Поредно убийство на чернокож в САЩ

Полицаи застреляха тийнейджър, насочил пистолет
20 авг 2015 08:15, Петя Славова
39
Поредно убийство на чернокож в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Полицаи в Сейнт Луис застреляха чернокож тийнейджър, насочил срещу тях откраднат пистолет, предаде Ройтерс.

Началникът на полицията в града в щата Мисури, в централната част на САЩ, Сам Дотсън съобщи, че младежът бил убит, докато полицаи се опитвали да проведат обиск в квартал с високо равнище на престъпност вчера сутринта местно време. Двама заподозрени чернокожи изскочили през задната врата на взета на мушка къща, съобщава БТА.

Полицаите наредили на бегълците да спрат. Единият от двамата насочил пистолет към служителите на реда, които стреляли четири пъти по него и го убили.

Още по темата

Застреляният младеж бе идентифициран като 18-годишния Мансур Бол-Бей. Другият чернокож, който успял да избяга, също е тийнейджър.

Полицията установила, че огнестрелното оръжие на убития е крадено. На мястото бил открит кокаин.
Двамата полицаи, които застреляли чернокожия, са бели, съответно на 33 и на 29 години, с по 7-годишен стаж. Те са изпратени служебно в отпуска.

Десетки гневни хора се събраха на протест в Сейнт Луис малко след убийството. Те хвърляли камъни по полицаите, които отговорили със сълзотворен газ. Трима демонстранти били арестувани за блокиране на трафика на пресечка.

Случаят, който поражда риск от нов изблик на междурасово напрежение в Съединените щати, идва 10 дни след демонстрациите, с които бе отбелязана годишнината от убийството на невъоръжен чернокож тийнейджър от полицаи в предградието на Сейнт Луис Фъргюсън, което предизвика вълна от съпътствани от насилие протести в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: чернокожСАЩубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
След като лицето е насочило огнестрелно оръжие, не е убийство, а законна самоотбрана.Какво значение е какъв е по раса, след като е заподозрян в престъпление и е застрашил живота на полицаите ?По-добре престъпник в гроба, отколкото държавата да обезщетява семействата на държавни служители, загинали при изпълнение на служебните си задължения.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да карат войници в Ново село що не докарат американски полицаи? Да ги пуснат да потренират 2-3 седмици по градовете и селата с голяма концентрация на *** българи :)
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно подкрепям. Който от вас не е бил в Щатите, не знае, че там всеки полицай може да те застреля, ако прецени, че го застрашаваш и това е се практикува от създаването на държавата. Също така, ако те спрат за проверка в лека кола и откажеш да спазваш каквото ти кажат или направиш рязко движение - пак имат право да те застрелят и е напълно ОК. Има голям респект към полицията там и те наистина си вършат работата. Някакъв наркоман насочващ оръжие - естествено, че така ще постъпят.
16
0
 
23
 
! Отговори
Blake преди 8 години
Не виждам кое е нередното - престъпници, насочено оръжие, кокаин, бягане от полицията - за такива - само разстрел!
15
0
 
22
 
! Отговори
. преди 8 години
И бял да беше - пак щяха да го затрелят щом е насочил оръжие срещу тях. Случая се преекспонира, понеже видите ли, бил черен.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами щом е черен, тогава да го оставят да ги застреля и да избяга. Всичко останало е расова дискриминация. В САЩ и за по-дребни неща полицаите стрелят, пък камо ли ако насочиш срещу тях оръжие. Има една приказка-каквото човек сам си направи и Господ не може да му го стори. Дрогата не прощава.
13
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Я вижте как трябва да действaт истинските полицаи! Нашите набедени за такива ги бие кой къде свари, а народа чака да го пазят! Голям смях!
12
0
 
13
 
! Отговори
111 преди 8 години
Белия американец не го е страх от ***......а от латиносите!.....Според демографските проучвания в САЩ,бялата както и черната раса ще намаляват а тези които стремглаво ще се увеличават с латиносите
11
4
 
15
 
! Отговори
до Синди преди 8 години
който иска да дойде тук трябва да е с више образования и доказан стаж по професия изпити и оценка от браншова камера. инъче не можеш стъпи тук, смао като турист може-Синди, пак лъжеш - ти нямаш дори основно образование, личи ти от правописа ти, и пак си в Австралия, която очевидно приема измета на света. А може би ни пишеш от някое нашенско село, фантазирайки, че си в Австралия?!
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвам едно браво на полицаите! Ако и нашите правеха така, и други престъпници в БГ нямаше да се чувстват недосегаеми. Тук те крадат и накрая ти си виновен.
9
0
 
45
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Заглавието е подвеждащо и цели расова нетърпимост. В случая има наркотици и крадено оръжие. Дори и да беше бял пак щеше да лежи в гроба вместо черния. Това е Америка! *** *** търсят под вола теле.
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко спортно събитие показва, че белите са най-добри в стрелбата, а черните в беговите дисциплини.
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционер-репресизмът бавно и неотклонно завладя *** зад голямата локва! От ден на ден се уверяваме, че всъщност США никога не са били нещо различно от бастион на най-мрачен фашизъм и ционизъм едновременно. Иначе, ако и четеш и гледаш медиите, вкл. и настоящия сайт, ще речеш, че са връхта... Връх, ама не на шоколада, а на лай..та!
6
20
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
добрече в Ав$тралия сме далеч от америка и европа и това е единственото което ни спасява, и това че до 70-те е било забранено цветнокожи да стъпват тук, а лодките с бежанците ги пращаме в Папуа да ги гледат канибалите. тук нелегални имигранти няма и който иска да дойде тук трябва да е с више образования и доказан стаж по професия изпити и оценка от браншова камера. инъче не можеш стъпи тук, смао като турист можепоздрави от Сидни Ав$тралия
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е описано, това не е убийство, а законна употреба на оръжие от полицейски служители! Но ако такива неща стават другаде по света, първо САЩ и природозащитните организации щяха да надигнат вой и нещастната държавица вече щеше да е подложена на всеобщо порицание, санкции и бомбардировки. Нашите управници щяха да ги подкрепят, както подкрепят убийствата на деца в Донбас и сетне се чудят защо Бог понякога ги наказва.
4
0
 
11
 
! Отговори
Един там преди 8 години
Е па то там, *** ги стрелят всеки ден...
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно не ми става ясно - защо ни занимавате с битовизмите на американците. Те дали отразяват по техните вестници и ТВ колко човека са убити в БГ, кой е *иганин, и кой не, на колко години и пр. Да се избиват щом искат.
2
4
 
4
 
! Отговори
America The Ugly преди 8 години
Once you go black ... you get shot by a cop. Ех тая свобода , това преследване на щастието ...
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В щатите има над 300 милиона единици огнестрелно оръжие. Защо го държат под дюшеците?