Детето чудо Чайен! Живот с половин мозък

Преди 3 години нейният баща почти я убива, а днес тя расте
19 авг 2015 18:00,
23
Детето чудо Чайен! Живот с половин мозък
Снимка: Facebook

Това малко момиченце е започнало живота си прекрасно. Нейната майка и баща са се запознали още в гимназията, били заедно 10 години, като от връзката им се ражда малката Чайен.

Когато тя е едва на 8 месеца майка ѝ я оставя за кратко с баща ѝ. Час и половина по-късно жената получава обаждане, което променя завинаги живота ѝ.

28-годишният тогава мъж не можел да успокои своята плачеща дъщеря. Затова започнал да я разклаща ядосано, не след дълго 8-месечното бебе се задушава и подува. Сърчицето ѝ спира да бие. Бащата се опитва да излъже за онова, което е сторил. Накрая все пак признава и е изпратен зад решетките за 10 години.

Междувременно лекарите се борят за живота на бебето. Тогава те не дават надежди да оцелее и подготвят близките за най-лошото. След месец в болницата, множество преживени операции, още бебе, тя впечатлява докторите и я наричат бебето-чудо.

За да я спасят, лекарите премахват част от мозъка ѝ. Премахват лявата част, затова тя не може да контролира десния си крак и ръка.

''Тя страда буквално всеки ден от това, което той ѝ причини. Тя не може да държи и куклата си, и чашата си в един и същи момент'', разказва днес нейната майка. 

За съжаление детето страда и от недобро зрение. Засегнат е зрителен нерв, затова често майка ѝ държи предметите буквално пред очите на детето, за да може да ги фокусира.

Но в много аспекти детето има изключителен напредък. Едва месец след операциите, от семейството ѝ разказват как бебето се усмихва.

3 години по-късно, Чайен посещава логопед и вече говори нормално и повтаря: ''Обичам те до Луната и обратно!''.

Нейната майка коментира, че все още имат много път, но досега дъщеря й впечатлява всички със силата си и волята си за живот. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
naistina ne e lesno da inma6 bebe no sled 10 godini da si zaedno s maj i dati prichini tova e nenormalno az imam dve deca i sam gi gledala savsem sama jiveq v chujbina mnogo e rudno no i dvete mi deca sa mnogo 6taslivi za6toto im darih cqlata si obich koqto imam majat mi sa6to e mnogo grijoven nqmam dumi izomqvame po nqkogo kak maj moje da se griji za deca ta si kazali sa horata bez lubov ne stava..
12
0
 
27
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Толкова красиво детенце :( сърцето ми се къса като чета... Дано намери път в живота си. Защо хората които не заслужавта деца имат такива божи дарове...
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милото дете, дано имаш цялото щастие и късмет на света!
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета подобни новини и се чудя какво ли още правя в нашата изстрадала страна.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 3Все си мисля, че като за баща, който не е искал умишлено да направи подобно нещо, 10 години са си добре. С нашите условни присъди за убийства по пътищата не сме в позиция да коментираме която и да било съдебна система.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ТЪЖНА НОВИНА ОТ ТАЗИ НЯМА
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ЗАЩО Е ОЩЕ ЖИВ? ДА УНИЩОЖИ СОБСТВЕНАТА СИ РОЖБА КАКВО ОСТАВА ЗА ЧУЖД ЧОВЕК. ТОВА Е ИЗВЕРГ БЕЗ МОЗЪЧЕН АБОРИГЕН.
6
1
 
19
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Няма такава зависимост! Възможно е по често да се случва на майки защото са повече време с децата си. Има си и термин за това - синдром на раздрусаното бебе. Често срещано явление е всъщност. Ако не можеш да успокоиш малкото бебе и започнеш да превърташ по-добре го сложи в кошарката и излез отколкото да го друсаш. На възрастен такова раздрусване няма да причини нищо, но при малки деца е изключително опасно!
5
1
 
35
 
! Отговори
Дарвин преди 8 години
Леко уточнение към първият коментар -в БГ живеят много хора без грам мозък в следствие на което ни управляват хора без грам мозък.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Затова започнал да я разклаща ядосано, не след дълго 8-месечното бебе се задушава и подува."направо е невероятно, това което е нарпавил бащата.
3
1
 
32
 
! Отговори
добре поука преди 8 години
Да се поучим от американските братя.Разклатил детето...10 годинки...За това нещо тука може и разследване да размине...Найстина ни трябва съдебна реформа...но каквато трябва да бъде.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите политици съвсем без мозък си карат, пък виж ги, добре са си, нищо им няма! Вярвам, че това детенце ще се оправи! Пожелавам й много здраве и късмет!
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO V BALGARIA NI UPRAVLIAVAT HORA BE GRAM MOZAK--TOVA NE E NOVINA.