Саудитски принц се "точи" на имението на Берлускони

Вилата разполага с амфитеатър, езеро, дори вулкан!
Обновена: 12 авг 2015 20:13 | 12 авг 2015 20:12,
3
Саудитски принц се "точи" на имението на Берлускони
Снимка: bgonair.bg

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони смята да продаде суперлуксозната си вила на остров Сардиния. Един от основните кандидат-купувачи е престолонаследникът на Саудитска Арабия. За да стане това обаче, един от най-богатите хора на планетата, трябва да даде 500 млн. евро.

Принц Мохамед бин Найеф разгледал прочутата "Вила Чертоза" миналата седмица, но още не е направил оферта за закупуването на имота, където Берлускони посрещаше световни лидери и правеше пищни празненства.

Имението обхваща площ от 120 хектара на прелестния Изумруден бряг на Сардиния. В него има дори имитация на действащ вулкан, който изригва по поръчка, амфитеатър и подземно езеро, където могат да акостират малки лодки.

Вестник "Кориере дела сера" написа, че Берлускони иска 500 млн. евро за имението, станало символ на разточителния начин на живот на своя собственик в годините, когато бе на власт.

Според вестника, макар че принцът е оглеждал имението, може би самият саудитски крал Салман е човекът, който реално проявява интерес да закупи имението.

В началото на този месец крал Салман внезапно прекрати триседмичната си почивка на френската Ривиера след петиция от 150 000 местни жители, разгневени от затварянето на обществения плаж край вилата му.

Вижте повече в репортажа на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
Ще има да чака арабина... първо аз, па после той