните ще постигнат целите си!!!Агент Мич Карпентън!ЦРУ!!!
10
6
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен 8Народ от овце... - с управници вълци...
9
27
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Каква е разликата между агресията на САЩ в Ирак и тази на Русия в Украйна???
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ ПРЕЗ ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ НИКОГА НЕЕ ПАДАЛА В ПОЗА ПАРТЕР КАМО ЛИ ДА СЕ ХВАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ И ДА СЕ МОЛИ НА ЕВРОГЕЙЦИ. НЯКОЙ АКО ИМА СПОМЕНИ ЗА ТАКАВА ПОЗА НА РУСНАЦИТЕ НЕКА МЕ ПОДСЕТИ ЗАЩОТО АЗ НЕМОГА ДА СЕ СЕТЯ. КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА НАРОД В ИСТИНСКИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА И УПРАВНИЦИТЕ СА МУ ИСТИНСКИ. А КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА НАРОДА СЕ СЪТОИ ОТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ СЪЩИТЕ СА И УПРАВНИЦИТЕ МУ. ПРЕДАТЕЛИ И ПОМИВКИ. ОТ ТАКЪВ НАРОД УПРАВНИЦИ НЕ ЧАКАЙТЕ ИЛИ ПЪК ДЪРЖАВА. ТЕ ВИНАГИ СА В ПОЗА ПАРТЕР.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7 стинки ток !!! то тва много скъп нашият май излиза 35-40 стинки
6
18
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен"МАЧКАЙ ВОВА!БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ"...Позитано не е България...
5
27
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До ДО 3 СТРАНДЖАНай-важното е, че завинаги се спасихме от ***... - особено след събитията в Украйна - връщане назад няма... - Прасшчай Григорий...
4
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко,след 2 години Хилъри Клинтън ще е президент и ще оправят нещата.
3
27
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До АнонименЗащото ще паднат на главата му...
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAKVO LI CAKA PUTIN,ZASHTO NE ISTRELIA RAKETITE SI.