Новите технологии правят хората марионетки!

Руският патриарх разтревожен от влиянието им върху човека
154
Новите технологии правят хората марионетки!
Руският патриарх Кирил. Снимка: Reuters

Руският патриарх Кирил обяви, че е разтревожен от въздействието на информационните технологии върху съзнанието на човека, предаде ТАСС.

"Ние знаем, как информационните технологии днес въздействат на човека - както в куклен театър, където марионетките се движат по волята на този, който дърпа конците им. Затова под влияние на информационния поток човешките маси могат да постъпват така, както се иска на някого", каза патриархът, говорейки вчера в Покровско-Татянинския храм в град Чебоксари на Волга.

Според него такава реакция може да възникне, ако човек не следва божиите заповеди - тогава на него "му липсва координатна система", а "човек без такъв маяк, без координати, става лесен обект за информационно въздействие".

Главата на руската православна църква напомни, че Бог чрез Светото писание е дал на хората Слово, което им "помага да не изпаднат в безпътица". "И ако ние възприемаме божието слово с ум и сърце, то ставаме мъдри, силни и е много трудно да бъдем манипулирани", подчерта патриарх Кирил.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Прав е човечеца, сетих се за едно друго слово, жена, те са я подпалили жива в 16-ти век: Не е нужно човек да влиза в храм или да чете Светата книга, за да достигне до Госпог, Господ сам определя кой ще се роди с късмет и кой не!!! На едни Гсопод е дал в пре-пъти, докато други не ги е поглеждал, аз съм от първите! Не ми трпбват милиони и т.н., живея живота на мечтите си, даже нямам 1 милион пари.... пак съм "Господно щастлив" (т.е. адски яастлив викат)!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Са тоя говорител на путин ли е патриарх ли е милиционер топач от кгб ли е като какъв се явява . Вече спряха тубата са коя е следващата социална медия дето му пречи на вижда и учител а
50
2
 
4
 
! Отговори
прав е преди 8 години
Интернет направи възможно 24 ч. троловете да ви облъчват с негативизма си. Ако смятате това за добро, сте със сбъркана ценностна система !
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този се моли бог Путин
48
2
 
2
 
! Отговори
nemo преди 8 години
не коментирам личността на руският патриарх, а неговият сан, обръщението е светейши. бил ли е агент, предполагам. прав ли е за манипулирането чрез технологиите, прав е. проблема не е в самите технологии, а в начина по който се използват. но да хулиш Православието или да пишеш, че патриарха е глава на Църквата е некомпетентно. нищ духом, ще ми се. започна Богородичния пост, време да обърнем внимание, върху себе си, какви сме, къде сме, какво правим за и на ближния си. леки и спасителни пости!
47
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
113 Този ли е светейш , простим Господи на бедните духом като този 113 те не знаят какво пишат
46
4
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Няма по цинично и перверзно нещо от това висш ръководен клир да бъде с червено милиционерско минало , може да му съперничи само това да бъде защитник на Православните християнски ценности бивш офицер от КГБ
45
1
 
13
 
! Отговори
nemo преди 8 години
прав е светейшият и статията е поредното доказателство. всъщност, руският патриарх не е глава на църквата, глава на Църквата е Христос. не бъркайте православието с католицизма. а на тези, които хулят Православието и Църквата Христова ще цитирам думите на митр. Климент Търновски- "ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД" Борците за нашата свобода се клеха пред Св. Евангелие и Кръста Христов, нашият народ даде хиляди мъченици на вярата, а вие хулите!
44
1
 
4
 
! Отговори
До Калоян преди 8 години
Смятам че, статията и заглавието звучат все едно че, са написани от различни хора. Да, статията казва много и го казва ясно. Заглавието не. Може би така трябва за да е "политически коректно", не знам....
43
0
 
3
 
! Отговори
вван преди 8 години
Коментар 107 е до 104....имаше разместване защо така ?
42
1
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
До 106Аз не мисля така, няма нищо провокативно в заглавието,напротив много си е на място, друг е въпроса, кой как го рязбира, и как чете статията...а тя казва много !!!
41
3
 
1
 
! Отговори
% .V... преди 8 години
Курбан от технология съм правил, но телевизор през терасата не съм хвърлял...
40
0
 
5
 
! Отговори
До Калоян преди 8 години
Статията е добре, само че, заглавието и е провокативно. То прави грешно обобщение водещо до идеята за конфликт между православието и технологиите.Не точно това казва партиархът. Той говори за "информационния поток" който е твърде силен за хора без здрав морален компас и ги прави марионетки.
39
4
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Браво на *** за статията, браво и на Днес бг, че я публикува,В тези кратки редове се съдържа изключителна информация, но за този който я разбира, и дано те стават все по вече, още веднъж благодаря.
38
0
 
2
 
! Отговори
Мътен преди 8 години
Ясни сте ми всички!
37
0
 
2
 
! Отговори
Раннобудно лудо преди 8 години
Ще учиш ли? Ще бачкаш ли?
36
0
 
2
 
! Отговори
Торен бръмбар преди 8 години
Важното е да сте над гюбрето!
35
3
 
5
 
! Отговори
Торен бръмбар преди 8 години
Щом Плевньо казва че е модерно, бъдете като него ... силно с меки китки. Вервайте му!!!
34
1
 
10
 
! Отговори
До 80 преди 8 години
Десният пазарен капитализъм с демокрация се базира на лакомията на хората, като ги прилъгва, че всеки може да кара яхта и да се вози на собствено ферари. Хората се подлъгват и почват да бачкат неуморно, а онези отгоре си печатат пари и им подхвърлят жълти стотинки, осигурявайки си блажен живот, за сметка на борещите се за фалшивата американска мечта. А за да има 1 богаташ поне 100 души трябва да си скъсват з-ка за него. Така че тези приказки за равните възможности си ти на. ри ....
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този мошенник иска сам да държи конците само него да слушат самият живее по яхти лимузини с охрана когато минава ескортът му спират цялото движение в Москва