ЕС плаши Гърция със спиране на европомощта

Дейселблум: Атина да приложи договорените реформи!
14 авг 2015 14:57, Анисия Иванова
21
ЕС плаши Гърция със спиране на европомощта
Снимка: Reuters, архив

Ако Гърция не успее да приложи мерките, за които се споразумя с Европейския съюз в замяна на третата спасителна финансова програма, помощта бързо ще бъде спряна, заяви днес преди срещата на Еврогрупата в Брюксел нейният ръководител Йерун Дейселблум, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Еврогрупата ще направи оценка на извършените реформи в Гърция през септември или октомври. Ако не бъдат изпълнени обещанията, програмата за подпомагане може бързо да бъде прекратена, заяви той. Йерун Дейселблум все пак изрази увереност, че Гърция ще изпълни поетите ангажименти.

По думите му кредиторите и Гърция са съгласували най-конкретния и силен план за реформи от началото на преговорите.

В Брюксел днес заседават финансовите министри от еврозоната, за да обсъдят меморандум за реформите в Гърция, по който се споразумяха Атина и кредиторите й и който бе приет от гръцкия парламент. Изпълнението на условията, определени в този документ, са основата за отпускането на третия макроикономически пакет за Гърция на стойност около 85 милиарда евро.

Гръцките задължения към международните кредитори трябва да бъдат преструктурирани, заяви френският министър на финансите Мишел Сапен пред радио "Франс ентер".

Страните от ЕС трябва да проявят солидарност към тази страна. Сегашният план за предоставяне на 85 милиарда евро е точно такава солидарност, посочи Сапен, цитиран от ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йерун Дайселблум не е ли еврейско име?
12
1
 
15
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
... по-високи от немските. Разходите за 1 година на железниците им са 700 милиона евро, а приходите 100 милиона. Един локомотивен машинист взема средно 7000 евро месечна заплата. Пенсионерите безплатно ползват 10 дневна почивка на море, а коледните им надбавки допреди година-две бяха 400 евро (при нас коледните бяха 20 евро, ама аре нали сме с по-нисък стандарт да не се сравняваме). Чисто и просто си се оядоха.Иначе ги подкрепяйте. То тези пари са на наш гръб до известна степен.
11
1
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
След ВСВ САЩ дава на Германия 17 млрд. долара (160 млрд. долара днешни пари) под формата на икономическа подкрепа за възстановяването и. Липса на мъжко население, смазана икономика и срината инфраструктура от бомбардировки. Не само, че се дигат отново плащайки репарации, но и в момента са най-силната икономика в ЕС.А Гърците? Гърците през последните 20г взимат над 300 млрд. евро и нищо. Не ги инвестират в икономика, но поддържат държавните си служители (около 1 милион) със заплати, по-високи...
10
3
 
23
 
! Отговори
обещава ме преди 8 години
Шъ се приложат рИформи! Кога? Когато цъфнат налъмите.
9
3
 
23
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Гласувахте ли им пореден спасителен заем? Гласувахте! Като не искате да им давате повече пари, да ги бяхте оставили да фалират, вместо за пореден път да наливате пари в каца без дъно и да размахвате пръст към нея.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли?
7
11
 
15
 
! Отговори
Сакис преди 8 години
До бай иванИма, бай Иване, има много и по- прости от гърците. А най- простия народ известен на науката, е съсед на гърците от север.
6
7
 
25
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
кога се драха ОХИ по площадите, кога мълчат като н*рани. няма по-*** човек от гръка.
5
5
 
24
 
! Отговори
ИЗ СИРИ СА преди 8 години
Спирайте парите още сега - колкото по-рано, по-добре. Никакви реформи няма да направят - хем не искат, хем не могат.
4
1
 
25
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До 5Ааааааа, не е, не е...Чакай само да дойде време да върнат някоя по-голяма сума, да видиш тогава как всички ще са по площадите и ще се дерят "ОХИ, ОХИ, ОХИ..."
3
1
 
29
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Ха-ха-ха, ама тези европейски чиновници бетер Иванушка *** :) Колко още опита ще направят, преди да разберат, че гърците нямат никакво намерение да връщат каквито и да е пари или пък да правят реформи. Всичко обещават за момента, колкото да пипнат кинтите и после пак по старому и "охи, охи..."
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще опитат да Ви преметнат,да знаете
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куче не се плаши с кремвиш Кат не им дадат връщане към драхмата и долара.