Оман решил да съди България заради КТБ

Бившият акционер иска стойността на инвестициите си
8 юли 2015 18:23,
42
Оман решил да съди България заради КТБ
Снимка: архив Булфото

Най-големият държавен резервен фонд на Оман започна законови действия срещу българското правителство заради колапса на Корпоративна търговска банка. Това съобщи Reuters, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
Световната агенция се позовава на анонимен източник от Фонда, който твърди, че Фондът е завел арбитражен иск в европейски съд. „Нашето искане е да получим счетоводната стойност на инвестициите си“, обяснил източникът.

Българското финансово министерство не е коментирало информацията

Оманският общ държавен резервен фонд притежаваше 30% от акциите на четвъртата по големина финансова институция в България, която бе затворена от централната банка.

Новините от фонда идват малко след като временната комисия за разследване на парите от КТБ излезе с доклад, от който става ясно, че банката е била управлявана като пирамида, а това му е било позволено от слабия надзор на БНБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ОмансъдискКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега всички мухльовци, дето скачахме против орешака, който беше негодник, и накрая се смени с друг негодник и окрадоха банката и сега я крадат, сега всички ние ще плащаме з атая банка
30
0
 
4
 
! Отговори
Инвеститор преди 8 години
Кой е открадна парите ни? Кой е виновен? Кой е бил наказан?Кой ще ни верне парите ни? Никой, никой! Нали, това е добър пример за всички банкери! Утре може да чака за повторение на ситуацията на всяка банка. Напред, мутрите! Не се страхува от нищо! Никой няма да ви накаже!
29
2
 
4
 
! Отговори
men преди 8 години
спокойно тиквонъс арапски, дюнерите и планината броукбек ще спасят положението с ново заемче от 16 милиарда. за награда ще получат посрещане по джапанки и секс със мъжка камила.
28
0
 
1
 
! Отговори
пак грешиш преди 8 години
До До 29Кебабчета не обожавам,а и парите не са ми фикс идея.Каквото си заработя с труд,това получавам.Лесни пари не ме блазнят и не бих въобще взел.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за неразбралите собствениците на банката /е само на 30 % от банката,но нищо /съдят държавата затова че държавата ограби банката ,остави на КОЙ да ограби банката ,
26
3
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 8 години
... за кебапчета ли говориш или за двайсетачка ? ко не си пропуснал не разбрах ?
25
1
 
3
 
! Отговори
грешиш преди 8 години
До До 27Не съм пропуснал нито едни избори,но може би ти ги пропускаш.За съжаление голяма част от българите имат къса памет и здрав гръб.На каквото си постелеш,на такова ще легнеш...
24
2
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Ми ходи да гласуваш бе , ко само скърцаш по форумите постфактум !?
23
2
 
14
 
! Отговори
ненормална държава преди 8 години
У нас 25 години яко се краде изграденото от народа по времето на социализма.И за капак крадците съдят повторно държавата къде ли не и пак печелят.Народът едвам крета вече.Доста хора вече си лягат гладни-няма работа,няма доходи.
22
0
 
6
 
! Отговори
И пак до тоя 20 преди 8 години
Ами нали собствениците на КТБ съдят нашта държава бе !!! Като четеш само заглавието мн ясно че ще пишеш глупости !!! И другите *** ще ти бият плюсове !!!
21
2
 
9
 
! Отговори
И пак до 20 преди 8 години
Мислиш ли че ако е виновен Цв Василев - ще го оставят на спокойствие !? Най малкото щяха да го гръмнат ,тъй че си прави изводи за какво иде реч !
20
2
 
5
 
! Отговори
Пак до 20 преди 8 години
И не само за КТБ ще платим ами и на гърчолята мурафетите ще финансираме .
19
0
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Да ама държавата фалира банката , много ясно че ще си търсят парите . Все пак не е частен инвеститор а държавен фонд. И то от силните финансово страни ,не като нас ***.
18
0
 
10
 
! Отговори
Има си надзор... преди 8 години
До ????Има си надзор ... е у нас няма - за това ни съдят
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КТБ беше частна банка, да съдят собствениците й.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен от Оман преди 8 години
Ало, България! Който е откраднал пари от КТБ? Кой ги е откраднал? Кой?
15
8
 
24
 
! Отговори
???? преди 8 години
Та значи .... купувам си 30% от Кока Кола , но тя ако фалира - от правителството на САЩ ще си търся парите и ще ги съдя до дупка , така ли .... Егати смешниците
14
2
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Е мой ли да съм дал на Пешо 300, от необходимите 1000 лева за нафта да ожъне.Пешо ще ми даде 500 като свърши жътвата и аз да го оставя да пие в кръчмата ,а не да жъне?Това е към оманците!!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще трябва да се изтеглят още 16 милиарда държавен заем за да платим влоговете и на арабите.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време да свикаме референдум "за" или "против" исканията на Оман.