Познаваме се от далеч – кола с BG номера на тротоар в Лондон

Супер, чувствам си се като в България, написа Вероника Боновска
Обновена: 10 авг 2015 09:16 | 10 авг 2015 08:53,
210
Познаваме се от далеч – кола с BG номера на тротоар в Лондон
Снимка: Facebook

Българин покатери и паркира колата си на тротоар в Лондон пред смаяния поглед на британци, които не са виждали подобно нещо.

На такъв случай се натъкнала Вероника Боновска, която от 8 години и половина живее в британската столица и публикува във Facebook снимката на автомобила.

Жената излива своето възмущение срещу неспазването на правилата във Великобритания, разказвайки с изумление за гледката, на която се е натъкнала.

"Вървя си аз из квартала в Лондон и се натъквам на кола, нагло паркирана на тротоара. Започнах да се смея, тъй като за 8 години и половина тук не съм виждала такова нещо. Захилих се и си викам: "Супер, чувствам си се като в къщи, като в България". Оказа се, че наистина колата е с българска регистрация. Кеф баце!", пише тя.

Някой ще каже, че коментарът е излишен, но това не е така, защото видиш ли подобна родна наглост в чужбина ти става хем смешно, хем тъжно, хем много срамно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
hum преди 8 години
Това никак не е смешно, незнам каква е тази мода да се смеем на подобни неща в Бг. Смеха ни прави жалки и лековато нехайни към подобни явления, за да скрием очудващ непукизъм, сякаш нищо от това няма значение..., но така и ние самите губим значение
109
0
 
3
 
! Отговори
HT преди 8 години
Някои от предишните коментари не са базирани на факти, а на предположения относно значението на показаната пътна маркировка. Съгласно британския Правилник за Движение по Пътищата (The Official Highway Code, edition 2015), две напречни жълти линии на бордюра означават пълна забрана за товарене/разтоварване ("No loading or unloading at any time").По принцип паркирането върху тротоара не е разрешено, а в редките изключения тези места са маркирани с бяла прекъсната линия.
108
0
 
2
 
! Отговори
PD преди 8 години
Никой не се ражда научен на ред и дисциплина.Тя се възпитава, и най вече с системна работа на определените да отговарят за нея, държавни структури.Човека, ако е нарушил реда, ще си понесе последствията и всичко е наред.Ако е теле и не разбира защо в големите общности е важно, да има много добра организация и ред, ще бъде принуден по метода на остена да се съобразява. Останалото е поза, "да се правиш на по вярващ от папата"докато обаче се правиш на такъв какъвто не си, изпускаш да разбереш себе
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧИЧО МУ Е ПОЛИЦАЙ В РУСЕ(демек има стикер на МВР)...ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ СЪС ТЪПИТЕ ВИ СТАТИИ И КОМЕНТАРИ,ПРОСТОСМЪРТНИ,ОГРАНИЧЕНИ ХОРА...
106
1
 
9
 
! Отговори
Сънародника преди 8 години
До Анонимен 170 и 158 Сега . Това е специална зона за паркиране . Тук е позволено спирането и прибиваването за определено време . понякога тези зони са платени - понякога не са . Те са време ограничени или са ограничени като време в денонощието . Но за да сте наясно ще го кажа на БГ - жаргон . Това е като синя или зелена Зона . Така че няма спор човека си е спрял правилно , друг е въпорса дали е платил . Но това е друга тема
105
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При тази маркировка- две жълти линии, напречно на тротоара, може да се спира при слизане и качване на пътници. Лондонските полицаи проявяват разбиране и не глобяват веднага, но ако паркираш за по-дълго време, глобата е сигурна. Тези албионски *** все още не могат да преведат на английски екзистенциалният въпрос: И, ся, ко'ш прайм?1000 английски пътни полицаи, могат да подобрят трафика в нашите градове за 20 дни. 100 наши катаджии, могат да всеят необратим хаос в Лондон за два дни...
104
8
 
10
 
! Отговори
Nina преди 8 години
Когато англичаните се научат да се държат прилично в България и да спазват правилата на поведение и законите, като например да не скачат от балкона на хотеската си стая в басейна, да плащат за услугите, които ползват, както и за поддръжката на имотите, които са си накупили навред из държават ни, да уважават хората, които ги ги обслужват, а не да се мислят за богоизбрани, тогава вероятно и българите ще бъдат по-респектирани, когато са във Великобритания.
103
11
 
8
 
! Отговори
Име преди 8 години
Не знам този дали е паркирал неправилно, но Вероника не е по-назад по неграмотност. Пише се "вкъщи", а не "в къщи".
102
0
 
3
 
! Отговори
evgobul преди 8 години
...а за глобите, има кой да му мисли! спокойно...
101
1
 
3
 
! Отговори
evgobul преди 8 години
До Анонимен:......точно! така е и в Италия...
100
5
 
8
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До АнонименНе е нужно да ми се радваш, че те обиждам (явно сам осъзнаваш, че си част от селяните в БГ). Ще обиждам всеки аграр, смятащ, че "човека е в правото си" да паркира като г*з. И да - само с това сме известни по света - селяния, некадърност, мързел. Имам позната в Лондон и тя споделя това, което чувам от повечето ми приятели там - "чуя ли за БГ общност в Лондон, бягам надалече". Не, октакзвам да се гордея с такива като тебе и себеподобните ти "родолюбци".
99
3
 
13
 
! Отговори
абат Фариа преди 8 години
След това се сърдим че не ни приемат. Точно от такива ***. Всеки който е извън БГ е избягал именно от такива .
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 159 Просто благодаря на Бога, че не съм родена преди 9/9/1944 година. Само като си представя как 'топиш' недобросъвестни граждани и как донасяш - косата ми настръхва от такива като теб. Да не си потомък на предатели?
97
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 8 години
Попитах един колега британец преди малко дали това паркиране е позволено. Не е напълно сигурен, но мисли, че не. Не виждам защо тази новина трябва да е по новинарските сайтове обаче. Ако е нарушение, ще глобят човека и готово.
96
7
 
4
 
! Отговори
До 159 преди 8 години
Явно си имал проблемно детство, като малък си паднал на абрихта по главичка и си бил насилван от семейния зъболекар, та си станал гадина. Сигурно и кола нямаш - няма книжка с тази обремененост. Прекаран си по рождение, сега когото и да натопиш, за теб е късно.
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им паркираме и в тронната зала на Бъкингамския, та да им върнем за Берлинския конгрес, за бомбардиравките и затова, че са гнусни империалисти! Те че ми кажат къде да си остаим колата! Аре у лево!
94
7
 
16
 
! Отговори
до 156 преди 8 години
Аз публикувам и "топя" такива шофьори най-редовно тук в България. Няма нищо лошо - напротив - всички трябва да се възмущаваме и докладваме за престъпления и за това че някой е тарикат и ни прави на *** и се мъчи да ни изпреварва или прекарва
93
1
 
4
 
! Отговори
t66 преди 8 години
Съгласно UK маркировката на снимката:1. Паркирането и изчакването е забранено (жълтата непрекъсната линия)2. Двете къси линии индикират, че е забранено и спирането за товаро-разтоварни работи.Възможно е да има времево ограничение за товаренето - трябва да се види на място дали има знак за часове.При всички случаи обаче - жълтата непрекъсната линия забранаява да се паркира там.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А стига бе. Женицата живее от 8г. в Лондон! Днес беге - по повода, поне 4 статии пуснете. Бъдете креативни. Ние ще го оценим.
91
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей това е най-лошата черта в българина. Винаги гледа да окепази сънародника си. За неправилото паркиране си има власти които да се грижат, но тази другарка нали трябва да си начеше крастата във фейса с няколко храчики върху друг българин.