Папата: Забранете оръжията за масово унищожение

"Печалната годишнина от Хирошима и Нагасаки ни кара да се молим за мир"
Обновена: 9 авг 2015 17:10 | 9 авг 2015 17:09, Красимир Ангелов
43
Папата: Забранете оръжията за масово унищожение
Снимка: БТА

Главата на католическата църква Папа Франциск заяви днес, че атомните бомби, пуснати преди 70 години над японските градове Хирошима и Нагасаки, и днес са предупреждение към човечеството да отхвърли войната и да забрани оръжията за масово унищожение, предаде Асошиейтед прес.

По време на традиционната си неделна благословия папата каза, че американските атомни бомбардировки на Япония са "трагично събитие, което все още поражда ужас и отвращение".

По думите му те са се превърнали в символ на унищожителната мощ на човечеството, когато науката и технологиите се използват неправилно.

На 6 и 9 август 1945 г. САЩ пускат две атомни бомби над двата японски града, предизвиквайки безпрецедентни разрушения. Загиват над 200 000 души, а хиляди оцелели носят цял живот бремето на тежки психологически и физически увреждания. Това е първият и единствен път, в който са използвани ядрени оръжия, отбелязва Асошиейтед прес.

"Тази печална годишнина ни кара да се молим за мир, да подкрепим разпространението в света на етиката на братството и мирното съществуване на народите", заяви Франциск.

"От всички краища на земята се издига един призив: не - на войната и насилието, да - на диалога и мира!", каза главата на Римокатолическа църква. Той добави, че "войната винаги е загуба, а единственият начин да спечелиш една войната, е да не я водиш".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ако Папата успее да убеди американците и най-вече господарите им-евреите,да спрат да тероризират света,то тогава може да се мисли за ликвидиране на ядрените оръжия!Ама няма как да стане!Само Господ може да принуди "Богоизбраните" да се откажат от плановете за световен контрол,но и това не е сигурно!
19
3
 
3
 
! Отговори
кк преди 8 години
браво на папата..добре се представя напоследък
18
0
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Папо, кажи на Обама да унищожи ХААРП и ИД ! Е*и и мамата на една атомна бомба !
17
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Ко? Не! Аллах Обема Акбар!!
16
0
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
i kato stanem 11 miliarda kvo shte qdem bre
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛУЧИЛОТО СЕ В ХИРОШИМА И НАГАСАКИ БЕШЕ НУЖНО И НЕОБХОДИМО НА СВЕТА.==============Преговорите за капитулация започват преди бомбардировките. Японците се съгласяват на всичко, освен да дадат императора си на международен съд (което си остава и при крайната капитулация).САЩ ползват ядреното оръжие за:-Да покажат кой е лидер след 2-та световна война-Да не позволят на Съветските войски да навлязат в Япония.Хирошима и Нагасаки е Военно Престъпление и престъпление срещу човечеството.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък марионетката какво се изказва да си гледа гей парада
13
1
 
19
 
! Отговори
se преди 8 години
Много хубаво предложение на папата но!Дали частните фирми за производство на оръжие ще се съгласят?Бизнеса с оръжията е най печелившия!Когато американските компании спрат производството на оръжия за масово поразяване на земята ще настане рай защото средствата за тези производства биха могли да се насочат в развитието на всички страни по света.Хубава приказак нали......
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vednaga gi zabranqvame sled kato spresh da pipash malki deca
11
0
 
3
 
! Отговори
Асф преди 8 години
Заминаха ми надеждите за паркоместа навсякаде по света да се освободят ако забеанят тия оръжия.
10
11
 
5
 
! Отговори
заинтересовани преди 8 години
Заинтересовани: ЗАБРАНЕТЕ ПАПАТА.
9
0
 
23
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Самата война като акт е престъпление.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички да се разоръжат, само САЩ да се въоръжава. Как иначе ще се наложи тотално господство.
7
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9-ти август 1945Не САЩ обявиха война на Япония, а обратното да обвиняваш САЩ за тези бомбардировки е равносилно на това да обвиняващ Червената армия, за изтреляните 2,5 млн снаряда срещу Берлин при финалния щурм в началото на май 45 г.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз казвам еднозначното рязане е добро и демократично.Ние демократично си нарязахме ракетите от ямболската бригада,ракетите от ПВО, танковете и оръдията докато Турция модернизиратехните военно въздушни сили и имат 270 самолета Ф 16, заявилиса още 100 Ф 35. Само техните ВВС имат 60,000 военни.
5
3
 
30
 
! Отговори
паметник преди 8 години
През Втората световна война американците бомбардираха София и убиха 4200 цивилни. Благодарните софиянци издигнаха паметник на американските летци, бомбардирали София! Има ли и в Хирошима и в Нагасаки паметници на американските летци, бомбардирали Хирошима и Нагасаки с атомни бомби?
4
2
 
23
 
! Отговори
9-ти август 1945 преди 8 години
На 9-ти Август 1945, американците извършиха едно от най-големите си масови убийства. Убиха 80 000 цивилни японци в Нагасаки. С атомна бомба.
3
9
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Лицемер!
2
4
 
24
 
! Отговори
Уф преди 8 години
За миг 200.000 цивилно население изчезва...няма съд, няма нищо...победителите не ги съдят...няма по гнусна и страхлива постъпка в историята на човечеството. Няма! И ако се случи така че на същите тези блюстители на свободата да има опасност за територията им, бъдете сигурни че пак ще използват тези оръжия...тези "хора", въпреки че са по 1.90м и 120кг не са мъже и никога няма да бъдат
1
6
 
34
 
! Отговори
нннннн преди 8 години
И като ги забранят какво?Всички да си ги нарежат, а САЩ да оставят техните, така ли?То и НАТО нямаше да се разширява повече, но отиде плътно до границите на Русия.