При Grexit - по-малко пушачи, зехтин, сватби и православие

Вижте в цифри какви биха били последствията
5 юли 2015 17:00,
77
При Grexit - по-малко пушачи, зехтин, сватби и православие
Снимка: архив Reuters

Днес гърците гласуват на референдум дали да приемат или да отхвърлят предложенията на гръцките кредитори. Изходът от референдума не означава излизане на Гърция от еврозоната и от ЕС, но заради гръцката криза медии и анализатори започнаха да правят прогнози и сценарии за евентуален Grexit.

Италианският вестник "Кориере дела сера", позовавайки се на подробен анализ на "Уолстрийт джърнъл", показва в цифри и проценти каква ще е Европа без Гърция.

Ако Гърция излезе от ЕС, то съюзът ще изгуби 3,2 процента от населението си и 84 процента от православните си християни. Grexit –ът ще коства на ЕС 1,8 процента от неговия БВП, но пък БВП на глава от населението в ЕС ще се увеличи с 1,5 процента, а общият дълг в ЕС ще спадне с 3,4 процента. Гърция е на 7-мо място сред страните от еврозоната по разходи в областта на отбраната. Ако Атина напусне ЕС, то разходите за отбрана в ЕС на глава от населението ще се увеличатс 0,4 процента.

Заради Grexit-а производството на зехтин в Европа ще намалее с 24,5 процента.

В случай на излизане на Гърция от ЕС, то сватбите в съюза ще намалеят с 4,1 процента, а разводите с 2 процента.

Grexit -ът ще лиши ЕС от 31,3 процента от европейските крайбрежия. Това се дължи основно на факта, че ЕС ще изгуби 2000 гръцки острова в Егейско море. Като цяло излизането на Гърция от ЕС ще доведе до намаляване на територията на съюза с 4,6 процента.

Ако Гърция излезе от ЕС, общата надморска височина на съюза ще намалее с 157 метра, предвид факта че гръцкият връх Олимп е висок 2917 метра. Но пък заради Grexit-ът ЕС ще пуши по-малко, тъй като общият брой на европейските пушачи ще намалее с 4,8 пункта.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно така..сектите вън, дори и православието ! Скапани фанатици !
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сектите вън! Да живее православито! Първата секта е католицизма. Това е по-вредно и от исляма!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ВИ ЛИ НАПОМНЯ ЗА СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО Е ЕДНА ДЪРЖАВА СЪСЕДКА2. КОЯТО СЕ НАМИРА МАЛКО НА СЕВЕР ОТ ГЪРЦИЯ.
41
0
 
23
 
! Отговори
Не ги мислете преди 8 години
Първите стотици милиарди са отпуснати от частни банки кредиторки.Като се усетили,че гърците са излапали заема и нямат никакво намерение да връщат парите банкерите,натиснали европейските правителства и те отпуснали огромни заеми от държавните банки,за да погасят дълговете към частните.Така с парите на всички европейски данъкоплатци,са натрупани около 300 милиарда евро.Ако Гърция излезе от ЕС големите държави кредиторки ще пият студена вода,а ония ще минат под руско влияние.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е като е празник за гърците днес защо нр са в . Сандански за да харчат парите на лошите европейци .
39
5
 
7
 
! Отговори
гост преди 8 години
Ми то след 10 -15 гидини ни чака същото, какво да дойдат да ни изкуоятли? Ми то и сега кое е българско и коюко е останало у нас? Поне те имат селско стопанство и промишленост.
38
24
 
18
 
! Отговори
haha преди 8 години
Ако гърция излезе от ЕС нашето черноморие ще стане апетитно и цените на имотите ще се вдигнат! Давайте *** гърци отрежете клона на който седите хахах !!!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтатистикаАма те журнолята като им дадат текста и всички преписват без да мислят. В повечето случай дословно. То от нашите журналисти истина все едно от вол теле да роди.
36
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При охи не само че ги чака нашата участ че и по зле. Е поне като си напечатат повечко драхми може и да станат накратко и милионери . Но така е като те водят ***
35
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън на тарикатите византийци от ЕС ! Вън !!! Да умират от глад.
34
0
 
24
 
! Отговори
Статистика преди 8 години
Православни християни в ЕС:-Румъния - от население около 22 млн -82 % православни или около 17 млн.-Гърция - от население около 11 млн - 98% православни или около 10,5 млн.-България - от население 7 млн - 60 % православни или около 4,2 млн. Общо в ЕС православни християни - около 32 млн, от които гръцките са около 33 %.Мария, проверявайте информацията преди да ни я представите. Иначе няма да вивярваме(не че у нас някой се е засилил да вярва на журналистите)
33
10
 
5
 
! Отговори
до ivailo 46 преди 8 години
"Православието, като казано най-общо учи човек да не върши грехове и да прави добро"Ясно, но проблемът е, че го учи много лошо/слабо, в сравнение с католицизма и протестанството, благодарение на които техните общества са толкова богати и подредени.41 явно това имаше предвид с "Колкото по-малко православие, толкова повече здрав разум."
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така 84 хроцента от православието ще загуби ЕС. Ами останалите православни държави България и Румъния? Автора се е пообъркал.Моля да не обиждаме българите. Нито сме лакеи нито нещо подобно.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е реалнста не винаги е приятна скъпи чипровци но тя е такава
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те вече я продадоха
29
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците не са българи, ще се бият, но държавата си няма да продадат. Никога не са имали синдрома на лакея!!!
28
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кпуонат за гърците ще пълен ако кажат не .тогава ги чака. Драхма ,инфлация,опашки за хляб ,спекула. После валутен борд. Приватизация. Все добилия познати неща за нас но и ние бяхме като тях живеехме на кредит прес зрелия социализъм. Сега е техен ред
27
6
 
17
 
! Отговори
за 45 преди 8 години
"Да се махат тези мързеливи маляки. Само тежат като воденичен камък на ЕС да ги хрантути."Да се махат, ама са на ключово място, освен това ЕС и да ги изгони, нас няма да ни хрантути, ами ще си взима своето и отгоре по часовник!
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен ЗА ЗДРАВ РАЗУМКакъв разум и ум и теб, бе, еврогеецо?!
25
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-малко православие, толкова повече здрав разум.