Евакуираха над 1 млн. китайци заради тайфуна Чан-хом

Стихията нанесе щети за над 300 млн. долара, няма човешки жертви
Обновена: 11 юли 2015 19:49 | 11 юли 2015 19:40, Анисия Иванова
11
Евакуираха над 1 млн. китайци заради тайфуна Чан-хом
Снимка БТА

Китайските власти евакуираха над 1 милион души от крайбрежните райони на източната китайска провинция Чжъцзян в очакване на тайфуна Чан-хом, предаде ТАСС, като се позова на държавната информационна агенция Синхуа.

Засега няма данни за човешки жертви.

Това е най-мощният тайфун, връхлетял провинция Чжъцзян, от 1949 г. според китайската метеорологична служба.

Преките икономически щети са оценени на 1,9 милиарда юана (319 милиона долара). 94 жилищни сгради бяха напълно или частично разрушени. Над 200 000 домакинства останаха без ток.

Анулирани бяха над 600 полета от летищата в Ханчжоу, Нинбо, Вънчжоу и Тайчжоу. Затворени са и магистрали в района, поради което са анулирани редица автобусни линии. Прекратени са и всички пътнически маршрути по вода. Близо 30 000 плавателни съдове, намиращи се в недалечни акватории, са привикани обратно в пристанищата. Прекратени са и фериботните курсове до остров Тайван.

В няколко района на провинцията от вчера до тази сутрин са измерени интензивни валежи от над 100 л на кв.м, а на места и над 400 л.

Тайфунът връхлетя днес крайбрежието на Китай и постепенно губи сила над сушата.

Чан-хом е вторият за тази седмица тайфун, засегнал Китай. На 9 юли южното крайбрежие на страната бе връхлетяно от тайфуна Лянхуа, от който пострадаха около 1,6 млн. души, а нанесените щети се оценяват на 1,3 млрд. юана (213 млн. долара).
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Кво му се връзвате на тва ***,бе!?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 3. КАКЪВ АЛАХ ТЕ ГОНИ БЕ? ГОСПОД Е ЕДИН И ЗА МЮСЮЛМАНИ И ЗА ХРИСТИЯНИ. БОГ Е ВСЕЛЕНАТА КОЯТО Е БЕЗКРАЙНА И ВСЕМОГЪЩА . ВСИЧКИ ТЕЗИ РЕЛИГИИ СА ИЗМИСЛЕНИ ОТ САТАНАТА ЗА ДА РАЗДЕЛЯ ХОРАТА. ЗАЩОТО АКО ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА СЕ ОБЕДИНЯТ ЩЕ СТАНАТ СИЛНИ И ТЕЗИ КОИТО ГИ РАЗДЕЛЯТ НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ВЛАДЕЯТ. ЕЙ ТАЯ ПРОСТОТИЯ НЯМА ЛИ КРАЙ БЕ?
3
3
 
4
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Какво общо има глупавия бог аллах с тайфуна в Китай?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези нямат проблеми с мащабите...Просто си представих Пловдив целия евакуиран. Не виждам тук как ще го направят. А после няма да намерят здрава врата на връщане...
1
0
 
16
 
! Отговори
Браво на ... преди 8 години
... китайците! Майсторска работа! САЩ остави милиони на произвола на съдбата в Ню Орлеанс при Катрина.