Мощен взрив пред италианското консулство в Кайро*

Взривила се е кола бомба, има и загинал
Обновена: 11 юли 2015 10:37 | 11 юли 2015 09:25,
6
Мощен взрив пред италианското консулство в Кайро*
Снимка: архив Reuters

Мощен взрив проехтя тази сутрин пред консулството на Италия в Кайро и уби един човек, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки египетския здравен министър Хосам Абдел Гафар.

Египетски източници съобщиха за двама пострадали - един цивилен и един полицай, на според италиански медии ранените са четирима.

В момента на експлозията, станала в 6,20 ч. местно време, консулството е било затворено. Няма пострадали италиански граждани, съобщи в Туитър италианският външен министър Паоло Джентилони, цитиран от Франс прес. Италия не може да бъде сплашена с атентати, написа той.

Свидетели, цитирани от египетската агенция МЕНА, твърдят, че взривът е причинил много сериозни поражения на сградата, чиято фасада е частично разрушена. Щети са причинени и на околните сгради, съобщи кореспондент на ДПА. Разкъсани са и водопроводни тръби около сградата, което е довело до наводняване по околните улици.

Кръстовището, където се намира сградата на консулството, е винаги оживено, дори и в ранен част като днешния, в който е станала експлозията, отбелязва Асошиейтед прес.

Според Франс прес тя е причинена от взривно устройство, заложено под паркирана наблизо кола. Никой засега не е поел отговорност за взрива, но след свалянето на ислямисткия президент Мохамед Морси от армията през юли 2013 г. джихадистки атаки и атентати зачестиха.

Обновено към 10.34 ч.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Баба ти......
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой създаде талибаните?
3
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Виж сега, ако се чувстваш ***, никой не ти пречи да ходиш в Египет, да се качиш на кола бомба и да се взривиш.Аз лично, за разлика от теб, нито се чивствам ***, нито смятам да убивам невинни хора.
2
3
 
9
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До Анонимен1талибани побъркани !!!
1
4
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
свършиха ли американските посолства че на италианско да посягат?