Въздухът в района на взрива в Китай силно замърсен

Предупреждават за възможност от нови пожари
14 авг 2015 11:58,
2
Въздухът в района на взрива в Китай силно замърсен
Снимка: bgonair.bg

Повече от 200 ядрени и биохимични експерти пристигнаха в разтърсения от силна експлозия китайски град Тянцзин. Те трябва да проследят дали е на лице замърсяване на въздуха и да гарантират, че инцидентът няма да се повтори.

Причината за експлозията все още не е установена. Китайският президент Си Дзинпин обеща виновните за него да бъдат сурово наказани.

Още по темата

Повече от 1000 полицаи успяха да овладеят пожара и да изгасят всичките му огнища. Все пак специалистите предупреждават, че ситуацията остава непредвидима и е възможно избухването на нови пламъци.

Докато специално обучени военни обхождат широкия периметър с отломките, природозащитни организации алармираха, че в района на взрива въздухът е силно замърсен както с отровни ввещаства, така и с взривоопасни такива.

Те призоваха правителството да държи пълна прозрачност за замърсяването и да информиира населението. Всички в периметър от няколко километра са длъжни да носят предпазни маски.

Хиляди хора останаха на улицата заради разрушения в домовете им. Те са настанени във временни палаткови лагери, изградени от армията.

Мобилизирани са 10 хил. души медицински персонал, които се грижат за стотиците ранени в 10 болници. Състоянието на 70 души от пострадалите остава изключително тежко.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е само началото. Предстоят още екокатастрофи в Китай. Той е гигант на глинени крака. Просперитета на икономиката е почти изцяло за сметка на природата и този бумеранг ще се върне със страшна сила.