Хакнаха лични данни на 21 млн. души в САЩ

Главният заподозрян за кибератаките срещу правителството е Китай
10 юли 2015 21:17,
18
Хакнаха лични данни на 21 млн. души в САЩ
Снимка: bgonair.bg

Над 21 млн. души са засегнатите при последната хакерска атака срещу американското правителство. Лична информация и данни на държавни служители, кандидати за работа, федерални контрактори и повече от един милион техни партньори е попаднала в ръцете на кибер престъпниците. Новината беше потвърдена официално от Вашингтон.

Според Офиса по мениджмънт на личния състав броят на засегнатите е 5 пъти по-голям от очакваното. Всеки служител или кандидат за работа, който е бил проучван или интервюиран след 2000 г. е уязвим. Засега обаче не е на лице злоупотреба с данните, които включват финансова информация, криминални записи, имена и адреси на държавни служители и техните роднини.

Това е втора голяма кибератака срещу Офиса по мениджмънт на личния състав. Миналия месец тя достигна до данните на 4,2 млн. души.
Според американските власти сега вирусът е различен, но е свързан с първия. Миналият месец шефът на американското разузнаване Джеймс Клапър заяви, че Китай е главният заподозрян за масивните хакерси атаки.

По-рано тази седмица Хилари Клинтън кандидатът на демократите за президент също коментира, че Китай се опитва да хакне всичко, което не се движи в Америка. Тези думи бяха определени от Пекин като безотговорни и необосновани.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 13КЪДЕ ВИДЯ ЗЛОБАТА? ТУК Е САМО СМЯХХХХХХ!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
браво на верващия(си).
11
1
 
9
 
! Отговори
има ли преди 8 години
Има ли още някой да не е разбрал,че всичко е бизнес и манипулация?!
10
8
 
6
 
! Отговори
?! преди 8 години
Какви невероятни глупости на търкалета и такава българска злоба!АБЕ,ЩО СТЕ ТОЛКОЗ ЗЛОБНИ,БРЕ???ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ.
9
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко стана сега- жълтурите дето бачкат за една купичка ориз ви направиха смешни и се подиграха със системата ви за сигурност. Ама то какво ли се учудвам, севернокорейците дето от вчера имат компютри накараха ФБР и Сони да се чешат по главите.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко ви е, трябва да ви изстискат като лимон и да ви източат цялата ви информация. Нагли, арогантни смешници, когато подслушвахте Меркел, Оланд, Ватикана, МВФ, цялото население на ЕС и когато четяхте цялата им лична кореспонденция, тогава не ревахте. Хак да ви е сега.
7
3
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Ха-ха-хаКитай го нафърфори на големите носове брутално! :-D
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАВАРИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ ЗАЯДЪТ С КИТАЙЦИТЕ. КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ КИТАЙ СИ ОСТАВА КИТАЙ. СЕГА КАТО СИ НАПРАВЯТ С РУСИЯ БАНКАТА БРИКС И ДОЛАРА УМИРА. МОЖЕ ДА СИ ГО ПЕЧАТИТЕ В ТРИЛИОНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ И С ПО ЕДНА КОЛИЧКА ДА ХОДИТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ХЛЕБЕЦ КРАВАРЧЕТА. УМИРАТЕ КРАВАРЧЕТА. ВАШЕТО ВРЕМЕ ИЗТЕЧЕ. А ПЪК АКО ИСКАТЕ МОЖЕ ДА ИМ СПРЕТНЕТЕ ЕДНА ВОЙНА НА КИТАЙЦИТЕ. ДА ВИ ВИДЯ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ИЗДЪРЖИТЕ НА ЗАДНА ПРАШКА.
5
1
 
22
 
! Отговори
Стар демократ преди 8 години
Запада запада, изтока Изгрява...
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро в САЩ ще стане незаконно да бъдеш бял и хетеросексуален!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО
2
2
 
30
 
! Отговори
що така бе преди 8 години
ЕЕЕЕййййййй тея хамериканците нали бяха свърх модерна и технологична държава бре....са ко става?????Комунистите си правят та..к с тях......
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами наложете им санкции!