Вашингтон готви сделка със Сноудън?

Ще му намалят присъдата при завръщане в страната
21
Вашингтон готви сделка със Сноудън?
Снимка: Reuters, архив

Властите в САЩ могат да се съгласят да сключат извънсъдебна сделка с бившия сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноудън, която да предвижда неговото завръщане в страната и съкращаване на възможния срок на затворническата му присъда в замяна на сътрудничество със следствието. Такова мнение изрази бившият правосъден министър на САЩ Ерик Холдър, цитиран от ТАСС.

"Заради разобличенията на Сноудън всички ние сега се намираме в съвършено различна ситуация", каза той в интервю за Yahoo News, като добави, че действията на разобличителя "са породили нужните спорове" в обществото.

Отговаряйки на въпрос готово ли е министерството на правосъдието на САЩ да сключи сделка със Сноудън, която да му позволи да се завърне и да разчита на по-леко наказание, Холдър каза, че според него "такава възможност съществува".

"Наистина смятам, че има определени основания за решение, което в крайна сметка би удовлетворило всички", отбеляза той.

А според Yahoo News евентуалната сделка със следствието предполага "връщане на Сноудън в САЩ, признаване от него на вина по една от точките на обвинението и лишаване от свобода между 3 и 5 г. в замяна на пълно сътрудничество с правителството".

Понастоящем Сноудън пребивава с временно разрешение за 3 години в Русия, след като властите на САЩ анулираха паспорта му, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: САЩЕдуард Сноудън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха, краварите се уплашиха, че СНоудън и Викилийкс продължават да разкриват чудовищните им злоупотреби...Та сега бързат да си го приберат. Колкото до съфорумците, смятащи, че щяли да го удавят или отровят - не, краварите не действат така. Спомнете си Лий Освалд и Джек Руби. Ето така се замитат следи. Пращаш някой да очисти набелязания, този някой го залавяш бързо и го обявяваш за фанатик, после друг пък уж фанатик пък очиства него и последният умира скоро в затвора, а следата е прекъсната.
14
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
квото има да разказва го е разказал вече на руснаците
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И рашките ще го пуснат just like that...
12
1
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Ако скючи сделка, след 2-3 месеца ще го намерят самоубил се с 35 самонаръгвания и 15 изстрела в тялото и главата.по-добре цар в ада от колкото слуга в рая!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15 Опитваш се нещо да опонираш ли не ти се получава защото е безмислица това което си написал но ти толкова си и можеш прекалено си елементаренОдисей 1
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12 а ревеш когати искар да огласяват сътрудниците на ДС иначе Сноудън бил честен това комунизма наистина е диагнозаОдисей 1
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8 Ти никога ли не си чувал че в Русия учат че те са първооткриватели на всичкоПитай ги впрочем как са се сдобили с писменостМиналата година на откриването на Сочи изкараха че кирилицата е тяхна а нашите *** спортни коментатори мъшчахаОдисей 1
8
1
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Един честен и добър човек е Сноудън.,ако той или подообен на него заеме президентския пост на САЩ,Света ще стане друг.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 бъди спокоен няма да бъде в Гуантанамо той не е терорист а нарушител на правилата за класифицирана информация и на декларацията за кинфиденциялност която е подписеал при постъпването си в АНСТи в казарма бил ли си какво пишеше от вътрешната страна на порталаПо военни въпроси до тукОдисвй 1
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да е луд да се върне! Ще го спукат от бой в гуантанамо - там където ни човешки ни държавни закони важат и накрая ще го убият като куче.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Мак Доналдс в Чикаго има снимки на Първата американска жена космонавт , на който обаче пише че тя е първата жена в космоса. Само невежите могат да вярват на тези лъжци. Умните хора си вадят заключения и им гледат акъла.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е смисълът да му намалят присъдата, след като той в тази страна няма да лежи изобщо?А и зад това "намаляване" какво седи един Бог знае. После могат да го гепят за някакво друго измислено престъпление и да му скроят шапка. Както стана с Ал Капоне - не можаха да го гепят за другите престъпления, а го гепиха за укриване на данъци, само и само да го опандизят.
3
2
 
37
 
! Отговори
без сантименти преди 8 години
Вашингтон готви сделка със Сноудън? Ще го излъжат. Сащ винаги лъжат. Ще му устроят някакво отравяне, или удавяне и т.н.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сноудън каза каквото знаеше, повече няма как да ги натопи. Защо искат да се върне, едва ли ще му се размине само с "по-ниска присъда".
1
2
 
23
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
Да,ще му намалят присъдата/ мъките/Вместо на електрическия стол,по хуманно , с инжекция.