Токио моли Медведев да не отива на Курилските острови

Това ще нарани чувствата на японските граждани, заяви японски министър
24 юли 2015 10:15, Елка Василева
46
Токио моли Медведев да не отива на Курилските острови
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Министърът на външните работи на Япония Фумио Кишида отправи молба чрез японското посолство в Москва към руския премиер Дмитрий Медведев да отмени планираното си пътуване до Курилските острови, за които Русия и Япония имат териториален спор, предаде ТАСС.

Още по темата

"Ако пътуването на руския премиер се състои, това ще бъде в разрез с позицията на Япония по въпроса за четирите северни острова и ще нарани чувствата на японските граждани", се посочва в съобщението. "Това е неприемливо", се посочва в документа.

Медведев пътува за първи път до Курилските острови през ноември 2010 г., когато беше президент на Русия. Дотогава висши ръководители на Русия нито веднъж не бяха посещавали островите, напомня ТАСС.

Токио и Москва имат отдавнашен спор за суверенитета на Южните Курилски острови, анексирани от Москва в края на Втората световна война, които Япония иска да си върне.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 18Чудя се, как да коментирам мнението ти, без да ми го изтрият - живей с мъдростта си, но не я споделяй, защото е уникална!
6
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Японската икономика е два пъти по-голяма от руската, така ако има разум в кремълските диктатори би трябвало да се отнесат с внимание към тази молба
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гад////////евалата пич-- утрепа ме...бахххх и смеха....оправи ми настроението днес--благодаря ти от сърце........
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАХАХАХА. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ТУРЦИЯ ДА КАЖЕ ЧЕ ПЛЕВНЯТА ИЛИ БОКО НАРАНЯВАТ ЧУСТВАТА НА ТУРЦИТЕ АКО ПОСЕТЯТ РОДОПИТЕ.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На населените острови живее народът айну, които нито са руснаци, нито японци. Предполагам ,че японеца има предвид сънародниците си в Япония. Русия владее тези острови още от 19 век, победител е във Втората световна война, така че японците да пият по едно саке. Във войната със съюзници като Германия, Япония и Италия също сме загубили територии , така е победителите взимат всичко.
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да знаа, къде живота е по-добър? В Япомия или Русия? И защо не намправят референдум по въпрса, на коя дърава граждани желаят да бъдат жителите на курилските острови?
1
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дразня се от тази показност на руснаците. Два хвърлея камъняк и лично Медведев ги посещава, пардон - препикава ги. Това е традиция. Болна руска политика.