Швеция отново засече чужда подводница в свои води

Буквите по корпуса й били на кирилица
28 юли 2015 08:11, Петя Славова
85
Швеция отново засече чужда подводница в свои води
Снимка: архив, Reuters

Чуждестранна подводница с дължина около 20 метра и с букви на кирилица по корпуса си бе засечена край източните брегове на Швеция, предаде ДПА.

Организацията за гмуркане в търсене на потънали съдове Оушън Екс-тим съобщи в сайта си, че няма външни признаци на щети по подводницата и че всичките й люкове са затворени.

"Затова и се опасяваме, че екипажът не е могъл да се спаси преди потъването на съда", каза гмуркачът Стефан Хогеборн, цитиран от БТА.

Шведските ВМС потвърдиха след проверка на видеозаписите на организацията, че става дума за чуждестранна подводница, съобщи в. "Експресен".

Миналото лято чуждестранна подводница бе засечена около острови край Стокхолм, но шведските ВМС не успяха да я заловят въпреки неколкодневно издирване. Не стана ясно на коя държава е принадлежала подводницата, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Швецияподводница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Джон Ленин преди 8 години
Това е Жълтата подводница на Бийтълс.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швеция отново....стана за смях!:)пдводница....*** от царска Русия...и маде от оса :)
55
0
 
2
 
! Отговори
отвратен преди 8 години
Ха-ха-ха.... страхът е голямо шубе... а нескопосоната дезинформация е отвратителна.... ето за това става въпрос:Подводная лодка Сом была построена в США в 1901году. Длина ее корпуса составляла 19,3 метра, ширина 3,5 метра. В июле 1915 год Сом перевели из Черноморского флота на Балтийский. А 10 мая 1916 года лодка погибла при столкновении со шведским пароходом Ингерманланд. Никто из экипажа субмарины, состоящего из 18 человек, не выжил.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако за такав днес на момиченцето му цепнат надницата, другия път ще внимава! Отвратитеилно! Питам, защо изтрихте моите два копи-пейста? Това не е забранено от правилата на сайта! Да не искате да губя време да ви превеждам и преразказвам! По-добре, научете се да работите!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ив Косто търси дипломите за висше на Мадридски дедо и Лучано!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който търси - намира!Ако покопат малко и руско НЛО може да изскочи!
51
0
 
7
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Руската подводница Сом, изчезнала по време на Първата световна война, е била открита от водолази край бреговете на Швеция.По-рано шведски водолази откриха на дъното на Балтийско море в териториалните води на Швеция чуждестранна мини подводница, за която се предполага, че е руска. На корпуса й бил открит надпис на кирилица. На 10 май 1916 г. Сом, която патрулирала в Балтийско море, потънала при сблъсък с шведския параход Ингерманланд. Нито един от двамата офицери и 16 души екипаж не оцелял
50
0
 
14
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
Руските подводници обикновенно нямат надписи по корпуса, освен боен номер, като цифрите разбира се са едни и същи за държавите, пишещи на кирилица и латиница
49
0
 
2
 
! Отговори
Maleee... преди 8 години
..e dobre be..., kato sa ja ZASEKLI..., posle izpusnali li sa ia...?..;))...a kato podozirat, ce horata sa se izdavili v neia...-sigurno za podvoden Letiast Holandec govorim...
48
0
 
7
 
! Отговори
ХА ха ! - КИТ.. преди 8 години
Цаца, ама РИБА!:)
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На страха очите са големи!та Шведите от това ли толко време се плашеха - от малка подвоница "Сом" потънала преди революцията?Смех!
46
1
 
12
 
! Отговори
До Авторката преди 8 години
Петя тази работа не е като оная!Отиди да те оправи някой!Статията ти прилича на "Гладна кокошка просо сънува!
45
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 8 години
По пътя на "логиката" по европейски - щом пише на кирилица, значи подводницата е наша - нали ние сме я измислили - кирилицата, не подводницата; А щом е наша, значи е на НАТО, щом и ние сме вътре. Така че, шведите да не се кахърят - този път емигрантите не са от африка.
44
1
 
15
 
! Отговори
лузър преди 8 години
*** статия!Достойна за днес и аудиторията им.Включвам и мен щом загубих 10 минути тука.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не е била нашата подводница? Има ли капацитет да стигне до там?
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е подводницата на капитан немо
41
1
 
14
 
! Отговори
дезинофмация преди 8 години
Ете на тва му се вика дезинформация. Тая статия все едно е пусната от ЦРУ, КГБ и 6-ти отдел едновременно.
40
0
 
20
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
Какви факти бе!?!Това, че са извадили археологическа находка от 1900 г и я представят като нахлуване в техните води и засичане на актуална и действаща руска подводница ли наричаш факти???Това си е чиста пропагандна манипулация и дебела лъжа.Засекли? Дръжки!Катастрофата на тази мини подводница с кораб е известна от поне 100 години.Твоите "факти" са продукт на дебелоочието на западната пропаганда.Тя разчита, че четящите са толкова ***, че ще им вярват на дебелата лъжа...
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е личната подводница на Путин, той лично си я кара из губернията... Пичове като ви зададат съчинение по картинка поне се помъчете малко повече. Тази статия и 5лв не струва. Слаб 2!
38
0
 
16
 
! Отговори
морски преди 8 години
До редакцията и автора - ако подводницата е засечена, значи че трябва да е ба в движение. .. ако е намерена, както става ясно от текста, значи е потънала... да не е от Втората световна??? Не става ясно, въобще кофти написана статия...