Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие

Ким Чен-ун нареди войската да е в пълна бойна готовност
21 авг 2015 08:08,
71
Сеул заплаши Пхенян с безпощадно възмездие
Снимка: Архив Reuters

Република Корея заплаши Северна Корея с "безпощадно възмездие" в случай на нови провокации от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС, като цитира южнокорейското министерство на националната отбрана.

Сеул ще нанесе безпощадни удари в отговор на всяко нападение от страна на КНДР и отговорността за тези действия ще бъде на Пхенян, се казва в съобщение на военното министерство на Южна Корея. То също така съобщи, че е изпратило на севернокорейския генерален щаб телеграма с подобно съдържание, с която е поискало "прекратяване на безразсъдните действия".

Още по темата

По-рано министърът на националната отбрана ген. Хан Минку заповяда на армията "да дава решителен отпор" на всяка провокация от страна на Севера.

Сериозно изостряне на ситуацията на Корейския полуостров настъпи в четвъртък, след като Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън в западната част на демилитаризираната зона.

Северна Корея постави вчера 48-часов ултиматум за спиране на пропагандната кампания с високоговорители, разположени в демилитаризираната зона. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил привеждане на войската в пълна бойна готовност днес в 17,00 ч. местно време, съобщи агенция Киодо, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ТАСС.

Република Корея ще продължи излъчванията, независимо от заплахите на Северна Корея, съобщи пред журналисти представител на южнокорейското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В секретариата на ООН с голяма тревога се следи ситуацията на Корейския полуостров след артилерийските престрелки между КНДР и Южна Корея, съобщи пред журналисти Ери Канеко, представителка на канцеларията на генералния секретар на ООН, съобщи още ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южна Корея е много апетитна, защото там е пълно с неизядени корени и тучна трева. Как да не ги нападне Ким Чен Ун това е просто непреодолима съблазън. Южно корейците са си виновни, че не си ядат корените и тревата.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стамати с умрелите доматиздраво си се надъхал с руски лафове, а? ФАШТ - тва от "ше го фана за шпагата" ли идва :)
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам за снимката са подбрали по-охранени военни. Останалите са некви 30 - 35 кг. памперси в униформа.
46
2
 
10
 
! Отговори
Да не муй уруки преди 8 години
Я какви бузки е отпрал тоа свинчок, браво.
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея не трябва да се пипа. Нека бъде оставена да служи, като жив паметник на човечеството до какво води комунизмът и диктатурата, защото хората са с къса памет.
44
5
 
6
 
! Отговори
Обама преди 8 години
Ясно, ясно, разбрахме, че сте вече много гладни и че на тлъстогъзото му е свършил коняка. Ами ще трябва да потърпите докато пристигнат пратките, вече наредих да тръгнат.
43
13
 
12
 
! Отговори
МАНЧЕВ преди 8 години
До Анонимен: ДА , ОСОБЕНО СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ,ВСИЧКИ БЯХА НАЯДЕНИ И ОБЛЕЧЕНИ ! ТОГАВА ВОЙНИТЕ " ГИ ПРЕДИЗВИКАХА ПАК КОМУНИСТИТЕ " ,СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ! ВСЕ КОМУНИСТИТЕ ВИ ВИНОВНИ И ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ГИ ГОНИТЕ И НЕ МОЖЕТЕ ГИ СТИГНА ! ИЗПЕПЕЛИХТЕ ДЪРЖАВАТА ОТ ТАЗИ ГОНКА, ПРОСТАШКО ПЛЕМЕ !
42
5
 
17
 
! Отговори
Равновесие преди 8 години
Ами като не искат да слушат пропаганда от юга, да сложат и те високоговорители, а не да изтрелват ракети. Както едно време НРБ заглушаваше радио "Свободна Европа".
41
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глейте сега , как на Унчо ше му изпържат цвайтерчето за акъл на другите....Тъкмо сгода за янките , да си пробват новите бойни дронове, па и за жълтите малко да се поразредят!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
плюс това арабите на Саддам не могат да се сравняват с жълтите народи. Арабите само джихада може да ги обедини така, както го прави манталитета и вековните традиции при жълтурите. 100 японеца са равни на 10000 арабели. При корейците е почти същатата работа. А за китайците нулите са без значение. Там само вътрешен преврат може да реши проблема, но ми се струва, че ниКОЙ няма интерес от това.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войничетата може да са хърбави, но зад КНДР, стои КНР, в буквален и преносен смисъл. Там е и Русия. Дет се вика и двете страни имат пряк излаз. КНДР си е своеобразен буфер и необходимост за КНР. Вече се го показали през първата война. Дали ще има втора, може ... но какво ще стане никой не знае, за това е добре за всички да си стои един затворен конфликт, поне до времето когато САЩ и Китай не се счепкат за нещо. Полуострова ще е тестовия им плацдарм. Да му мисля корейците и от двете страни.
38
6
 
15
 
! Отговори
Некъф хел преди 8 години
На Унчо не му ли писна да се прави на циркаджия?
37
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките войничета на Севера изглеждат недохранени, с хлътнали бузи.Това не е армия а сбирщина.И Садам се фукаше, че има петата по големина армия в света, ама клекна за отрицателно време.Диктаторите са *** парчета, спор няма...
36
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея въпреки цялата помия излята върху нея,продължава да се оцелява въпреки американското ембарго и да е независима държава,за разлика от страните в Европа,които без разрешението на САЩ не смеят да кажат дори "Гък".
35
12
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този "цирей" нарачен КНДР трябва да се "пукне" все пак в 1 момент
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 милион гладни хърбави войничета!
33
8
 
25
 
! Отговори
:) преди 8 години
В днешно време да изтъпаниш внушителни бройки войници не означава нищо. Модерна Южна Корея с подкрепата на САЩ без проблем ще помете севернокорейците. А Китай едва ли ще се хвърли да ги защитава като преди половин век, просто ще искат парче от баницата, за да стоят отстрани и да гледат как се коли тлъсто самозабравило се прасе.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро усещам че тлъстият ненормалник ще стъпи накриво. Тъкмо повод страната на гротескните комунистически останки Сен да бъде превърнена в пепел.
31
5
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Все някога тва природно недоразумение Северна Корея трябва да бъде унищожено. Само южняците имат моралното право да го направят. Мисля че инат необходимите възможности да го сторят. Нека действат. Време е!!!
30
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ клекнаха на Куба и Иран,ще клекнат и на Северна Корея.Дотогава медийното пространство,което е "изключително свободно и независимо,доминирано от Държавния Департамент" ще бъде залято с пошли новини,анализи,интервюта с "избягали" умрели от глад Севернокорейци и т.н.