Светим покрай Гърция: По-добре сте, похвали ни Ханке

Ситуацията у нас е за предпочитане заради валутния борд
Обновена: 19 юли 2015 19:01 | 19 юли 2015 18:53,
184
Светим покрай Гърция: По-добре сте, похвали ни Ханке
Снимка: архив Булфото

България е в много по-добра ситуация от Гърция, защото в страната работи валутен борд. Това обяви световният икономист и бащата на валутния борд у нас проф. Стиф Ханке пред bTV.

Той похвали българската фискална система като много дисциплинирана и нарече българският лев клонинг на еврото.

Още по темата
Според професора една от основните причини за състоянието на Гърция е фактът, че тя е била приета в еврозоната без да е готова да приеме еврото. „Така се създаде един гигантски морален риск. Те изхарчиха много пари, взети на заем, които никога няма да върнат”, каза още Стив Ханке.

Световноизвестният икономист нарисува в песимистични краски бъдещето на Гърция. Той нарече правителството на страната комунистическо и го обяви за „напълно некомпетентно”, защото унищожава банковата система.

Според Ханке не е изключено в Гърция да се настани много тежка депресия и нещата да се влошат още. Той предупреди, че това положение няма как да не засегне и българите, живеещи в южната ни съседка.

„Банките в Гърция са много близо до банкрута, освен ако не бъдат подкрепени”, каза още проф. Ханке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господарите хвалят роба..:) И гълчи бунтарите, които искат да "унищожат банковата система" (която по принцип трябва да бъде унищожена..)
83
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За нас през цялото време беше и все още е щастие, че можем да ползваме съветите на този човек. Той измисли как да направи нашета финансова система нормална на фона на тази лудост която се случва навсякъде в Европа. Много малко страни останаха с разсъдъка си, останалите печатат пари и харчат сякаш това са хартийки от Монополи. Вместо да затегнат колана, те имат огромен дълг и продължават да го увеличават наричайки кредиторите "терористи", заемат ли заемат още пари и няма кой да спре тази лудница.
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POD MADROTO RAKOVODSTVO NA BOIKO BORISOV BALGARIA E RESHAVASHT FAKTOR VNA BALKANITE I EVROPA.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1---Одисей-защо се правиш на специалист.Показателите на ико.състояние на България за последните 10 години постоянно падат.И защо трябва да ни сравняват с една ВЕЧЕ фалирала държава???? До там ли стигнахме--да се сравняваме с фалирали държави.....ей Одисейчо--манипулираш и си безочлив лъжец......
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата Еврозона се скъса да помага да на Гърция, а ние сме съвсем сами, защо не вземете това под внимание ? Всички винаги са били крайно несправедливи към България. На нас нямаше да ни отпишат над 100 млрд. евро дългове през 2010г., вместо това щяха да ни надпишат още. Нямаше ЕЦБ да хукне да ни помага, а щяха да ни бутнат по-бързо в пропастта. Кога всички държави са се събирали през ден заради нас? Кога сме занимавали целия континент една година нон-стоп? Това е крайно нечестно.
79
1
 
7
 
! Отговори
еееййййййййййййййййй преди 8 години
До Одисей 1...какъв растеж бе...растеж на самоубийствата..растеж на мизерията...растеж на бедността...растеж на ромското население...растеж на фалиралите частни фирми...растеж на необслужваните кредити...растеж на демографският срив....растеж на всички цени за народа....растеж на богатите политици...растеж на курупцията....растеж на организираната престъпност-с политически чадър....ЗА такъв растеж ли ми пишеш тук бе......ФАКТ е,че България става все по-зле...И това че ЛЪЖЕШ не променя нищо...
78
1
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 8 години
Този се гаври с нас!Няма ли кой да му бие един нашенски шут и да върви на майната си?
77
0
 
4
 
! Отговори
отвратен преди 8 години
Седнал тоя да ме убеждава колко добре живея--??? Що за наглост и дебелоочие....Самият факт,че 60% от българските домакинства спират напълно парното си или частично--говори сам за себе си.....Седнал да ме убеждава тая шматка--а опашките пред социялните кухни стават все по-големи....а ровещите в кофите възрастни хора все повече....Това безочие на западните "експерти" е безгранично и отвратително......
76
0
 
6
 
! Отговори
Дарина Кирова преди 8 години
До Одисей 1Не съм била за соца но сега да не си добре,като те гледам колко поста пускаш, си на хранилка. аз поне ако ми е кеф си пиша, нямам заповеди като вас. Един не пише по същество
75
0
 
7
 
! Отговори
Дарина Кирова преди 8 години
В едно е прав този ***, че гърците му показаха, че банковата му система е пирамида и спирала и всички,които смятат да останат държави, ще трябва да намерят начин да се разтури седянката на банкерите с големите лихви
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валутният борд е измислен в Британската империя и се налага на държавите-колонии, в които местната валута се връзва към курса на империята, г-н Ханке може да потвърди този факт.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига че ще ви намразя още повече! Да сте видяли грък който да търси работа в България? Да е готов да слугува за 300 лева ? - ОХИ!
72
1
 
13
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 8 години
Раздробиха целия Балкански п-ов на молекули и продължавата да дробят. Изпокараха ни като кучета, Ромънци, Българи, Сърби, Турци, Гърци, Хървати и т.н. Намериха ни цаката и руснаци и американци ( особено вторите ) и деразаят до откат. Как може да сравни Ханке България с Гърция ?! Как ? То, нищо общо няма освен тъпия балкански манталитет. Изказването му ми звучи, като : Уважаеми българи моля да се успокоите, защото премиера Борисов днес си е забравил парите дома и няма да яде ... не като вас ! :-)
71
0
 
3
 
! Отговори
marti преди 8 години
zdrwaei wasilew, zdrawei be selendur..
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те комунисчетата ,никога не са разбира ли нормалния цветен свят. За тях всичко винаги трябва и е сиво . Те същите никога не са поглежда ли същия този свят прес очите на другите ,затова и не разбират кое реалност и кое само в болните им мозъци . И точно за това мразят всички различни от тях ,колкото и да се опитват понякога да го скрият .. Точно такъв е и техния вожд в кремъл
69
9
 
4
 
! Отговори
Виж преди 8 години
до Циника - ти лъжеш. Втора програма просто не се хващаше по телевизора. ЗА НЕ ГОВОРИМ, че ТЕЛЕВИЗОРИ НЯМАШЕ. Спомянм си бащата като купи един Електрон, че го мъкнаха трима души до 3 етаж. Самия телевизор беше живо наказание. Спомням си и до днес първия КРОУН .....просто беше фантазия, видеото. Въобще ти си тръгнал...в СССР ходихме на лагер, нашите хора търгуваха с кашкавал, дъвки орбит, дрехи. Русначетата бяха ГЛАДНИ! Въобще да не ти говоря за условията в лагера.
68
0
 
2
 
! Отговори
iv преди 8 години
До Анонимен 113Пишеш глупости!
67
4
 
3
 
! Отговори
Виж преди 8 години
до ЦЗиник - то може да е имало Втора програма по 2 часа на ден НО НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДАШЕ. Ами да си говорим за АНТЕНИТЕ - постоянно с бащата се качвахме по тавана да настройваме антената, щото се развалило приемането.Ами радио - никаков радио имаше една радиоточка и едно БНР. Ами вестници. Помниш като се появиха първите свободни вестници какви опашки бяха, вкл за ДУМА........Тъй че не ни прави на луди. Аз разибрам, че ти плащат да лъжеш тука по форумите, ама не сме чак толкова прости бълагрите.
66
4
 
3
 
! Отговори
Виж преди 8 години
не знам какви е имало в Германия, но знам, че умирах от страх да ходя на зъболекар, заради изтезанието там - нямаха материали, упойки....сега отивам с кеф и аз и децата. Въобще не разбирам, че ходя на зъболекар освен, ако няма упойка. Пломби, материали всичко на ЕВРОНИВО. Им а много неща за подобряване, но няма НИКАКВА БАЗА за сравнение с комунизма!
65
4
 
3
 
! Отговори
Виж преди 8 години
до *** - абе какви зъболекарски кабинети - това беше инквизиция. Имаха някакви стари зъоблекарски столове и бормашинки. Пломбите бяга ужасни. Ти не си наред. Ами да си говорим за земеделието, където българите заради трудолюбието си поддържахме ниво - ами русанците ни пращаха НИВА и ЮМЗ. Ти пробвал ли си да жънеш с НИВА - аз съм се качвал като дете и ти казвам, че това беше НАКАЗАНИЕ, КАТОРГА да се работи в такава машина.......Сегашните арендатори нищо не знаят - жънат на климатик.