Специална боя срещу пикаещите в Сан Франциско

Градските власти на борба с миризмата
26 юли 2015 08:58, Александър Попов
28
Специална боя срещу пикаещите в Сан Франциско
Снимка: Reuters, архив

В Сан Франциско градските власти са решили да направят опит да се преборят с неприятната миризма на урина по улиците, като боядисат стените с боя, която връща струята към пикаещия, съобщи Ройтерс.

Директорът на местната служба за поддръжка прочел в социалните мрежи, че такава боя се използва в един от кварталите с нощни клубове на Хамбург, за да бъдат отучени любителите на бирата да се облекчават на улицата.
 
Боята "Ултра-Евър драй" (Ultra-Ever Dry) се предлага като суперхидрофобно покритие, което отблъсква повечето течности. Ако се уринира срещу повърхност, боядисана с такава боя, струята се връща и опръсква панталоните и обувките. Идеята се, че следващия път, когато решите да се изпикаете на обществено място, ще се замислите, казва говорителка на общинската служба.

Миналата седмица в Сан Франциско този метод вече е изпробван в рамките на пилотен проект в райони около барове и на места, където има много бездомници. Поставени са и предупредителни табелки на английски, испански и китайски.

По-евтино излиза да се боядисва с такава боя, отколкото да се плаща на общински служители да мият с парочистачки замърсените стени, казва служителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Сан Францискосащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До блока на баба ми има едно капанче, където кварталните безделници по цял ден киснат. Собствениците са им направили две тоалетни, но пияндурите пак си пикаят на стената на блока. Явно така ги кефи. Да направят законите така, че като ги снимат да ги глобяват и да им налагат наказание обществено-полезен труд, да видим дали няма да се научат да пикаят в тоалетните.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MI NAPRAVETE TOALETNI BE
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До комунистВ БГ пиакят навсякъде, само не и в ***. Млък бе! Ти сам сам опикаваш собственият си дом.
13
5
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Аз пикая на стена от разстояние 70-80 см, просто няма начин струята да се върне.
12
9
 
8
 
! Отговори
Long Hui преди 8 години
С моя голем *** мога да пращам на два метра. Нема чак толкова отблъскваща боя че да ми го върне обратно .
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако въведат това в България ще протестираме
10
4
 
16
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Това е дискриминация! Веднага да се направят и водоотблъскващи тротоарни плочки за да си опикават сутиените и уриниращите жени.
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им се пикае на хората да пикаят. Ще завали дъжд и ще почисти улицата. Няма нищо лошо в пикаенето на вън.
8
1
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
У фриско най мирише даун таун,,центъра'' ,мирише на пикоч ,та се не трае.Само елате ,като отидеш на разходка , си затваряш носа.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук си требе математически подход, съчетан с познаване на физичните закони. При наличието на подобно хидрофобно покритие, адекватния подход, предполага насочване на струята под ъгъл от около 42.5-43 градуса, при което струята няма да се връща а ще продължава, отразена в друга геометрична равнина. Предполагам, че ще е нужно обучение по овладяване на техниката и това е една потенциална пазарна ниша, която ще осигури база за развиие на множество обещаващи start-up компании.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това намирисва на дискриминация - кво прайм с пикаещия във вонтани като запаката!
5
1
 
34
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Бажанака кат са върна дет беше у щерка си на гости в града и вика-и както си пикаех на стената на един блок и некой си фърли *** от терасата-еййй нема са опрайме...ами тъй де-как може си фърлиш *** доле на главата на пикаещите ами ако ги стреснеш та са опикаят-никаква култура нема в тез градове бе...
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Колев пееше как ще ги стигнем американците, че ние сме ги задминали. При нас си пикаят навсякъде, плюват, духат си носа и въобще е пълна гнусота. Разхождат си кучетата на детските площадки и градинки без да събират *** след тях ама кметовете на общините не намериха начин да санкционират тази идиотщина, въобще ние сме номер едно.
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли ква е разликата.Че там смърдят само гетата на градът.А в София смърди навсякъде..
2
15
 
19
 
! Отговори
комунист преди 8 години
Ха ха и ни ги дават за пример.А вонят на пикня
1
13
 
8
 
! Отговори
antikomunist преди 8 години
Me rasbrah koja strana e propadnala?