Новите технологии правят хората марионетки!

Руският патриарх разтревожен от влиянието им върху човека
154
Новите технологии правят хората марионетки!
Руският патриарх Кирил. Снимка: Reuters

Руският патриарх Кирил обяви, че е разтревожен от въздействието на информационните технологии върху съзнанието на човека, предаде ТАСС.

"Ние знаем, как информационните технологии днес въздействат на човека - както в куклен театър, където марионетките се движат по волята на този, който дърпа конците им. Затова под влияние на информационния поток човешките маси могат да постъпват така, както се иска на някого", каза патриархът, говорейки вчера в Покровско-Татянинския храм в град Чебоксари на Волга.

Според него такава реакция може да възникне, ако човек не следва божиите заповеди - тогава на него "му липсва координатна система", а "човек без такъв маяк, без координати, става лесен обект за информационно въздействие".

Главата на руската православна църква напомни, че Бог чрез Светото писание е дал на хората Слово, което им "помага да не изпаднат в безпътица". "И ако ние възприемаме божието слово с ум и сърце, то ставаме мъдри, силни и е много трудно да бъдем манипулирани", подчерта патриарх Кирил.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
10
 
! Отговори
Do 75 преди 8 години
Не знам дали ще ме разбереш, но "помедитирай" на факта че, 1% от населението на планетата държи в ръцете си над 50% от световното богатство!Това е по статистика на Кредит Суис, другие статистики са много по-драстични затова не ги споменавам. Толкова трудолюбив ли е този 1%, а? И къде ги тези работяги да ги видиме, да ни дадат пример как се работи така че, да изсмучеш толкова много?P.S. за сведение не съм нито "левичар" нито "десничар" подобни марксистки идеологеми не ми допадат.
31
0
 
3
 
! Отговори
Do 81 преди 8 години
До Анонимен: Ти да не си придобил някоя рафинерия случайно, та така се пениш. Айде нали имаш равни възможности, придобий, бе! Нали и ти искаш да краш яхти, да имаш частни самолети. Покажи ми някоя снимка с яхтата си - нямаш нали. Ами защо не работиш за това, ами пишеш по форумите?
30
1
 
1
 
! Отговори
Раннобудно пиянде преди 8 години
Пиячка ще има ли? КОЙ< КОЙ>...ще плаща сметката?
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сте жертви на оня хипнотизатор Кашпировски, 26 години живеете в транс и си мислите че сте велики.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е важното е да сме модерни, да имаме смартфон на лизинг, а да нямаме пари за закуска на детето.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тоя ли ще ми ги разправя тия! Руското православие е лидер в историята на религиозния фундаментълизъм - старообряди, трипръсти, двупръсти... Ако носиш брата, ти режат главата вдните. Ако не носиш - другите. Така е било...
26
4
 
4
 
! Отговори
пешо преди 8 години
тези стават с всеки изминал ден все по-нагли! технологиите ви правят мариоетки, затова живейте само и единствено по нашите правила, сякаш така не сте манипулирани. той буквално им казва отдайте се на нас, а не на бъдещето и религиозните откачалки вярват и цъкат минуси на такива като мен... явно има още доста да се развият технологиите и цивилизацията докато се изкорени простотията и стремежа към живот под диктатура.
25
4
 
4
 
! Отговори
* преди 8 години
Някои коментиращи отбелязват как християнството е отклонено от първоначалния му вид а църквата манипулира хората да са послушни. Но премълчават че, същите заробващи сили стоят зад глобализационните процеси, Договора за Трансатлантическо Сътрудничество, зад много съюзи и финансови организации.Подхвърлят ви теми за раздори за да не гледате важното а да се карате по форуми на теми комунисти/капиталисти, технологии/религия, католици/православни.. докато те ви грабят и не си оплелетат докрай кошницата.От там и провокиращото заглавие което сменя смисъла на казаното!
24
6
 
7
 
! Отговори
Борис преди 8 години
А тъпашката му религия на този т.нар. "Патриарх" прави от хората овце. От хилядолетия.Християнството не прави изключение и като всички останали религии е чисто и просто едно суеверие. Узаконено, организирано и институциализирано суеверие. Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости и необразованост.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ура-а-а! С Пу и патриарха начело, към средновековието!***, напред!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не самите нови технологи, а тези (журналисти, големи компании ....), които ги пълнят със всевъзможни ***, спам и откровенни лъжи. От съдържанието се промиват мозъците и се затъпява, а не от самите технологии.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този да слезе от високотехнологичния си японски джип и тогава ще му повярвам:-)
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин за това забрани ю тюб ! За да не могат марионетките да видят другата страна на медала! хахахаха
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че вие в Русия нали нямате технологии, какво се притесняваш?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя псевдопатриарх да каже кога бандитите ще върнат парите от КТБ и Белене!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя патрик като му го вкарват не става ли марионетка
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОт пика си през 70те на миналия век капитализма е в упадък.-------Не си прав ! Във упадък е от 1917-та.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не забравяме,че църквата е една от най-старите свръхтехнологии,изгорили ,анатемосали и промили милиони мозъци,изгорили и анатемосали - вечно да си покаян,вечно да си смиреен,като ти шибнат един от едната страна,да се обърнеш и за другата. всеки медал си има две страни - добра и лоша.човек трябва да намери своите възгледи.всичко е въпрос на тълкуване.
14
2
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
35, това са наивни неща. Православната църква ВИНАГИ следва светската власт - нарича се цезаропапизъм. Няма значение колко демонична изглежда една власт - правосл. църква се подчинява, тъй като счита че всяка власт е пратена от Бога и затова Бог реализира някакъв план чрез нея. Примерно ако властта е жестока, се има предвид, че Бог наказва народа за някакви негови грехове.Та, ако някой патриарх си е позволил да анатемосва светската власт,то той е анатемосал божията воля-знаем къде е сега:))
13
3
 
4
 
! Отговори
Хайде преди 8 години
Хайде поредното противопоставяне тип комунисти-демократи сега на религиозна тема обаче. Важното е съзнанието на плебеите да е окупирано с глупости докато крадците крадат и разчистват пътя за реформи от типа на Трансатлантическия Договор, които съвсем ще ги обърнат на ***. Доста са успешни, трябва да им се признае!Да преведа какво казва патриархът: Информационният ПОТОК, благодарение на съвременните технологии толкова се е засилил, че простаците, без морален компас, съвсем изперкват.