Обстрелите в Донбас засилени, снарядите полетяха

Изстреляни са 530 снаряда и 413 мини
1 авг 2015 16:50,
41
Обстрелите в Донбас засилени, снарядите полетяха
Снимка: архив, Reuters

Самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) обвини украинските военни за 79 случая на нарушаване на примирието в Източна Украйна за последното денонощие. Министерството на отбраната на ДНР посочи, че интензивността на обстрелите се е увеличила значително и на територията на Донбас са били изстреляни 530 снаряда, 86 от които са с калибър 152 и 122 мм, 31 танкови снаряда и 413 мини с калибър 82 и 120 мм., пише "Фокус".

По-рано щабът на силите на ДНР заяви, че през изминалата нощ украинските сили са изстреляли по град Горловка в Донецката област над 500 снаряда. В резултат на това са ранени петима мирни жители. Местните власти потвърдиха, че украинските военни са обстреляли града и село Спартак. Три снаряда са попаднали в жилищна сграда и са повредили газопровод.

От своя страна, украинската армия обвини противниковите сили в 70 нарушения на примирието в района на Донецк за последното денонощие.

Мисията на ОССЕ и представители на Съвместния център за контрол и координация за прекратяването на огъня ще посетят град Горловка, Източна Украйна, за да установят какво е положението там.

В същото време градската администрация съобщи, че седем цивилни са загинали, а 19 са ранени вследствие на обстрелите, които украинските сили са извършили през юли в Горловка. Според администрацията сред ранените има и три деца. По данни на кметството от януари до юли 2015 година от обстрела на украинските сили са загинали 164 мирни жители, а 506 са били ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
11
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Шопе,главата ти е дървена на тебе.Войната там е поради една единствена причина.ФАШ спретнаха майдан,после техни снайперисти избиха 80 човека от едните и другите,след това преврат и марионетно правителство,което имаше за цел да вкара Русия във война,като избива невини Славяни,които не са съгласни Евреи да ги управляват и избиват. А относно коментар 35 на соросоидната ***,да си го завре там където не го огрява слънцето.
23
0
 
5
 
! Отговори
Антоний преди 8 години
Няма значение дали Войната е умишлена не умишлена провокирана или за изгоди.... Войната си е Бизнес Кървав... На Война се гине... Има Кръв и Сълзи .. Защо се води Война??? ЗА ДА ПОСТИГНЕШ ОНОВА КОЕТО Е НЕПОСИЛНО ЗА ТЕБ ОСВЕМ ЧЕРЕЗ МНОГО КРЪВ!!! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА..Л
22
7
 
4
 
! Отговори
28 до славянин преди 8 години
Питай "Войнишки майки" какво сънуват, като ходят да си търсят децата по безимените гробове - що мене питаш?Майдана не го чакайте, а се гответе активно, за да направите прехода бързо и да спасите Русия, да не стане като Либия и Сирия, че после да не циврите, че САЩ и Нуланд са ви виновни, щото били раздавали понички...
21
1
 
20
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Прасенко отлично знае, че спре ли войната само за денонощие и нацистите от ''бесен сектор'' веднага ще го свалят от власт и ще го линчуват! Затова и всеки ден война за него е ден живот! Но тя войната така или иначе ще приключи след обявяването на фалита на ''велика украина''!
20
4
 
10
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 8 години
Ти това за ''безименните гробища'' в Русия и за ''войнишките майки в предстоящият майдан'' коя нощ го сънува!? И колко ще го чакаме този ''предстоящ майдан'' вече!?
19
16
 
4
 
! Отговори
18 до славянин преди 8 години
"от страна на опълченците няма жертви"Абе ти чуваш ли се - в Русия вече има цели безименни гробища, затова Путин преди 2 месеца чак засекрети армейските загуби със закон, а от "Войнишки майки" така са му набрали, че в предстоящия Майдан ще го обесят надолу с главата!!Като нямаш представа какво става в Украйна, що се обаждаш, а?
18
20
 
3
 
! Отговори
българче преди 8 години
Добре е , когато агресора от Русия му се пуска по малко кръвчица....!
17
2
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
На сегашния етап ДНР и ЛНР нямат интерес да предизвикват подновяване на войната!Русия-също.За Украйна е още по-зле,едно засилване на бойните действия ще доведе до нови жертви и загуби на територия.Европа пък е в ужас от такава перспектива!Кой тогава има интерес от това?Само и единствено САЩ!Нагнетяването на напрежението и подновяване на войната обслужва пряко техният интерес и изпълнява първоначалния план!Мир в Украйна означава провал за Америка.И най-вероятно плащат директно за провокациите.
16
4
 
20
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Крайно време е донбасци да почнат да отвличат хора от батареите, които стрелят - със сигурност ще се намерят доброволци за тези групи сред мъжете загубили дом или роднини - да видим тогава, кой ще стреля по гражданите!?!?!!!
15
16
 
10
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 22Я преди да викаш на някой "***",си виж твоя говежди правопис и изказ!И недей да обиждаш Апостола като го сравняваш с тези русняци и главорези, дето разтурват чужда държава!Как се сдобиха тия "мирни" жители в Донбас с танкве за по 10 милиона всеки? Как се сдобиха с БТР-и, гаубици? Извинявай, ама ако не дай Боже в кърждалийско някой реши да се бори за "свобода и достойнство" срещу България и си направи Кърджалийска република,пак ли ще го сравняваш с Левски а ?
14
16
 
10
 
! Отговори
РАД преди 8 години
"Интересна" работа значи.Ако се четат и слушат само проруските и руските източници могат да се направят следните изводи:1. Сепаратистите всъщност са мирни жители, които първоначално са нямали оръжия, но с помощта на ловни пушки и джобни ножове са "превзели" няколко батальона танкове, гаубици,БТР-и и се "защитават" с тях2.Сепаратистите спазват стриктно примирието3.Само украинската армия стреля при това не срещу военни обекти, а срещу "мирни" жители, предимно деца...Направете си изводите..
13
8
 
14
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 8 години
Нагло ''демократче'' ако опълченците се криеха в жилищата на цивилните заедно с тях, щеше да има жертви и от тяхна страна, а не само от страна на цивилните, самият факт че от страна на опълченците няма жертви, а само от страна на цивилните означава, че те не са заедно и нацистката хунта съвсем съзнателно и целенасочено обстрелва единствено цивилни в техните жилища! Такива са били винаги и нацистите, и ''демократите'', убиват само цивилни, защото не могат да се бият срещу въоръжен противник!
12
24
 
8
 
! Отговори
до защо преди 8 години
"Защо на територията на ДНР и на ЛНР има толкова много убити и ранени цивилни граждани?"Защото руските терористи ползват цивилните граждани за жив щит!Крият се зад жени и деца по детските градини в града - никога няма да излязат навън на полето страхливците!Путин в Хага доживот!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
odessa преди 8 години
tia leketa ot desen sektor, iskam da gi vidia srechstu publikata na kolovrat.
10
24
 
7
 
! Отговори
Др.Хаус преди 8 години
Добре е да се пуска редовно кръвчица на руснаците.Много е здравословно и отрезвяващо!
9
7
 
32
 
! Отговори
тотално фиаско преди 8 години
Пороченко доведе, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват, бият и убиват. Държавата е неуправляема. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Пороченко не му остава нищо друго, освен да се гръмне.
8
4
 
30
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо на територията на ДНР и на ЛНР има толкова много убити и ранени цивилни граждани?Защо на територията под контрола на фашистките банди на хунтата от Куев няма нито един убит цивилен? Защото само армията на вече бивша Украйна избива цивилното население. Армията на ДНР и на ЛНР цивилни не убива!
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го покажете на нашия абсурден президент, който се лезеше като ученичка преди няколко седмици на масовия убиец Порошенко...
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA E NAI-MIROLUBIVATA DARGAVA--BOG DA I POMAGA.
5
38
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
"Сащ въоръжават и обучават Фашагите от Киев."Ах да, с противогази и бронежилетки и това е голеем проблем, а че Русия вкарва цели танкове и ракети срещу пътнически самолети не е проблем, нали!??Лицемерието на путинофилията не се търпи вече - СМЪРДИТЕ !!!