При Grexit - по-малко пушачи, зехтин, сватби и православие

Вижте в цифри какви биха били последствията
5 юли 2015 17:00,
77
При Grexit - по-малко пушачи, зехтин, сватби и православие
Снимка: архив Reuters

Днес гърците гласуват на референдум дали да приемат или да отхвърлят предложенията на гръцките кредитори. Изходът от референдума не означава излизане на Гърция от еврозоната и от ЕС, но заради гръцката криза медии и анализатори започнаха да правят прогнози и сценарии за евентуален Grexit.

Италианският вестник "Кориере дела сера", позовавайки се на подробен анализ на "Уолстрийт джърнъл", показва в цифри и проценти каква ще е Европа без Гърция.

Ако Гърция излезе от ЕС, то съюзът ще изгуби 3,2 процента от населението си и 84 процента от православните си християни. Grexit –ът ще коства на ЕС 1,8 процента от неговия БВП, но пък БВП на глава от населението в ЕС ще се увеличи с 1,5 процента, а общият дълг в ЕС ще спадне с 3,4 процента. Гърция е на 7-мо място сред страните от еврозоната по разходи в областта на отбраната. Ако Атина напусне ЕС, то разходите за отбрана в ЕС на глава от населението ще се увеличатс 0,4 процента.

Заради Grexit-а производството на зехтин в Европа ще намалее с 24,5 процента.

В случай на излизане на Гърция от ЕС, то сватбите в съюза ще намалеят с 4,1 процента, а разводите с 2 процента.

Grexit -ът ще лиши ЕС от 31,3 процента от европейските крайбрежия. Това се дължи основно на факта, че ЕС ще изгуби 2000 гръцки острова в Егейско море. Като цяло излизането на Гърция от ЕС ще доведе до намаляване на територията на съюза с 4,6 процента.

Ако Гърция излезе от ЕС, общата надморска височина на съюза ще намалее с 157 метра, предвид факта че гръцкият връх Олимп е висок 2917 метра. Но пък заради Grexit-ът ЕС ще пуши по-малко, тъй като общият брой на европейските пушачи ще намалее с 4,8 пункта.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
21
 
22
 
! Отговори
междунар. журналист преди 8 години
Гърците в момента са се напушили и въобще не са наясно какво става . Когато обаче изтрезнеят ще се чудят на кой свят са . Обидите и простотията на Ципрас към Европейските лидери никой няма да му прости .
23
7
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯТи що не отидеш да работиш за ЕК или МВФ като си толкова вещ? До колкото знам те дават равни възможности за всички! Можеш да се обърнеш към "CAREERS WITH THE EUROPEAN UNION, the European Personnel Selection Office", потърси отдел "Специални нужди"..
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Явно четеш само наши анализатори.Например Джоузеф Стиглиц и Пол Кругман излязоха в един и същи ден, единият вГардиън, другият вНю Йорк Таймс.И двамата са нобелови лауреати по икономика, които освен това преподават сред университети в престижната Бръшлянова лига. И другото явно не си на повече от 18 години. Я прочети малко повече че тогава пиши.
21
32
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Гърците в момента плачат за военен режим Пиночет! Другото е Шменти Капели!
20
23
 
4
 
! Отговори
Черен полковник преди 8 години
Хунтата иде да въведе ред и дисциплина! На всеки грък раздаваме по една черга - да се простира според нея. Всичко, което стърчи отвън, директно се реже - крак, ръка, глава! Само така от гърци ще станете хора!
19
24
 
9
 
! Отговори
Разпищолен преди 8 години
стига сте ме занимавали с тези подли византийци!
18
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров премиер!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 24Гърция никога не е била витрина на запада, а основното задълбаване в Гърция става след 2000-та година, до края на 90-те финансите и горе долу вървят прилично, една от основните причини за задълбаавнето на Гърция са и непремерените разходи около олимпиадата през 2004 г., между впрочем Янукович в Украйна също задълба финансово по сходна причина, а именно покрай ЕВРО 2012
16
5
 
10
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Нас не ни броят за нищо и никъде. Пък за православни никак, щото сме по дух атеисти. Черкуването ни е чиста демагогия.Помните ли онази снимка на ЦК в черква след 10. 11.1989. Истинските православни постят когато трябва. Колко такива познавате.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...84 процента от православните си християни...това може да е вярно за Еврозоната но не и за Евросъюза. Проверете си сметките пак!!!!
14
11
 
20
 
! Отговори
нехаресващгърци преди 8 години
а броят на хитрите,нагли и мързеливи в европейския съюз ще спадне с 30 процента
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тези един от друг ли си приписват. Навсякъде новината е като под индиго. Ега ти журналистите.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯА от теб какво да вземем,че такъв безродник си!!!Дори и майка си ще продадеш *** такъв.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14Като си толкова пеян я кажи каква част от тези кредити са влезли в Гърция ? Около 10% . Кога са взети тези кредити- след падане на хунтата.Е тогава Гърция ни я представяха като витрина на Запада. Лошото е че сегашното поколение трябва да понесе последствията . Както и следващото поколение ще плаща нашите заема които ще нараснат поне 10 пъти до тогава.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До слънчеви градиниСамо Русия ни е кусур в ЕС, с ПутИН РАБОТАТА ЗАСПИВА!
9
6
 
10
 
! Отговори
Боко преди 8 години
Хайде скоро Боксит да гледаме. Бойко да излаза.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"а общият дълг в ЕС ще спадне с 3,4 процента." Хм, а останалите 96,6% дълг как ли се разпределя между останалите 27 държави? Падат им се средно по 3,9% за сведение?!! Тоест, те дължат средно аритметично повече от гърците?!! Май въпросът е за тоталния контрол върху Гърция, борба за придобиване на инфраструктурата и акватория от Средиземно море, всеки продаден остров е с прилежаща акватория и в частност-самостоятелна единица!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гурбетчия от теб тай зависиме всички че ще са разревеме щото гурбепчо нямал да плаща.Бягай и се крий,цял живот на пенсията на майка си,един лев не изкарал,тръгнал гаргите да плаши.
6
2
 
10
 
! Отговори
Обама преди 8 години
Ало, Меркел... виж там онези 52 милиарда за гърците...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Папагалите лаятАбсолютно, некой е объркал сметките, отделно че и Румънците са основно православни